Originally Posted by
oguz1975
Diðer yazýlarýnýzý da okudum. Paylaþtýðýnýz balýk tutma yöntemleri için teþekkürler. Bu kriz ortamý sonrasýnda hýzlý toparlanma beklediðiniz sektörler hakkýndaki düþüncelerinizi merak ediyorum..
SM-N950F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þu an çok fazla belirsizlik var. Bu nedenle önden çok fazla hesap kitap yapmamak lazým. Görüp, ona göre hareket etmeli. Mevcut durumda gýda, ilaç ve tarým makinalarý ön plana çýktý.
Toparlanma hýzý salgýnýn bundan sonraki seyrine baðlý...sosyal mesafe bundan sonra nasýl uygulanacak önemli bir konu. Mesela havacýlýk yavaþ toparlanacak, turizm daha da geç toparlanacak gibi... otomotiv hýzlý toparlayabilir, olmayabilir de. Rafineri sektöründe de toparlama gecikebilir.
Yani, 6 ay sonrasý Ýçin nasýl bir dünyada yaþayacaðýz belirsiz þu an...önden deðil de, geliþmeleri gördükçe pozisyonumu ayarlarým þahsen...fýrsat olmaz, kaçýrýrým diye düþünmeyin...gýda ve ilaç bile salgýn baþladýktan sonra çok fýrsat verdi.
Aslýnda fýrsatlar hiç tükenmez...yeter ki portföyünüz yýldan yýla az ya da çok büyüsün...bunun Ýçin de hisse seçiminden önce temel bazý yanlýþlarý yapmamak lazým...hisse portföyü en az 5 hisseye bölmek...ara trend tepelerinde kar satýþý yapýp, diplerde ek alým Ýçin cephane biriktirmek...hisse portföyü dýþýnda riski daðýtmak adýna altýn, döviz, bes gibi enstrümanlara da yatýrým yapmak.
Bakýn piyasada profesyonel olarak geçinen, tv lere çýkýp yorum yapan, ve bu iþte maaþlý çalýþanlarý görünce...gönül rahatlýðýyla baþarýlý bir profesyonelim diyebiliyorum...ve bunu diyen biri olarak 2016 Ocak dan bu yana toplam finansal varlýklarýmýn %60 ý gram altýnda...hareketsiz yatýyor.
Yani, yeri geldiðinde oyunu basit oynayabilmek de büyük meziyet...buradan ve özel hayatýmda altýn larýmýzý buradan bozalým mý diyen çok oldu..son 1-2 yýldýr hep þunu söyledim bunu soranlara...doðmamýþ çocuða don biçmeyin...þimdilik her þey gram altýn lehine, bu avantaj devam ettikçe sýkýlmadan pozisyonda kalmaya devam. Þunu demeye çalýþýyorum, yeri geldiðinde portföyümdeki hisselerin aðýrlýklarýný aktif bir þekilde deðiþtirirken, yeri geldiðinde 4,5 yýldýr ayný pozisyonu hareketsiz koruyabiliyorum. Profesyonellik neyi gerektiriyorsa onu yapýyorum yani,
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri