Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
38,94 10% 644,23 Mn 35,50 / 38,94
132,00 10% 146,27 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 134,94 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,16 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,73 Mn 410,50 / 410,50
13,14 -10% 928,38 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 193,39 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,53 Mn 948,00 / 948,00
12,05 -9.74% 643,46 Mn 12,03 / 12,55
302,75 -1.78% 12,95 Mr 301,25 / 310,75
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
432,50 2.91% 12,10 Mr 421,50 / 443,50
3,21 2.23% 9,88 Mr 3,16 / 3,27
70,85 -3.21% 7,55 Mr 70,40 / 73,60
18,90 -0.42% 473,10 Mn 18,55 / 19,18
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 2,10 Mr 725,50 / 745,50
93,35 0.97% 470,90 Mn 92,95 / 95,20
109,60 -2.06% 123,99 Mn 109,30 / 112,60
31,74 1.15% 126,72 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 211,27 Mn 10,27 / 10,67
84,55 2.86% 436,46 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 483/1230 lklk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,857 - 3,864 aras.

Konu: ...::: Beyaz Yaka in Tasarruf ve Yatrm Koluu-2 :::...

1.  Alnt Originally Posted by ruzgarsorfu Yazy Oku
    Devlete verirken ngilizceyi nasl retmeyi planlamtnz sn. Cautionary?
    Ben yabanc dil konusunu ok abartmyorum...benim iin zel okul, ncelikle gvenli ortam ve 20 kii alt snflar demek( mevcut okulda 3 ngilizce hocas derse giriyor, ikisi native speaker....yani ngilizce eitimi fena deil)...yabanc dil nc sray alr belki.

Teknolojinin geliimi ile akll, machine learning tabanl sper translator cihazlar kacak bence...simltane eviri iinin 15-20 sene sonraki halini dnn.

Bu yzden dil konusuna ar nem vermek ve ar para harcamak doru deil bence...hele hele ocuk dil konusunda pek yetenekli deilse, buraya ar efor harcamas gereksiz kaynak israf..onun yerine ilgi alan neyse o alana odaklansn, saysal iyiyse kodlama alsn mesela hobi niyetine.

Not: bunu ky okullarnda okumu, ni srasnda defalarca kursa gitmi, Boazii’nde hazrlk okumu ve gemi, irkette alrken de bire bir yabanc hocadan speaking dersi alm biri olarak sylyorum....yani konuya uzak biri deilim...ok zaman harcadm ve zellikle speaking konusunda yeteneksiz biri olarak, onca eitime ramen, biraz da pratik eksii yznden u an at pat konuabilen biriyim.

Yetenekli biri benim eyrek eforum ile, benden ok daha iyi bir noktaya gelmitir ( benzer ky okullarndan gelmi ve Boazii nde hazrlk okurken ok daha iyi noktaya ulaan arkadalarm olmutu). Bu arada konu snav baars deil, boazii hazrlk mehurdur, ilk denemede geemeyenler de oluyordu,,,ayrca kpds vs gibi snavlarda olduka iyi Notlar aldm...benim kastettiim, speaking, yani conversation konusundaki yetenek sorunu,

2. Bu sayfay ok uzun zamandr takip etmekteyim ancak hi imdiye kadar yazmamtm. Buradaki herkese ayr ayr teekkr ediyorum. nanlmaz deerli bilgiler vermi durumda hocalarmz. Ben de bala katk salayabileceini dndm bir hikayeyi gndermek isterim. Yaz benim deil. Bir finansal blogta grdm Sabit Gelirli diye birinin. Linki de aada vereceim emeine sayg anlamnda. Ben kendisini takip ediyorum, olu iin ynettii portfyne katk anlamnda ok da destekliyorum. Sizin de ilginizi ekebileceini dnyorum. Neyse yazya geelim.

https://sabitgelirli.com/simurg-ve-7...-ankanin-yolu/

Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Ankann Yolu
    Posted on 09/07/2019by 1sabitgelirli Edit"Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Ankann Yolu"
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka'nn Yolu
    Son dnemlerde adn ok ska duyduumuz ve neredeyse herkesin uyguladn veya uygulamaya altn syledii Temett Emeklilii son derece popler bir ey. Bu dorultuda yaplan Pasif yatrm da yle. Ama bu yol kolay m? Hi sanmyorum. Hadi gelin siz imdi bir hikaye anlatacam; Simurg ve 7 Vadi Efsanesi.

Simurg ve 7 Vadi Efsanesi
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi kularn ahndan bahsederek balar. Bu kularn ah olan ve her eyi bilen Zmrd Anka kuu Kaf Dann en tepesinde, ulu bilgi aacnda yaarm. O kadar ok ey bilir ki leceini hissettii zaman aa dallarna yuvasn yapar ve bu yuvaya vuran gnein yuvasn yakmasn bekler. Onunla birlikte yanar ve kllerinden yeniden doarm.

Btn kular, Zmrd Ankann bu bilgeliine gvenir ve iler ne zaman ters giderse onun onlar kurtaracan inanrm, Ama o gne kadar iler ne kadar kt giderse gitsin daha onu gren yokmu. Kular diyarnda iler her geen gn ktye gitmi ve artk kular Zmrd Anka tarafndan kurtarlacaklarna inanlar kalmam. Ondan midi kesmiler. Ta ki kulardan biri bir fikir bulup gelene kadar? Bu ku Ya Zmrd Ankann durumumuzdan haberi yoksa?, gidip onu bulmalyz, gelsin bizi kurtarsn demi. ok uzak diyarlardan onun bir kanadn bulduunu gren kular olduunu duyan btn kular Zmrd Ankay bulup yolunda gitmeyen eyler iin ondan yardm istemeye karar vermi ve Kaf Dana dou yola km.

Ancak Kaf Dana ulamak iin 7 dipsiz vadiyi gemeleri gerekiyormu. Ama bu 7 vadiyi gemek yle kolay deilmi.

1. Vadi Aray Vadisi
    Bu daha yolun ba olan ve hepsinin kendini yalnz bana hissetmesine neden olan Aray Vadisi. Bu vadiden geerken kular yalnzca kendini dnmeye balam. Bazlar kendi balarna hareket edip ynlerini kaybetmiler, kendi iin avlanmaya gidip byk hayvanlara yem olmular.

2. Vadi Ak Vadisi
    Bu vadi tm kularn gzlerinin sisle kapland, grdkleri kim varsa ok gzel grnen adeta byl Ak Vadisi. Burada, kularn gzlerine den byl sisten gzelliklerine kapldklar dier kulara ak olup yola ktklar sry terk etmiler.

3. Vadi Bilgelik Vadisi
    Bu vadi son snr vadisi olarak da geen ve kularn gzne her eyin gzlerine gzel grnd ve kulardan ne olursa olsun nemseme yaratan bir byye sahip Cehalet Vadisi. Buradan geen baz kular byl vadinin etkisiyle hibir eyi nemsememeye balam, nemsemedike dnmemi, dnmedike unutmular. Sonunda Zmrd Ankay da unutan kularn bazlar hafifleyen ykleri ile burada kalmay tercih edip, yola ktklar sry terk etmiler.

4. Vadi Birlik Vadisi
    Bu vadi kularn gittikleri yolun, amalarnn anlamsz grnd Bilgi Vadisi. Burada kular Zmrd Ankay bulamayacaklarn, yolda leceklerini dnmeye balam. O kadar yolu bouna gittiklerini dnen kular, geri dnm.

5. Vadi Dedikodu Vadisi
    Zmrd Anka hakknda birok fsltlarn yaylmaya balad Dedikodu Vadisi. En arkadaki kutan en ndekine doru onun ile ilgili bir sr dedikodu gelmi en sonunda en ndekine Zmrd Ankann toprak olduu, gitmelerinin bir anlam olmad sylenmi. Bunu duyan birok ku doru olup olmadn hi nemsemeden, yolundan vazgeip geri dnm.

