Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 153,53 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 903,54 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 140,46 Mn 17,83 / 20,24
6,05 10% 912,65 Mn 5,56 / 6,05
8,92 9.99% 13,43 Mn 8,46 / 8,92
13,14 -10% 936,93 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 197,53 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 6,65 Mn 948,00 / 948,00
12,02 -9.96% 818,17 Mn 12,02 / 12,55
1,22 -9.63% 10,84 Mn 1,22 / 1,30
300,75 -2.43% 17,48 Mr 300,50 / 310,75
431,75 2.74% 15,51 Mr 421,50 / 443,50
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
3,12 -0.64% 14,23 Mr 3,12 / 3,27
70,65 -3.48% 10,97 Mr 70,40 / 73,60
19,04 0.32% 736,85 Mn 18,55 / 19,21
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 3,11 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 608,11 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 169,39 Mn 109,30 / 112,60
31,86 1.53% 170,47 Mn 31,38 / 32,30
10,27 -3.02% 269,79 Mn 10,27 / 10,67
85,95 4.56% 733,04 Mn 82,75 / 86,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 479/1230 ÝlkÝlk ... 379429469477478479480481489529579979 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,825 - 3,832 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
    IEC = Iyi Egitilmis Cocuk

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Ýyi eðitilmiþ çocuk sizinse en güzel yatýrým tabi, henüz çocuðum olmamasýna raðmen hayýrlý evladýn saðlýðý sonrasýnda insanýn en buyuk zenginliði olduðunu düþünüyorum. Ama iyi eðitilmiþ çocuklar da birer yatýrým aracý. Konuyu biraz daha materyalist yatýrýma çekecek bir paylaþýmda bulunayým, Amerika'da student loan asset backed securities (slab) diye bir konsept var. Ýyi yetiþmiþ çocuklarýn öðrenci kredi ödemelerini menkul kiymetlestirip satýyorlar..

https://www.investopedia.com/article...r-subprime.asp

Bir aþama sonrasý öðrencinin akademik baþarýsýna göre deðiþen risk primleriyle bu kredileri verirken menkul kiymetlestirip satmak olur herhalde. Ondan sonra sözlük anlamýyla modern koleligi hayata geçirmiþ oluruz..

Saygýlarýmla
    ---------------
    Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla

3.  Alýntý Originally Posted by kirk7 Yazýyý Oku
    Ýyi eðitilmiþ çocuk sizinse en güzel yatýrým tabi, çocuðum olmamasýna raðmen hayýrlý evladýn saðlýðý sonrasýnda insanýn en buyuk zenginliði olduðunu düþünüyorum. Ama iyi eðitilmiþ çocuklar da birer yatýrým aracý. Konuyu biraz daha materyalist yatýrýma çekecek bir paylaþýmda bulunayým, Amerika'da student loan asset backed securities (slab) diye bir konsept var. Ýyi yetiþmiþ çocuklarýn öðrenci kredi ödemelerini menkul kiymetlestirip satýyorlar..

https://www.investopedia.com/article...r-subprime.asp

Bir aþama sonrasý öðrencinin akademik baþarýsýna göre deðiþen risk primleriyle bu kredileri verirken menkul kiymetlestirip satmak olur herhalde. Ondan sonra sözlük anlamýyla modern koleligi hayata geçirmiþ oluruz..

Saygýlarýmla
    Amerika düzeni, beyaz yakayý köleleþtiren, dünyadaki öncü sistem...hemen her konu, emek sömürüsü üzerinden þekilleniyor.

Bu nedenle naçizane Öner’im þu...bizler beyaz yaka olarak, yetiþtirdiðimiz çocuklarý da büyük ihtimalle beyaz yaka olmaya teþvik edeceðiz. Belki en iyi bildiðimiz iþ bu olduðu için böyle olacak...ancak çocuklarýmýza yatýrým yapýp yetiþtirirken þu hususlara dikkat etmek önemli,

Ý-) eðitimlerine harcama yaparken, fiziksel maddi varlýk açýsýndan da bir þeyler býrakmalýyýz.. üst sýnýf ( markalý kazýk özel okul) okullar yerine, orta halli bir özel okula gönder...ama üniden mezun olunca büyükþehirde yaþayýp barýnabileceði bir evi olsun...yani, eðitimine aþýrý harcama yapýp, ancak sýfýr varlýk býrakmak..iyi bir seçim olmayabilir...önümüzdeki 10-15 yýlda, ev sorunu olmayan bir beyaz yaka, maddi baský noktasýnda hayata 5-0 önce baþlayacak bence.( tabi üst sýnýf okula gönderip, güzel bir ev de býrakabiliyorsan sorun yok)

Ýi-) bir temel alanda eðitim yanýnda, Master ya da dýþarýdan kurslarla, tamamlayýcý branþlarda da temel düzeyde eðitim çok önemli...ekonomi, psikoloji, hukuk gibi.

Ýii-) tüm baðýmlýlýklarla mücadele edebilecek, öz kimliðini koruyabilecek mental olarak güçlü birey olmasý yanýnda, tasarruf ve makul tüketim bilincine sahip..kendi ayaklarý üzerinde durabilecek mantaliteye sahip olabilmesi de çok önemli.

Ýþte, asgari olarak bu hususlarý saðlayabilen genç,,,ileride ister beyaz yaka, ister giriþimci olsun...kölelik düzenine teslim olmadan ayakta kalabilir düþüncesindeyim.

4.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Amerika düzeni, beyaz yakayý köleleþtiren, dünyadaki öncü sistem...hemen her konu, emek sömürüsü üzerinden þekilleniyor.

Bu nedenle naçizane Öner’im þu...bizler beyaz yaka olarak, yetiþtirdiðimiz çocuklarý da büyük ihtimalle beyaz yaka olmaya teþvik edeceðiz. Belki en iyi bildiðimiz iþ bu olduðu için böyle olacak...ancak çocuklarýmýza yatýrým yapýp yetiþtirirken þu hususlara dikkat etmek önemli,

Ý-) eðitimlerine harcama yaparken, fiziksel maddi varlýk açýsýndan da bir þeyler býrakmalýyýz.. üst sýnýf ( markalý kazýk özel okul) okullar yerine, orta halli bir özel okula gönder...ama üniden mezun olunca büyükþehirde yaþayýp barýnabileceði bir evi olsun...yani, eðitimine aþýrý harcama yapýp, ancak sýfýr varlýk býrakmak..iyi bir seçim olmayabilir...önümüzdeki 10-15 yýlda, ev sorunu olmayan bir beyaz yaka, maddi baský noktasýnda hayata 5-0 önce baþlayacak bence.( tabi üst sýnýf okula gönderip, güzel bir ev de býrakabiliyorsan sorun yok)

Ýi-) bir temel alanda eðitim yanýnda, Master ya da dýþarýdan kurslarla, tamamlayýcý branþlarda da temel düzeyde eðitim çok önemli...ekonomi, psikoloji, hukuk gibi.

Ýii-) tüm baðýmlýlýklarla mücadele edebilecek, öz kimliðini koruyabilecek mental olarak güçlü birey olmasý yanýnda, tasarruf ve makul tüketim bilincine sahip..kendi ayaklarý üzerinde durabilecek mantaliteye sahip olabilmesi de çok önemli.

Ýþte, asgari olarak bu hususlarý saðlayabilen genç,,,ileride ister beyaz yaka, ister giriþimci olsun...kölelik düzenine teslim olmadan ayakta kalabilir düþüncesindeyim.
    bu eðitim iþi gerçekten gereksiz abartýlýyor.

eþim çok kaliteli kolejlerde çalýþtý, emin olun isim yapmýþ okullarýn ana faydasý ilerisi için network saðlamasý;
    yoksa eðitim içerik ve kalitesi açýsýndan orta halli bir kolej ile isim yapmýþ kolej arasýnda dramatik bir fark yok.

eskiden bir özel okuldan yabancý dil öðretmesi beklenirdi, þimdi insanlar netten kendileri bile öðrenebiliyor.

robotik programlama þu bu hepsi neredeyse her okulda var.

sýnav baþarýsý desen kaliteli devlet okullarýnýn baþarý oraný daha bile yüksek.

ana fark network ve yurtdýþýna lisans seviyesinde öðrenci gönderme noktasýnda oluyor ki, yurt dýþýnda lisans okumak zaten direkt maddiyata bakan bir konu zaten, okul baþarýsý yine ikinci planda.

