Originally Posted by
reaktif
Deðerli hocam kalite konusundaki görüþümü de belirteyim müsadenizle, bence MEB'de ki hocalar potansiyeli yüksek kiþiler fakat bu potansiyeli ortaya çýkarma konusunda sorun var, þuan içinde bulunduðumuz ekonomik krizde kim kamu çalýþaný olmak istemez ki ? Sizi tenzih ederek söylüyorum ama bu maaþ garantisi kalitenin önünde ki en büyük engel, zaten potansiyelini yansýtanlar isim yapýyor ve herkes çocuðunu o öðretmenin sýnýfýna vermek için yarýþýyor.
Özel okullarda emek sömürüsünün olduðu yadsýnamaz bir gerçek ( kamuya göre) ,zaten özel okul tercih edenlerin en büyük açmazý da bu husus, ama hala gönderdiklerine göre farklý motivasyon içinde olduklarý kesin.
Bence tüm öðretmenlere daha fazla gelir verilmesi saðlanmalý fakat performans ve iþ garantisi konusunda daha radikal olunmalý, koca yaz tatili bitmiþ bizimkinin arkadaþý kýbrýs tatilinde,seminer dönemi gitse gam yemeyecem, rapor, mazeret izni vs konularý daha feci gözlemlediðim kadarýyla.
Biz aile olarak yukarýdaki saydýðým nedenlerden dolayý özelde devam ediyoruz,akademik olarak geliþiminde bir sorun hissedersek tekrar durumu deðerlendiririz sanýrým
Sn reaktif söylediklerinize harfiyen katýlýyorum. MEB camiasý 1 milyonluk bir camia. Bu camianýn içinde elbette dediðiniz tarzda Kiþiler de mevcut maalesef.
Ancak kalite olarak özel okullarda çok zor bulunacak deneyimde ve kalitede öðretmenler de var. Bu biraz þans iþi. Her okulda her branþýn öðretmeni a sýnýf kalitede olmuyor maalesef. Bu biz okurken de böyleydi.
Velhasýl ben lise öðretmeniyim. Ýnanýn o kadar zor ki þu an iyi bir kariyer ve gelecek..
Bazen bazý öðrencilerimin okul sýralarýnda kaybettiði zamana üzülüyorum. Bu çocuk iyi bir tamirci veya tesisatçý olabilirdi. Ki olsaydý pek çok beyaz yakadan daha iyi kazanýrdý.
Maalesef 12 senelik zorunlu eðitim bu ülkede bu yolu kapadý. Meslek liseleri bomboþ. Her veli çocuðunu akademik olan Anadolu liselerine yolluyor. Aðaç yaþ iken eðilecekken bu çocuklar üniversiteli vasýfsýz iþsizler ordusuna yeni bir nefer olup gidiyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
Yer Ýmleri