selamlar.
bu firmaya is gorusmesine girmistim.
fabrikadan iceri girdim.güvenlik dedi ki su an araba yok 20 dakika sonra gelecek. aksa akkim dowaksa hepsi ayni kampusun icinde.
ben de ne kadar uzak olabilir ki yururum hem de acilmis olurum biraz dedim.
demez olaydim
yuru allah yuru. gidiyorum gidiyorum bitmiyor.
toroslu bir dayi vardi aman dedim dayi beni ativer sagolsun birakti dowaksanin onune.
finansal olarak vs bilmem ama yürümüþ biri olarak þunu söyleyebilirim gerçekten baya büyük bir tesisbir de is guvenligi tedbirleri falan baya ust duzeydeydi.
10 yýlýn bilançosu
Iþýk ÖKTE -Teb yatýrým
https://dosya.co/fzg590pg3r1o/Teb-Iþýk_Ökte.pdf.html
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
28 aralýkta yazdýðým gibi. Trump füzeyle Iranin en önemli generalýni vurdu.
Ama bahsettiðim büyük olay bu deðildi, muhtmelen bir þey çýkmaz bundan çünkü bugune kadar israil iranýn çok daha önemli adamlarýný öldürdü bir þey olmadý. O nukleer bilimadamlarýnýn bazýlarý 100 tane kasým suleymani eder.
Benim beklentilerim
2020:
Borsa 145000
Dolar: 5.50
Faiz: anlamam bu iþlerden
Enflasyon: %6-7
Son 2-3 yýlýn biriken talebin endekse yansayacaðýný düþünüyorum.
Vatandaþýn alým gücü azalmasýyla beraber, tüketim ürünlerine olan talep azalacak. Bu yüzden enflasyonda %6-7 leri görecez, bizim için deflasyondur bu : ))
Beyaz yaka ve asgari ücretli arasýndaki makas daralmaya devam ediyor, beyaz yakanýn lokomotif olduðu tüketim ürünlerinde talep dahada azalacak.
Devlet dövizde kambiyo alýþ satýþ vergisini daha da artýracak(CB'nin 10 kat daha artýrma yetkisi var)
Dolara parasýný yatýran vatandaþtan çoktan yatýrdý zaten. Daha fazla talep olacaðýný düþünmüyorum.
Faizler kamu bankalarýnýn insyatifiyle düþük tutulmaya çalýþýlcak..
Þimdi parasý olan adam için geriye kaldý 3 seçenek.
Ev
Araba
Borsa
1999 gibi borsaya olan talebin artacaðýný düþünüyorum. Param erimesin diyenler bu yukardaki 3 lünün birine kaçacak. Dolar alan çoktan aldý zaten.
Evet YEP de tahmin %8 yapýldý. Ama öyle durumlar olur ki kendi belirlediðin hedefleri bile fazlasýyla aþabilirsin.
Yer Ýmleri