6. Vadi Arzu Vadisi
    Bu vadi kularn isteyebilecei her eyin bulunduu adeta bir harikalar vadisi imi. Bu Arzu Vadisi birok ku nlerine sunulan inanlmaz imkanlara ikna olup sry terk etmi.

7. Vadi Ben Vadisi
    Bu vadi kular arasnda nifaa yol aan ve arayn her eyden bamsz davranmasna yol aan bir vadi imi. Kular birbirlerinden ayr bir ey sylemeye balam ve birbirlerini beenmemeye balam. Biri dierinin kanadn beenmemi, dieri her eyi bildiini iddia etmeye balam, yanl yoldan gidildii sylenmi Hepsi bir ey sylyormu ve kendi sylediinin doru olduunu kabul ettirip lider olmaya alyormu. Bylece vadiyi geip ben dncesinden uzaklaana kadar en ne gemek iin birbirlerini ezip durmular. Kulardan sadece ok ama ok az bir miktar buray geebilmi.

Nihayet Kaf Dana vardklarnda sadece 30 ku kalm. Bu zorlu vadileri amay baaran 30 ku yuvaya vardklarnda dan tepesinde ne bir bilgi aac ne de bir ku grmler. Ama anlamlar ki gerek sr uymu: aradklar Zmrd Anka kuunun ismi Farsada Simurgtur. Ve Farsa Si otuz, Murg ise ku demekmi. Yani, aray tamamlayan bu 30 ku, aslnda aradklar eyin ta kendisiymi. Bilgelie giden yol, aslnda kendilerine yaptklar bir yolmu.

Buray Gl Bahesi Yapmak stiyor Musun?
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi ile anlatlan 7 vadi, bizim hayatmzda yaadmz finansal veya finansal olmayan btn zorluklar neredeyse birebir temsil ediyor. Zor dnemlerde bunlara maruz kalp geride braktka ilerliyor ve geliiyoruz. Baarya ulamak iin nefsine hkim olup, kr krne balanmadan, dnen ve kendini gelitiren, baaracana dair inancn kaybetmeyen, birlik olmay bilen, sorgulayan ve en nemlisi egosundan uzaklaan herkes, kllerinden yeniden doan Simurg olabilir. Bunu hem zel hayatnda hemde temett emelilii dahil uana kadar zorland btn finansal zorluklar karsnda bir takm zorluklarn stesinden gelerek o gnlere beraber yryelim. Bu yolda ok vazgeen olacak, bu olmuyor bak grdn m diyenlere inanp bunu devam ettiremeyip brakan da olacak. Ben braktm sen de brak diyen bile olacak, o yle yaplmaz byle yaplr diyen de. Ama sen imdi u soruyu sor kendine sen bu ii yapmak istiyor musun? Buray gl bahesi yapmak istiyor musun?

Eer yle ise imdi, bunlarn bilincinde olarak hedeflere doru ylmadan, yorulmadan uma zaman.

Okuduunuz iin teekkr ederim.Sayglarmla.

Yaznn sonundaki video : https://www.youtube.com/watch?v=zBFcmsJlhpE
    Son dzenleme : abdullahakar; 18-09-2019 saat: 23:08. Sebep: deiiklik

3.  Alnt Originally Posted by ruzgarsorfu Yazy Oku
    Devlete verirken ngilizceyi nasl retmeyi planlamtnz sn. Cautionary?
    Selamlar,
    Yabanci dili TR'de kursla, okulla vs ogrenemezsiniz. Direk o dilin konusuldugu ulkede yasamak zorundasiniz.
    Ben ilkokul 5ten beri ingilizce ile hasirnesirim. Kabaca 30 yil diyelim.
    Son 3,5 yildir ABD'deyim. Oncesinde gormedigim duymadigim kaliplarin, kullanimlarin manyagi oldum geldigimden beri.
    Kizim anaokulunu burada tekrar etti. 1. sinif sonunda okulun verdigi Ingilizce destek biriminden cikartildi. Simdi 3.sinifta; kopppek gibi konusuyor. Anlasamiyoruz.

4. Sayn Cautionary,
    En son size gre 'en karl yatrm' aklayacaktnz; ben byk bir heyecanla paylaacanz yeni Pegasus'u beklerken en iyi yatrm ocua yaplan yatrmdr dediniz...
    Bu yata yatrm yapacam bir ocuk, haliyle e aryorum. Dn gn geldiinde kapnz alarm, son tahlilde bizler her ne kadar iftletiimizde verimli dller verebiliyor olsak da Trk'z. Evlenmeden olmaz.
    Sayglar.

5.  Alnt Originally Posted by Dudu Yazy Oku
    Ilber hocanin dedigine gore 16 yasina kadar yabanci dil isinin halledilmesi gerekiyormus..
    O yasdan sonra daha zor oluyormus..

Syg,
    Dil yeteneinde nemli .

Aratrmalara gre en iyi ve en ok dil renme ya 8-10 yana kadar ana dili olarak konumaktan bahsediyoruz .

renmekten ziyade pratiklikte nemli yoksa zamanla kreliyor .

Yurtdnda birka gn taklnca konumak zorunda kaldn iin halletiyorsun ama turist burada bir ey sorarsa o anda kalabiliyorsun .

Bu durumlarda En iyisi Google translate oluyor sylyorsun evirip telafz ediyor artk ok aklland .

Uzun vade yatrm tek elidir. Trader ise her iek'ten bal alan ar gibidir

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Istanbul/Montreal
    Gnderi
    36,851
     Alnt Originally Posted by abdullahakar Yazy Oku
    Bu sayfay ok uzun zamandr takip etmekteyim ancak hi imdiye kadar yazmamtm. Buradaki herkese ayr ayr teekkr ediyorum. nanlmaz deerli bilgiler vermi durumda hocalarmz. Ben de bala katk salayabileceini dndm bir hikayeyi gndermek isterim. Yaz benim deil. Bir finansal blogta grdm Sabit Gelirli diye birinin. Linki de aada vereceim emeine sayg anlamnda. Ben kendisini takip ediyorum, olu iin ynettii portfyne katk anlamnda ok da destekliyorum. Sizin de ilginizi ekebileceini dnyorum. Neyse yazya geelim.

https://sabitgelirli.com/simurg-ve-7...-ankanin-yolu/

Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka’nn Yolu
    Posted on 09/07/2019by 1sabitgelirli Edit"Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka’nn Yolu"
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka'nn Yolu
    Son dnemlerde adn ok ska duyduumuz ve neredeyse herkesin uyguladn veya uygulamaya altn syledii Temett Emeklilii son derece popler bir ey. Bu dorultuda yaplan Pasif yatrm da yle. Ama bu yol kolay m? Hi sanmyorum. Hadi gelin siz imdi bir hikaye anlatacam; Simurg ve 7 Vadi Efsanesi.

Simurg ve 7 Vadi Efsanesi
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi kularn ahndan bahsederek balar. Bu kularn ah olan ve her eyi bilen Zmrd Anka kuu Kaf Da’nn en tepesinde, ulu bilgi aacnda yaarm. O kadar ok ey bilir ki leceini hissettii zaman aa dallarna yuvasn yapar ve bu yuvaya vuran gnein yuvasn yakmasn bekler. Onunla birlikte yanar ve kllerinden yeniden doarm.

Btn kular, Zmrd Anka’nn bu bilgeliine gvenir ve iler ne zaman ters giderse onun onlar kurtaracan inanrm, Ama o gne kadar iler ne kadar kt giderse gitsin daha onu gren yokmu. Kular diyarnda iler her geen gn ktye gitmi ve artk kular Zmrd Anka tarafndan kurtarlacaklarna inanlar kalmam. Ondan midi kesmiler. Ta ki kulardan biri bir fikir bulup gelene kadar? Bu ku “Ya Zmrd Anka’nn durumumuzdan haberi yoksa?, gidip onu bulmalyz, gelsin bizi kurtarsn” demi. ok uzak diyarlardan onun bir kanadn bulduunu gren kular olduunu duyan btn kular Zmrd Anka’y bulup yolunda gitmeyen eyler iin ondan yardm istemeye karar vermi ve Kaf Da’na dou yola km.

Ancak Kaf Da’na ulamak iin 7 dipsiz vadiyi gemeleri gerekiyormu. Ama bu 7 vadiyi gemek yle kolay deilmi.

1. Vadi – Aray Vadisi
    Bu daha yolun ba olan ve hepsinin kendini yalnz bana hissetmesine neden olan “Aray Vadisi”. Bu vadiden geerken kular yalnzca kendini dnmeye balam. Bazlar kendi balarna hareket edip ynlerini kaybetmiler, kendi iin avlanmaya gidip byk hayvanlara yem olmular.

2. Vadi – Ak Vadisi
    Bu vadi tm kularn gzlerinin sisle kapland, grdkleri kim varsa ok gzel grnen adeta byl “Ak Vadisi”. Burada, kularn gzlerine den byl sisten gzelliklerine kapldklar dier kulara ak olup yola ktklar sry terk etmiler.

3. Vadi – Bilgelik Vadisi
    Bu vadi son snr vadisi olarak da geen ve kularn gzne her eyin gzlerine gzel grnd ve kulardan ne olursa olsun nemseme yaratan bir byye sahip “Cehalet Vadisi”. Buradan geen baz kular byl vadinin etkisiyle hibir eyi nemsememeye balam, nemsemedike dnmemi, dnmedike unutmular. Sonunda Zmrd Anka’y da unutan kularn bazlar hafifleyen ykleri ile burada kalmay tercih edip, yola ktklar sry terk etmiler.

4. Vadi – Birlik Vadisi
    Bu vadi kularn gittikleri yolun, amalarnn anlamsz grnd “Bilgi Vadisi”. Burada kular Zmrd Anka’y bulamayacaklarn, yolda leceklerini dnmeye balam. O kadar yolu bouna gittiklerini dnen kular, geri dnm.

5. Vadi – Dedikodu Vadisi
    Zmrd Anka hakknda birok fsltlarn yaylmaya balad “Dedikodu Vadisi”. En arkadaki kutan en ndekine doru onun ile ilgili bir sr dedikodu gelmi en sonunda en ndekine Zmrd Anka’nn toprak olduu, gitmelerinin bir anlam olmad sylenmi. Bunu duyan birok ku doru olup olmadn hi nemsemeden, yolundan vazgeip geri dnm.

6. Vadi – Arzu Vadisi
    Bu vadi kularn isteyebilecei her eyin bulunduu adeta bir harikalar vadisi imi. Bu “Arzu Vadisi” birok ku nlerine sunulan inanlmaz imkanlara ikna olup sry terk etmi.

7. Vadi – Ben Vadisi
    Bu vadi kular arasnda nifaa yol aan ve arayn her eyden bamsz davranmasna yol aan bir vadi imi. Kular birbirlerinden ayr bir ey sylemeye balam ve birbirlerini beenmemeye balam. Biri dierinin kanadn beenmemi, dieri her eyi bildiini iddia etmeye balam, yanl yoldan gidildii sylenmi… Hepsi bir ey sylyormu ve kendi sylediinin doru olduunu kabul ettirip lider olmaya alyormu. Bylece vadiyi geip “ben” dncesinden uzaklaana kadar en ne gemek iin birbirlerini ezip durmular. Kulardan sadece ok ama ok az bir miktar buray geebilmi.

