Bu sayfay ok uzun zamandr takip etmekteyim ancak hi imdiye kadar yazmamtm. Buradaki herkese ayr ayr teekkr ediyorum. nanlmaz deerli bilgiler vermi durumda hocalarmz. Ben de bala katk salayabileceini dndm bir hikayeyi gndermek isterim. Yaz benim deil. Bir finansal blogta grdm Sabit Gelirli diye birinin. Linki de aada vereceim emeine sayg anlamnda. Ben kendisini takip ediyorum, olu iin ynettii portfyne katk anlamnda ok da destekliyorum. Sizin de ilginizi ekebileceini dnyorum. Neyse yazya geelim.
https://sabitgelirli.com/simurg-ve-7...-ankanin-yolu/
Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka’nn Yolu
Posted on 09/07/2019by 1sabitgelirli Edit"Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka’nn Yolu"
Simurg ve 7 Vadi Efsanesi : Zmrd Anka'nn Yolu
Son dnemlerde adn ok ska duyduumuz ve neredeyse herkesin uyguladn veya uygulamaya altn syledii Temett Emeklilii son derece popler bir ey. Bu dorultuda yaplan Pasif yatrm da yle. Ama bu yol kolay m? Hi sanmyorum. Hadi gelin siz imdi bir hikaye anlatacam; Simurg ve 7 Vadi Efsanesi.
Simurg ve 7 Vadi Efsanesi
Simurg ve 7 Vadi Efsanesi kularn ahndan bahsederek balar. Bu kularn ah olan ve her eyi bilen Zmrd Anka kuu Kaf Da’nn en tepesinde, ulu bilgi aacnda yaarm. O kadar ok ey bilir ki leceini hissettii zaman aa dallarna yuvasn yapar ve bu yuvaya vuran gnein yuvasn yakmasn bekler. Onunla birlikte yanar ve kllerinden yeniden doarm.
Btn kular, Zmrd Anka’nn bu bilgeliine gvenir ve iler ne zaman ters giderse onun onlar kurtaracan inanrm, Ama o gne kadar iler ne kadar kt giderse gitsin daha onu gren yokmu. Kular diyarnda iler her geen gn ktye gitmi ve artk kular Zmrd Anka tarafndan kurtarlacaklarna inanlar kalmam. Ondan midi kesmiler. Ta ki kulardan biri bir fikir bulup gelene kadar? Bu ku “Ya Zmrd Anka’nn durumumuzdan haberi yoksa?, gidip onu bulmalyz, gelsin bizi kurtarsn” demi. ok uzak diyarlardan onun bir kanadn bulduunu gren kular olduunu duyan btn kular Zmrd Anka’y bulup yolunda gitmeyen eyler iin ondan yardm istemeye karar vermi ve Kaf Da’na dou yola km.
Ancak Kaf Da’na ulamak iin 7 dipsiz vadiyi gemeleri gerekiyormu. Ama bu 7 vadiyi gemek yle kolay deilmi.
1. Vadi – Aray Vadisi
Bu daha yolun ba olan ve hepsinin kendini yalnz bana hissetmesine neden olan “Aray Vadisi”. Bu vadiden geerken kular yalnzca kendini dnmeye balam. Bazlar kendi balarna hareket edip ynlerini kaybetmiler, kendi iin avlanmaya gidip byk hayvanlara yem olmular.
2. Vadi – Ak Vadisi
Bu vadi tm kularn gzlerinin sisle kapland, grdkleri kim varsa ok gzel grnen adeta byl “Ak Vadisi”. Burada, kularn gzlerine den byl sisten gzelliklerine kapldklar dier kulara ak olup yola ktklar sry terk etmiler.
3. Vadi – Bilgelik Vadisi
Bu vadi son snr vadisi olarak da geen ve kularn gzne her eyin gzlerine gzel grnd ve kulardan ne olursa olsun nemseme yaratan bir byye sahip “Cehalet Vadisi”. Buradan geen baz kular byl vadinin etkisiyle hibir eyi nemsememeye balam, nemsemedike dnmemi, dnmedike unutmular. Sonunda Zmrd Anka’y da unutan kularn bazlar hafifleyen ykleri ile burada kalmay tercih edip, yola ktklar sry terk etmiler.
4. Vadi – Birlik Vadisi
Bu vadi kularn gittikleri yolun, amalarnn anlamsz grnd “Bilgi Vadisi”. Burada kular Zmrd Anka’y bulamayacaklarn, yolda leceklerini dnmeye balam. O kadar yolu bouna gittiklerini dnen kular, geri dnm.
5. Vadi – Dedikodu Vadisi
Zmrd Anka hakknda birok fsltlarn yaylmaya balad “Dedikodu Vadisi”. En arkadaki kutan en ndekine doru onun ile ilgili bir sr dedikodu gelmi en sonunda en ndekine Zmrd Anka’nn toprak olduu, gitmelerinin bir anlam olmad sylenmi. Bunu duyan birok ku doru olup olmadn hi nemsemeden, yolundan vazgeip geri dnm.
6. Vadi – Arzu Vadisi
Bu vadi kularn isteyebilecei her eyin bulunduu adeta bir harikalar vadisi imi. Bu “Arzu Vadisi” birok ku nlerine sunulan inanlmaz imkanlara ikna olup sry terk etmi.
7. Vadi – Ben Vadisi
Bu vadi kular arasnda nifaa yol aan ve arayn her eyden bamsz davranmasna yol aan bir vadi imi. Kular birbirlerinden ayr bir ey sylemeye balam ve birbirlerini beenmemeye balam. Biri dierinin kanadn beenmemi, dieri her eyi bildiini iddia etmeye balam, yanl yoldan gidildii sylenmi… Hepsi bir ey sylyormu ve kendi sylediinin doru olduunu kabul ettirip lider olmaya alyormu. Bylece vadiyi geip “ben” dncesinden uzaklaana kadar en ne gemek iin birbirlerini ezip durmular. Kulardan sadece ok ama ok az bir miktar buray geebilmi.
Nihayet Kaf Da’na vardklarnda sadece 30 ku kalm. Bu zorlu vadileri amay baaran 30 ku yuvaya vardklarnda dan tepesinde ne bir bilgi aac ne de bir ku grmler. Ama anlamlar ki gerek sr uymu: aradklar Zmrd Anka kuunun ismi Farsa’da Simurg’tur. Ve Farsa “Si” otuz, “Murg” ise ku demekmi. Yani, aray tamamlayan bu 30 ku, aslnda aradklar eyin ta kendisiymi. Bilgelie giden yol, aslnda kendilerine yaptklar bir yolmu.
Buray Gl Bahesi Yapmak stiyor Musun?
Simurg ve 7 Vadi Efsanesi ile anlatlan 7 vadi, bizim hayatmzda yaadmz finansal veya finansal olmayan btn zorluklar neredeyse birebir temsil ediyor. Zor dnemlerde bunlara maruz kalp geride braktka ilerliyor ve geliiyoruz. Baarya ulamak iin nefsine hkim olup, kr krne balanmadan, dnen ve kendini gelitiren, baaracana dair inancn kaybetmeyen, birlik olmay bilen, sorgulayan ve en nemlisi egosundan uzaklaan herkes, kllerinden yeniden doan Simurg olabilir. Bunu hem zel hayatnda hemde temett emelilii dahil uana kadar zorland btn finansal zorluklar karsnda bir takm zorluklarn stesinden gelerek o gnlere beraber yryelim. Bu yolda ok vazgeen olacak, bu olmuyor bak grdn m diyenlere inanp bunu devam ettiremeyip brakan da olacak. Ben braktm sen de brak diyen bile olacak, o yle yaplmaz byle yaplr diyen de. Ama sen imdi u soruyu sor kendine sen bu ii yapmak istiyor musun? Buray gl bahesi yapmak istiyor musun?
Eer yle ise imdi, bunlarn bilincinde olarak hedeflere doru ylmadan, yorulmadan uma zaman.
Okuduunuz iin teekkr ederim.Sayglarmla.
Yaznn sonundaki video :
https://www.youtube.com/watch?v=zBFcmsJlhpE
Yer mleri