5. Selamlar,
    Eþim 15 yýldýr MEB'de ortaokul öðretmeni, tanýþtýðýmýzdan beri yakýndýðý konular
    - Kalabalýk sýnýflar 35+, özellikle sýcak zamanlarda ders yapmanýn imkansýzlaþtýðýný söylüyor,bu yýl krizden dolayý sayý artmýþ sanýrým,ayrýca suriye ve iran uyruklu öðrenciler var birde çocuk esirgemeden gelen kaynaþtýrma öðrencileri ( bu zaten apayrý bir konu)
    - Hijyen, öðrenci tuvaletlerini hepimiz biliyoruz son 25 yýldýr biþey deðiþmemiþ anlaþýlan, tuvalet kaðýdý,sabun vs. hak getire.Sýnýflarýn temizlenmemesi adeta toz bulutu içinde ders yapýldýðý.
    - Tekli öðretimde yemek sorunu,kantinde tost için sýra gelene kadar sürenin bitmesi,güçlü çocuklarýn güçsüzleri egale etmesi.
    - Okulun imkanlarý, labaratuar,kütüphane, spor salonu vs. gibi imkanlarýn olmamasý, aslýnda var ama hepsi kapalý kýrýk dökük, tabelalarý var sadece
    - Veli profili, toplantýlara 3-5 velinin gelmesi
    - Öðretmenlerin aþýrý rapor izin vs. kullanmasý

Biz kýzýmýzý orta halli bir özel okula gönderiyoruz,kendimizce nedenleri;
    - En baþta Hijyen ve yemek olayý, okulda kantin yok yemek saatinde herkes yemeðini yemek durumunda
    - Okuldan alma saati, ben 6 ya eþim 4 e kadar çalýþýyor,
    - Seçeceðimiz okulun Atatürk ve Cumhuriyet deðerlerini benimsemesi
    - Göz boyamada olsa birden çok öðretmenle muhattap olmasý (resim,müzik, yüzme vs. vs )
    - Yabancý dil eðitimi, ufak tefek konuþmaya çalýþýyoruz beni düzelttiði oluyor.
    - Okulun fiziki imkanlarý
    - önem sýrasýnda sona býraktýðýmýz sýnav baþarýsý,çalýþacak çocuk heryer de çalýþýr baþarýr

6. Selam,
    Okul seciminde bunu nasil farkedebiliriz ya da sorgulayabiliriz bilmiyorum ama ezberden ziyade arastirmaya tesvik edici yontemi benimseyen okullara yonelmek mantikli gibi geliyor bana. Sonucta mufredatin ana cercevesi ve konulari bellidir; cok radikal degisiklik olacagini sanmiyorum. Konulari islemek icin secilen yontem farki yaratacaktir diye dusunuyorum. Bunu cok hevesli bir devlet okulu ogretmeni de basarabilir.
    Benim kizim ABD'de devlet okuluna gidiyor (bize masrafi yok denecek kadar az). Amerikan egitim sistemi de genel olarak ortalama altinda sayilir. Su an 3.sinifta. Bundan sonra yazacaklarim biraz imkan dahilinde ama 3.sinif oldugu icin macbook kullanabiliyor (1-2.siniflar ipad). Az once twitter sayfasinda 4.siniflardan bir kare gordum; inovasyon konusu altinda "greenbox (bluebox)" nasil kullanabilirler diye beyin firtinasi yapiyorlar. Bu greenbox-bluebox film endustrisinde kullanilan ve gordugunuz butun efektlerin ana fonu. Eminim bunu tecrube etme firsati da bulacaklar bu donem.
    Yani bizim okullarimizda beklentim teknoloji acisindan paralel degil ama mantelite onemli. Bu arada ABD'de de ogretmenler cok iyi durumda degil maddi acidan.
    Bizim ulkede egitim sistemi (!) maalesef gravyer peynirine donmus durumda. Bu zarar nasil telafi edilir bilmiyorum ama yukarida Cauti'nin yazdigi gibi X okuluna yilda 80-100bin civari bir rakam akitmaktansa, imkan dahilinde daha mutevazi bir okula kayit yaptirip buyuk sehirde konut almak daha faydali olacaktir diye dusunuyorum.
    Ha bi de gozlemledigim su yanlis durum var. Herkesin cocugu muhendis, bilimadami, doktor olmak zorunda degil. Sayisal oldugu kadar sosyal dallarda da takip edilebilecek yollar var. Cocugumuzu iyi taniyip yeteneklerine gore yonlendirmek gerek, kendi hirsimiza gore degil. Dunyada sadece Turkiye yok, 200+ ulke daha var. Yaptigi isi seven bireyin de onunde hicbir engel yok.

7.  Alýntý Originally Posted by reaktif Yazýyý Oku
    Selamlar,
    Eþim 15 yýldýr MEB'de ortaokul öðretmeni, tanýþtýðýmýzdan beri yakýndýðý konular
    - Kalabalýk sýnýflar 35+, özellikle sýcak zamanlarda ders yapmanýn imkansýzlaþtýðýný söylüyor,bu yýl krizden dolayý sayý artmýþ sanýrým,ayrýca suriye ve iran uyruklu öðrenciler var birde çocuk esirgemeden gelen kaynaþtýrma öðrencileri ( bu zaten apayrý bir konu)
    - Hijyen, öðrenci tuvaletlerini hepimiz biliyoruz son 25 yýldýr biþey deðiþmemiþ anlaþýlan, tuvalet kaðýdý,sabun vs. hak getire.Sýnýflarýn temizlenmemesi adeta toz bulutu içinde ders yapýldýðý.
    - Tekli öðretimde yemek sorunu,kantinde tost için sýra gelene kadar sürenin bitmesi,güçlü çocuklarýn güçsüzleri egale etmesi.
    - Okulun imkanlarý, labaratuar,kütüphane, spor salonu vs. gibi imkanlarýn olmamasý, aslýnda var ama hepsi kapalý kýrýk dökük, tabelalarý var sadece

- En baþta Hijyen ve yemek olayý, okulda kantin yok yemek saatinde herkes yemeðini yemek durumunda
    - Göz boyamada olsa birden çok öðretmenle muhattap olmasý (resim,müzik, yüzme vs. vs )
    - önem sýrasýnda sona býraktýðýmýz sýnav baþarýsý,çalýþacak çocuk heryer de çalýþýr baþarýr
    Ben de bir öðretmenim öncelikle bunu belirteyim.
    Özel okullarýn bazý imkanlarý belirttiðiniz gibi gayet güzel lakin bana göre en önemli þeyden yoksun: kaliteli öðretmen.
    Þu an piyasadaki özel okullarýn %90’ý yeni mezun, devlete atanamamýþ öðretmenleri yok parasýna çalýþtýrýyor.
    Bir arkadaþým TED’de öðretmen. Kendisi benim maaþým kadar ancak alýp benim çalýþtýðýmýn 2 katýný çalýþýyor. Ek ders, mesai ücreti, kurs ücreti vs kesinlikle yok. Þu aralar KPSS’ye de hazýrlanýyor devlete atanabilmek için.
    Bakýn TED cidden iyi bir okuldur. Yýllýk ücreti de buradaki çoðu kiþiyi zorlar.
    Ancak orada bile durum bu.
    Dolayýsýyla MEB’deki öðretmen kalitesi tartýþýlmaz bir þekilde çok çok daha iyi özel okullara göre.
    Þu an beni MEB’den istifa ettirecek hiçbir özel okul yok. Yani demek istediðim MEB’deki hiçbir öðretmenin maaþýný veremez özel okullar. Dolayýsýyla bu durum uzun süre devam eder.
    Özel okullarý konuþurken öðretmen kalitesini de konuþmak þart.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
    Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar

8.  Alýntý Originally Posted by reaktif Yazýyý Oku
    Selamlar,

Tamamen ayný motivasyonla hareket ettik biz de...ilave olarak okula yakýn olmak da önemli, kendim býrakýyorum...hava güzelse yürüyerek gidiyoruz bazen...1 km mesafede okul...özel okul seçerken yakýnlýk da önemli bir kriter bence.

Bu arada ilave not...nispeten iyi durumda olan devlet okulu, bir müdürün deðiþmesi ya da iyi okul diye saðdan soldan gelenlerle bir anda seviyesi düþebiliyor...mahallemizdeki devlet okulu önceki yýl 25 kiþilik sýnýflara sahipken sonraki yýl 1. Sýnýflar 35 kiþiye kadar çýktý.

Ayrýca öðretmen kalitesi olarak özel okullarýn daha iyi olduðunu düþünmüyorum...ama fiziksel þartlar bir yerden sonra öðretmen baþarýsýný da çok etkiliyor.

Sayfa 479/1230 ÝlkÝlk ... 379429469477478479480481489529579979 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •