Haklýsýnýz sn. Cautionary, Konuyu ifade ederken "....mantýksýzdýr" ifadesini kullanmasam daha güzel olurdu.
Vurgulamak istediðim aslýnda þirketlerin salt temettü verip vermemesine göre seçilmemesidir. Temettü bir þirketi alým kararýný etkileyen hususlardan sadece biridir.
Katýlýrmýsýnýz bilmem ama çoðu yatýrýmcýnýn sýrf temettüsü var diye þirketin esas faaliyet karýndaki artýþa, özkaynak karlýlýðýna ve en önemlisi piyasa deðerindeki istikrarlý ve makul artýþa odaklanmadan alým yaptýðýna eminim..çevremdeki gözlemlerim bu yönde..
Bu sebeple özellikle þirketin temettü veriminin yüksekliðinin seçimdeki en önemli kriter olmasý akla uygun deðil
Bana göre þirketin piyasa deðerinin yýldan yýla artýþý en anlamlý göstergedir. Bu gözlerden kaçýyor..
Adam Aselsan 2 yýlda belki %100 getiri getirme potansiyeli var ama temettüsü yok yada az diyor almýyor gidiyor temettüsü var diyor %50 getirecek olan hektaþý alýyor..(rakamlar ve þirketler örnektir)
Daha önce belirttim mi bilmiyorum: Temettü veren þirketlere de karþý deðilim. Ben de koþullarýma uyarsa, fýrsat görürsem alýyorum. Ve BÝST te yer alan þirketlerin çoðunluðunun sahibinin güvenilmesi zor ahlaken zayýf olduðu görüþünüze katýlýyorum. Dürüst ve þeffaf yönetilen bir þirket bulmak gerçekten zor maalesef..ve bunlarý ayýrt etmek için temettü verenler seçiliyor..

Yer Ýmleri