Nihayet Kaf Da’na vardklarnda sadece 30 ku kalm. Bu zorlu vadileri amay baaran 30 ku yuvaya vardklarnda dan tepesinde ne bir bilgi aac ne de bir ku grmler. Ama anlamlar ki gerek sr uymu: aradklar Zmrd Anka kuunun ismi Farsa’da Simurg’tur. Ve Farsa “Si” otuz, “Murg” ise ku demekmi. Yani, aray tamamlayan bu 30 ku, aslnda aradklar eyin ta kendisiymi. Bilgelie giden yol, aslnda kendilerine yaptklar bir yolmu.

Buray Gl Bahesi Yapmak stiyor Musun?
    Simurg ve 7 Vadi Efsanesi ile anlatlan 7 vadi, bizim hayatmzda yaadmz finansal veya finansal olmayan btn zorluklar neredeyse birebir temsil ediyor. Zor dnemlerde bunlara maruz kalp geride braktka ilerliyor ve geliiyoruz. Baarya ulamak iin nefsine hkim olup, kr krne balanmadan, dnen ve kendini gelitiren, baaracana dair inancn kaybetmeyen, birlik olmay bilen, sorgulayan ve en nemlisi egosundan uzaklaan herkes, kllerinden yeniden doan Simurg olabilir. Bunu hem zel hayatnda hemde temett emelilii dahil uana kadar zorland btn finansal zorluklar karsnda bir takm zorluklarn stesinden gelerek o gnlere beraber yryelim. Bu yolda ok vazgeen olacak, bu olmuyor bak grdn m diyenlere inanp bunu devam ettiremeyip brakan da olacak. Ben braktm sen de brak diyen bile olacak, o yle yaplmaz byle yaplr diyen de. Ama sen imdi u soruyu sor kendine sen bu ii yapmak istiyor musun? Buray gl bahesi yapmak istiyor musun?

Eer yle ise imdi, bunlarn bilincinde olarak hedeflere doru ylmadan, yorulmadan uma zaman.

Okuduunuz iin teekkr ederim.Sayglarmla.

Yaznn sonundaki video : https://www.youtube.com/watch?v=zBFcmsJlhpE
    Hikaye icin tesekkurler.
    Ilgilenenler icin daha genis hali burada.
    http://www.simurgbdm.com/simurgdan/simurgun-hikayesi/
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alnt Originally Posted by umbamba Yazy Oku
    Sayn Cautionary,
    En son size gre 'en karl yatrm' aklayacaktnz; ben byk bir heyecanla paylaacanz yeni Pegasus'u beklerken en iyi yatrm ocua yaplan yatrmdr dediniz...
    Bu yata yatrm yapacam bir ocuk, haliyle e aryorum. Dn gn geldiinde kapnz alarm, son tahlilde bizler her ne kadar iftletiimizde verimli dller verebiliyor olsak da Trk'z. Evlenmeden olmaz.
    Sayglar.
    Kolay gelsin o zaman

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Istanbul/Montreal
    Gnderi
    36,851
     Alnt Originally Posted by Pscyokinesis Yazy Oku
    Dil yeteneinde nemli .

Aratrmalara gre en iyi ve en ok dil renme ya 8-10 yana kadar ana dili olarak konumaktan bahsediyoruz .

renmekten ziyade pratiklikte nemli yoksa zamanla kreliyor .

Yurtdnda birka gn taklnca konumak zorunda kaldn iin halletiyorsun ama turist burada bir ey sorarsa o anda kalabiliyorsun .

Bu durumlarda En iyisi Google translate oluyor sylyorsun evirip telafz ediyor artk ok aklland .

Uzun vade yatrm tek elidir. Trader ise her iek'ten bal alan ar gibidir
    Yetenek her iste onemli tabii..
    Ben yabanci okulda 12 yasinda basladim.
    Iki yabanci lisani unide lisans egitimi alabilecek kadar ogrendim 8 yilda.
    Edebiyati ile hem de.
    Ama sonra cocuklarin doneminde 8 yillik egitim cikarttiklari icin onlar 15. inci yaslarindan itibaren ciddi olarak ogrenebildiler. Daha onceleri pek bir sey ogrenemediler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 483/1230 lklk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •