Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,94 10% 783,75 Mn 35,50 / 38,94
132,00 10% 150,38 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 139,57 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,29 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 60,76 Mn 52,90 / 52,90
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
13,14 -10% 933,34 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 195,93 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,86 Mn 948,00 / 948,00
12,04 -9.81% 706,02 Mn 12,02 / 12,55
302,50 -1.87% 14,95 Mr 301,25 / 310,75
433,50 3.15% 13,72 Mr 421,50 / 443,50
294,25 3.61% 13,25 Mr 281,00 / 303,75
3,20 1.91% 11,62 Mr 3,16 / 3,27
71,35 -2.53% 9,27 Mr 70,40 / 73,60
18,99 0.05% 614,08 Mn 18,55 / 19,21
294,25 3.61% 13,25 Mr 281,00 / 303,75
732,50 -1.21% 2,55 Mr 725,50 / 745,50
93,65 1.3% 515,98 Mn 92,95 / 95,20
110,20 -1.52% 142,60 Mn 109,30 / 112,60
32,00 1.98% 152,08 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 234,63 Mn 10,27 / 10,67
85,40 3.89% 596,73 Mn 82,75 / 85,45

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 839/1230 ÝlkÝlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,705 - 6,712 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by erdals Yazýyý Oku
    Sayýn Cautionary Hocam,
    Öncelikli olarak çok aydýnlatýcý, güzel bilgiler paylaþtýðýnýz için teþekkürler.
    Malumunuz üzere Covid 19 salgýný hafiflemeye baþladý, kontrol altýna alýndý gibi...
    Bu süreçte küçük yatýrýmcý daha çok gýda, saðlýk sektörüne yöneldi.
    Salgýnýn bitiþine göre bu sektörlerde satýþ olacaðý da muhakkak...

Hocam, salgýn sonrasý için öne çýkacak sektörler muhakkak olacaktýr.
    Önemli olanda o sektörleri þimdiden ön görerek ona göre pozisyon almaktýr.
    Hangi sektörlere, þirketlere yatýrým yapalým,ön görüþünüz nedir?

Saygýlarýmý sunuyorum, hayýrlý kazançlar diliyorum.
    Gýda hisselerine aman dikkat diyorum ben de...Ulusoy un hala portföyümün en aðýrlýklý hissesi olmasýna raðmen bunu söylüyorum...saðlýk daha orta vadeli düþünülebilir, özellikle deva kýsa vadede çok primlense de orta ve uzun vadede daha iyi yerlere gelecektir.

Gelelim covid sonrasýna...burada pek çok belirsizlik var hala...bu konuda fýrsat oluþacak hisseler konusunda bekleyip, resim netleþince karar verme taraftarýyým...þimdilik sadece tarýmýn artan önemi nedeniyle traktör sektörü iyi olur diyorum... ayrýca ambalaj sektörü de olumlu etkilenecektir.. nihai hedef hisseler için biraz daha beklenmeli bence.

Alýntý Originally Posted by Ahmetmutlu Yazýyý Oku
    Sayýn Erdals, sorunuza saðlýk sektöründe ertelenen acil olmayan tedavilerin tekrar baþlayacaðýný ekleyerek Sayýn Cautionary Hocam deðerlendirebilirse çok teþekkür ederim. Ayrýca pandemi döneminde Türk Saðlýk sektörünün baþarýlý hamleleri Saðlýk Turizminde Türkiye'yi ön plana çýkartabilir mi? Umarýn sorunun anlam ve deðerini bozmamýþýmdýr. Þimdiden Teþekkürler.
    Bir sektörün iyi olmasý demek, borsadaki sektör temsilcisi hisse iyi olacak demek deðil..bu nedenle çok iyi bþr sektörde olsa da, kesinlikle alýnmayacak hisseler vardýr...patronu sorunlu, iþ ahlaký düzgün olmayan þirketlerden her durumda uzak durmalý...hastane sektörü konusu hala belirsiz gözümde, turizmin bir alt sektörü gibi ele alýnabilir..önce insanlarýn covid sonrasý yaþam tarzý nasýl þekillenecek onu görmek lazým ( iç pazarýn hastane sektörü Ýçin önemli bir fýrsat oluþturmadýðý görüþündeyim).
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Madem orta geldi, topu göðsümde yumuþatýp, voleyi çakayým. Sektörün içinde yýllarca bulunmuþ ve stratejik planlama yapmýþ birisi olarak, sektöre ve detaylara hakimim. Bu nedenle diðer sektörlere göre daha net ve kendinden emin konuþabilirim.

i-) Önce ttkom a bakalým. Bundan 6 yýl kadar önce ttkom konusunda üst yönetime bir sunum yapmýþtým. Finansal olarak döviz açýk pozisyonunun büyük bir risk olduðunu, temettü ödemelerinin þirketin finansallarýný bozduðunu belirtmiþtim özetle. 2018 de yaþanan kur krizi bu görüþümü doðrulamýþtý. Köprünün altýndan çok sular aktý. 6 yýl önce kesinlikle uzun vade yatýrým önermezdim. Ancak mevcut durumda kur riskleri kontrol altýna alýnmaya çalýþýlýyor, bankalarýn aktif bir þekilde yönetimde olmasý finansal olarak doðru adýmlar atýlmasýna olanak saðlýyor. 6 yýl önce kesinlikle alým önermezsen, þu anda nötr görüþteyim. Zira sektör ciddi capex yatýrýmlarý gerektiren, inovasyonun ön planda olduðu, uzun vadeli düþünülmesi gereken bir sektör. Ttkom un mevcut yapýsýyla bu yatýrýmlarý yapmadý zor. Zaten bankalar elindeki hisseleri ilk fursatta devretmeye çalýþacaklardýr. Mevcut durumda Türkiyeâ��ye bu çapta bir yatýrým gelmesi zor. Ayrýca Vodafone da uygun bir ortam oluþtuðunda tr den çýkmak isteyecektir. Tcell in ana ortaðý Sonera bile þartlar uygun olsa çýkmak isteyebilir. Yani, sektörde hemen her oyuncunun çýkmak isteyeceði bir ortam var. Bu þartlarda, yüksek fiyatlama zor, deðeri normalin biraz üzerine çýksa fýrsatý deðerlendirmek isteyen çok oyuncu olacak.

Neden tüm sektörde bu kadar çýkmak isteyen oyuncu var? Aslýnda bu sorunun cevabýný yerelde deðil, dünya genelinde aramak lazým. Nasýl bankacýlýk sektörü tüm dünyada düþüþte, Telekom sektörü de ayný durumda. Yani klasik bankacýlýk nasýl ölüyorsa, klasik ses ve data taþýyýcýlýðý yapan Telekom operatörleri de ayný pozisyonda. Eurostoxx bankacýlýk endeksi, global Telekom operatörleri ve tr deki operatörlerin son 20 yýldaki piyasa deðeri trendlerine bakýlacak olursa, bahsettiðin trendin piyasada fiyatlanmýþ halini göreceksiniz.

Neden böyle? 2000 lerdeki internet devrimi, zamanla oyunu tümden deðiþtirdi. Klasik ses ve data taþýyýcýlýðý yapan operatörler iþin hamallýðýný yaparken, katma deðer yaratan, iþin kaymaðýný yiyen app based þirketler çýktý ortaya. Bugün dünyanýn en büyük piyasa deðerine sahip meþhur firmalarý hep benzer kapsamda düþünülebilir. Facebook( whatsapp, instagram), Twitter, netflix, Apple, Amazon, Google (youtube), yani namý diðer FAANGT.

Bu genel çerçeveyi þunun Ýçin çizdim. Son geliþmeler Telekom firmalarýnýn önemini daha da arttýrdý, evet. Gelecekte daha da hayati öneme sahip olacaklar, doðru. Ama iþin kaymaðýný þimdiye kadar olduðu gibi, bundan sonra da FAANGT yemeye devam edecek gibi. Önceleri klasik Telekom operatörleri bu þirketleri görmezden geldi( ignore aþamasý), sonra görmezden gelinmeyecek kadar büyüdüklerinde savaþmaya çalýþtýlar(yenildiler)..son 10 yýlda da seviþmeye çalýþýyorlar, ama makasý hep karþý taraf alýyor. Sonuçta Telekom operatörleri de benzer uygulamalar çýkarýp geleceðe hazýrlanmaya çalýþýyor...yapabildikleri ölçüde mücadele etmeye çalýþýyorlar.

Sektörde bir diðer önemli ve global sorun daha var. Telekom sektörü kamunun aðýr vergi yükü ve regülasyonlarý altýnda oyunu oynamaya çalýþýyor. Zaten bu yüzden pek çok ülkede kamu önemli oyuncu ve ana hissedar. Bu baþlý baþýna büyük sorun. Çünkü kamu bir iþin önemli bir hissedarý ve kural koyucusu ise, orada verimsizlik ve hantal yapý kaçýnýlmaz oluyor. Telekom firmalarý aþýrý regülasyon ve vergi yükü altýnda inlerken, büyük ama hýzlý balýklar (FAANGT) arayý her manada açmaya devam ediyor.

Eðer bu analizi hala okuyor ve tcell hakkýnda söyleyeceklerimi hala merak ediyorsanýz ( ki artýk sektöre olan inancýnýz darbe almýþ olabilir), talebinizi belirtin, tcell e özel bir analizi ayrýca yapayým.
    Sormuþ olduðum soruya detaylýca cevap vererek bizleri gerçekten de bilgi ve bakýþ açýsý kazandirdiginiz için öncelikle teþekkür ederim.

Ben tcell özelinde yaptýðým araþtýrmalarda sektör olarak telekominasyon olarak gözükse de biliþim alanýnda bir þey için cabaladigini düþünüyorum. Bunun da hisseye ne gibi artý saðlar onu bilemiyorum orasý ayrý bir konu.

Örneðin yerli otoda tcell paydaþ olmasý örneðinden hareketle baþka iþler yapacak yeteneði var mý ? Diðer otomotiv markalarýna destek saðlayabilir mi ? Eðer varsa bu sektörde ona ne gibi kazanç saðlar gibi bircok soruyu kendimce soruyorum hep.

Hekts her zaman çok güzel bir örnek olmuþtur dusuncelerimde. Cirosunu artýrabileceði birçok alanda üretim yapýyor.

Sokts inceledim mesela efeler çiftliðini kurmuþ ve tekstil iþiyle de uðraþýyor. Firma kazanç için bir þeyler yapýyor.

Bu konuda verilebilecek örnekler çok. Bu yüzden de yazilim.bilisim sektörünün ne kadar önemli olduðunun görüldüðü ortamda telekominasyon sektör hisselerini bu alanda ciddi ataklar yapabilir miydi soruma cevabý siz üstte çok güzel þekilde acikladiniz.

Zaman deðiþtikçe sektörel kar marjlarý ve riskler hep deðiþiyor. Zamanýn en deðerlisi olarak gorulen çimento firmalarý artýk ilgi gormezken gelecekte bu hüsraný yasamayacagimiz sektör hangisi olabilir.

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Gercekten zevjle okudugum bir baslik. Elinize saglik sn Cautionary

4. tarim insallah dediginiz gibi önem kazanir hocam
    ben köyde buyudum .
    su süreçte kendi koyumu civar koylerden bildiklerimi dusundum. asagi yukari herkes sehre gitmis.
    ve onemli bir kismi da sehirde yetecek geliri uretememis maalesef.
    halbuki bu insanlar köyünde kalsa buyuk ihtimalle daha mutlu olacaklardi.
    son yillarda koyde kalan genclerin maddi anlamda atak yaptiklarini da goruyorum.
    100bin liralik traktor alanlar araba alanlar sehirden ev alanlar var duzgun calisanlarda bu var.
    bu olaydan sonra tarima destek yagacagini tahmin ediyorum.bizim koye falan sehirden gerisin geri goc de bekliyorum.umarim koyler cocuklugumdaki gibi canlanir tekrar.

5. Deðerli yazýnýz için teþekkürler. TCELL analizinizi de sabýrsýzlýkla bekliyoruz

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Madem orta geldi, topu göðsümde yumuþatýp, voleyi çakayým. Sektörün içinde yýllarca bulunmuþ ve stratejik planlama yapmýþ birisi olarak, sektöre ve detaylara hakimim. Bu nedenle diðer sektörlere göre daha net ve kendinden emin konuþabilirim.

i-) Önce ttkom a bakalým. Bundan 6 yýl kadar önce ttkom konusunda üst yönetime bir sunum yapmýþtým. Finansal olarak döviz açýk pozisyonunun büyük bir risk olduðunu, temettü ödemelerinin þirketin finansallarýný bozduðunu belirtmiþtim özetle. 2018 de yaþanan kur krizi bu görüþümü doðrulamýþtý. Köprünün altýndan çok sular aktý. 6 yýl önce kesinlikle uzun vade yatýrým önermezdim. Ancak mevcut durumda kur riskleri kontrol altýna alýnmaya çalýþýlýyor, bankalarýn aktif bir þekilde yönetimde olmasý finansal olarak doðru adýmlar atýlmasýna olanak saðlýyor. 6 yýl önce kesinlikle alým önermezsen, þu anda nötr görüþteyim. Zira sektör ciddi capex yatýrýmlarý gerektiren, inovasyonun ön planda olduðu, uzun vadeli düþünülmesi gereken bir sektör. Ttkom un mevcut yapýsýyla bu yatýrýmlarý yapmadý zor. Zaten bankalar elindeki hisseleri ilk fursatta devretmeye çalýþacaklardýr. Mevcut durumda Türkiye’ye bu çapta bir yatýrým gelmesi zor. Ayrýca Vodafone da uygun bir ortam oluþtuðunda tr den çýkmak isteyecektir. Tcell in ana ortaðý Sonera bile þartlar uygun olsa çýkmak isteyebilir. Yani, sektörde hemen her oyuncunun çýkmak isteyeceði bir ortam var. Bu þartlarda, yüksek fiyatlama zor, deðeri normalin biraz üzerine çýksa fýrsatý deðerlendirmek isteyen çok oyuncu olacak.

Neden tüm sektörde bu kadar çýkmak isteyen oyuncu var? Aslýnda bu sorunun cevabýný yerelde deðil, dünya genelinde aramak lazým. Nasýl bankacýlýk sektörü tüm dünyada düþüþte, Telekom sektörü de ayný durumda. Yani klasik bankacýlýk nasýl ölüyorsa, klasik ses ve data taþýyýcýlýðý yapan Telekom operatörleri de ayný pozisyonda. Eurostoxx bankacýlýk endeksi, global Telekom operatörleri ve tr deki operatörlerin son 20 yýldaki piyasa deðeri trendlerine bakýlacak olursa, bahsettiðin trendin piyasada fiyatlanmýþ halini göreceksiniz.

Neden böyle? 2000 lerdeki internet devrimi, zamanla oyunu tümden deðiþtirdi. Klasik ses ve data taþýyýcýlýðý yapan operatörler iþin hamallýðýný yaparken, katma deðer yaratan, iþin kaymaðýný yiyen app based þirketler çýktý ortaya. Bugün dünyanýn en büyük piyasa deðerine sahip meþhur firmalarý hep benzer kapsamda düþünülebilir. Facebook( whatsapp, instagram), Twitter, netflix, Apple, Amazon, Google (youtube), yani namý diðer FAANGT.

Bu genel çerçeveyi þunun Ýçin çizdim. Son geliþmeler Telekom firmalarýnýn önemini daha da arttýrdý, evet. Gelecekte daha da hayati öneme sahip olacaklar, doðru. Ama iþin kaymaðýný þimdiye kadar olduðu gibi, bundan sonra da FAANGT yemeye devam edecek gibi. Önceleri klasik Telekom operatörleri bu þirketleri görmezden geldi( ignore aþamasý), sonra görmezden gelinmeyecek kadar büyüdüklerinde savaþmaya çalýþtýlar(yenildiler)..son 10 yýlda da seviþmeye çalýþýyorlar, ama makasý hep karþý taraf alýyor. Sonuçta Telekom operatörleri de benzer uygulamalar çýkarýp geleceðe hazýrlanmaya çalýþýyor...yapabildikleri ölçüde mücadele etmeye çalýþýyorlar.

Sektörde bir diðer önemli ve global sorun daha var. Telekom sektörü kamunun aðýr vergi yükü ve regülasyonlarý altýnda oyunu oynamaya çalýþýyor. Zaten bu yüzden pek çok ülkede kamu önemli oyuncu ve ana hissedar. Bu baþlý baþýna büyük sorun. Çünkü kamu bir iþin önemli bir hissedarý ve kural koyucusu ise, orada verimsizlik ve hantal yapý kaçýnýlmaz oluyor. Telekom firmalarý aþýrý regülasyon ve vergi yükü altýnda inlerken, büyük ama hýzlý balýklar (FAANGT) arayý her manada açmaya devam ediyor.

Eðer bu analizi hala okuyor ve tcell hakkýnda söyleyeceklerimi hala merak ediyorsanýz ( ki artýk sektöre olan inancýnýz darbe almýþ olabilir), talebinizi belirtin, tcell e özel bir analizi ayrýca yapayým.

6. Uzun Vadeli Telekomünikasyon yatýrýmý yapacak arkadaþlar Elon Musk 'ýn Starlink, Amazon' un Kuiper projelerini bi araþtýrsýn. Çok uzak olmayan gelecekte internet maliyetlerini 15 kat düþürecek projeler bunlar. Ücretsiz verme düþünceleride var.
    Þuraya bir link býrakayým oldukça detaylý anlatýyor Barýþ Özcan
    https://youtu.be/wBpVQln4MIU

7. Tuprs hakkinda dusunceleribiz nelerdir. Sanki ufaktan toplama zamani gibi

SM-A505F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

8. Nacizane dusuncem, uzun vadede Tupras yerine THYAO olurdu...

YTD.

Alýntý Originally Posted by 1event Yazýyý Oku
    Tuprs hakkinda dusunceleribiz nelerdir. Sanki ufaktan toplama zamani gibi

SM-A505F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Sayfa 839/1230 ÝlkÝlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz