Ulusoy un ve deva yý portföyüme alýþým 1,5 yýl oldu yaklaþýk...sanki iki hafta önce almýþým gibi mevzu oluyor...karþýt görüþü olan o zaman yazardý, bunlar yatýrým hissesi olamaz diye...uluun aylarca süründü kimse rahatsýz olmadý...yatýrýmlarýný bitirdi, üstüne salgýn piyangosu vurdu, uçtu...ben napayým...kaldý ki tavan tavan gitmesi hoþuma gitmiyor demiþim..12-15 arasý ederi var ben her tavanda azaltýyorum demiþim..çünkü kýsa süreli hýzlý kazançlar her zaman geride bir enkaz býrakýr, bunu en son istetecek kiþi benim.
Sonuç olarak özür diliyorum, 1,5 sene önce uzun vade yatýrým olarak bu hisseleri portföyüne aldýðýmý söylemek hata olmuþ...bir daha olmayacak.
Son düzenleme : Cautionary; 02-05-2020 saat: 16:01.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Sayýn hkm de burada katkýda bulunuyor. Ýnsanlarý susturmaya çalýþmak kötü bir davranýþ. Herkes fikrini nezaket çerçevesinde beyan etmelidir.
SM-J410F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þimdi ulusoy ve devadaki uçuþun sebebi kaðýtlara speklerin operasyon çekmesiydi.Bu hukuken de ispatlandý.Kaðýtlar temelsiz mi elbette deðil.Ama o temeller nedeniyle deðil speklerin operasyonlarý ile oldu.Sabahki reysaþ örneði çok güzel.Adamlar 6 ay önceden alýmlara baþlamýþlar.Elbette uçuþtan çok önce kaðýtlar toplanýyor.Bu arada yahu bu kaðýdýn temel analizi iyi ben de alayým diyen pek çok akýllý yatýrýmcý olur ,onlar da bu furyadan yararlanýr buna kim ne diyebilir.Asýl sýkýntý kaðýdýn daðýtýldýðý safhada yaþanýyor reysaþta çýkýþýn ilk iki ayýnda adamlar zaten yatýrdýklarý parayý çýkarmýþlar.Sonra karþýlýklý iþlemlerle istedikleri sürece kaðýtla oynama þansýna kavuþuyorlar.Bu esnada kaðýt iyi gidiyor diye de dalan çok oluyor.Deva ve uluunda operasyon ifþa oldu cuma yüzde on düþtü sanýrým devamý gelecek.Açýn bakýn topiklerdeki yorumlarýna hala deðiþik rasyolara göre saðlammýþ gibi yazýlýyor çiziliyor,ama saðlam deðiller,çünkü spek çok büyük ihtimalle maliyetini çýkarmýþtýr,þimdi kaðýdý bol bol daðýtacak.Bunlar bu forumdaki yazýlanlardan tamamen baðýmsýz.Bu forumda bu kaðýtlarý veya baþkalarýný kötü niyetle pazarlayan kimse yok.Þüphem olsa onu da yazarým.Ben hak yemem,daha önceki uyarým operasyon çekilen kaðýtlarda inceleme yapýldýðý zaman tüm mecralarda inceleme yapýlýr dikkatli olunmasý lazým babýndaydý.Bu kaðýtlardan para kazananlarýn paralarý helal olsun güzel günlerde yesinler,böyle bir operasyonda kaðýtda olmak çok güzel bir þeydir,benim de baþýma çok geldi genelde erken çýktým.Neyse düþüncelerim bunlar.
Arkadaþlar,
Mayýs ayýna geldik. Borsada iþlem gören þirketlerin ilk çeyrek bilançolarý yavaþ yavaþ açýklanmaya baþladý. Türk Lirasý ciddi þekilde deðer kaybettiði bu dönem zarfýnda Sn Cautionary yatýrým felsefesinden bilgi edinip kendimizi geliþtirebileceðimiz ender bulunan bir baþlýk içerisinde olduðumuzu hepimiz biliyoruz.
Deðer yatýrýmcýsý olma yolunda hem mevcut bilançolara hem de firmalarýn virüs sürecinde tedarik ve likidite sýkýntýlarýna odaklanýp faydalý analizler yapsak ne kadar güzel olur...
Ardýndan yeni þirketler bulup hepimiz bu fiyat ve deðer farkýndan yararlansak...
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Bu ve önceki baþlýkta, yaklaþýk 2,5 yýl oldu, 100 lerce kez portföyüm soruldu..bunlarýn %90 ýnýna önceki sayfalarda yazmýþtým, biraz geriye gidersen bulursun vsvs demiþim...pek çok arkadaþ da gücenmiþtir belki de, tekrar yazsan elin mi incinir demiþtir...ben ise hisseleri fazla dillendirmek istemediðim ve gerçekten merak eden araþtýrsýn diye bu konuda olabildiðince ketum olmuþum.
Nosfecagrý nýn da yazdýðý gibi bu baþlýðý iki hisseye, hatta borsaya indirgemek büyük haksýzlýk olur...burada bþr yaþam felsefesi anlatýldý 1000 lerce mesajla...üç ayda bir gelip geçmiþte ne yazýldýðýný bile doðru dürüst bilmeden ortalýðý arap saçýna çevirmek her þeyden önce kul hakkýna tecavüzdür...evet belki yeterli Bilgi birikiminde olmadýðýný düþünüp yazmayan 100 lerce genç arkadaþ var, bu baþlýðýn zarar görmesi onlarýn kul hakkýna tecavüz deðil midir?
Þu mübarek ve çok zorlu geçen günlerde...bu tür baþlýklar çölde vaha gibi...yazýk deðil mi? Sessiz takipçiler çýksa hakkýmýzý helal etmiyoruz, öbür tarafta hesaplaþýrýz derse korkmayacak mýsýnýz? Oruç tuttuðunuza göre, Allah korkusu vardýr, o zaman kul hakký korkusu da vardýr diyeceðim ama.
Müslümanlar olarak içinde bulunduðumuz durum can acýtýcýdýr ama...sahura kakýp bozgunculuk yapmak, iftira yetiþmek için emniyet þeridini ihlal etmek, hatalý bir manevra yaptý diye oruçlu aðýzla küfretmek hepsi bizde...müslüman olarak ateist arkadaþlardaki Erdem’in, olgunluðun çeyreði yok bizde...insan olan bu yazdýklarýmý sakin kafayla düþünür.
Son söz...oruç kendini tutmaktýr, her konuda...bu nedenle yazacak çok þeyim olsa da, kendimi tutmaya çalýþýyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Uzun süredir bu topiði sessizce takip ediyorum. Çok faydalý paylaþýmlar var. Takibe de devam edeceðim.
Doðrusu -tadýný kaçýrmamak kaydýyla- bazý atýþmalar da rahatsýzlýk vermiyor, renk katýyor. Lütfen "bundan sonra … " gibi söylemlerde bulunmayýp ayný çizgide devam edin.
Saygýlar sunarým.
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri