Geleceði olan sektörlere yönelik, zamanýn ruhuna uygun hisseleri seçmeye çalýþýyorum. Þu dönemde teknoloji, yazýlým yenilenebilir enerji hisseleri tercihim.Bu sektörlerde iyi
fiyatlardan alabildiklerim de oldu daha ucuz alýrým diye beklerken kaçýrdýklarým da. En baþta aldýðýnýz fiyat önemli.
Grafikler bu anlamda yol gösterici. Pek çok hissede diplere yakýn alýþ yapmayý baþarabilmiþsem de satýþ fiyatý konusunda sýkýntý yaþýyorum.
Temettü için hisse seçimi hiç yapmadým, bizim gibi borsalarda uygun zamanda alýp iyi kar görünce satmak gerek para kazanmak için.
Birikim yapmak gerçekten çok önemli, kazanýlan parayla da temel bazý gereklilikler yerine getirildikten sonra da insanýn kendine yatýrým yapmasý da bu çaðda bir gereklilik diye
düþünüyorum.
Bunlar neler olabilir derseniz, herkesin kendi olanaklarý ve koþullarýna göre, spor, yabancý dil öðrenme, seyahat, yeni beceriler veya konulara yönelik eðitim, seviyorsanýz toprakla
uðraþma diye ilk aklýma gelenleri sýralayabilirim.
Sadece çok para kazanmak her þeyi çözmüyor. Hobileri ,zevk aldýðý uðraþlarý olmayan, ruhunu doyuramayan insanlarýn çoðunlukta olduðu toplumlar ne yazýk ki sadece birbirlerini
tüketerek yaþamak zorunda kalýyorlar ve pek çok alanda yol alamýyorlar.
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
Yer Ýmleri