Originally Posted by
Cautionary
zellikle beyaz yakal kesimde son yllarda grdm bir eksiklik. Tek ocuklu, hatta hi ocuu olmayan iftler. ahsen en az iki ocuk, mmknse 3 ocuk taraftarym.
Tabii ki burada en nemli unsur, anne babann fiziksel ve psikolojik olarak ocuk yetitirmeye yatkn, en azndan bu yk kaldrabilecek durumda olmalar. Ancak benim grdm evremdeki iftler, genelde maddi kayglar ile ikinci ocua scak bakmyorlar. Tek ocuklarn yllk masraf 50-60 bin tl olan okula gnderiyorlar, bir ayakkabya 250-300 tl veriyorlar, ama maddi kaygdan bahsediyorlar.
Aslnda, benim anladm insanlar fazla sorumluluk alp, rahatlarndan taviz vermek istemiyorlar..ancak ben una inanyorum..kendimiz, ailemiz, hatta lkemiz iin en faydal yatrm(hizmet) iyi yetitirilmi bir evlat...zellikle beyaz yaka camias, bu konuda daha duyarl olmal ve daha fedakarca hareket etmeli bence.
Ayni dusuncedeyim.
Montreal'de uber soforu bir cezayirli adam da yol boyu sohbet ederken bana aynisini demisti.
"Iyi yetistirilmis cocuklar en iyi yatirimdir."
Salt bu yuzden 50 li yaslarda cocuklari ucretsiz iyi bir egitim alsinlar diye isini gucunu duzenli rahat hayatini birakip oraya gocetmis.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer mleri