Annemin hesabýndan 5000 tl lik aselsan alýmý yapmýþtým, aselsan 5 lirayken 1000 lot. Aldýðýmý unuttum hisseleri, o aselsan meþhur harekatý yaptý, o harekatý yapýnca anneme hisse aldýðým aklýma geldi, hesabýna girdim, sattým hepsini þans eseri 30 liradan.
Ama atýyorum, kendi portfoyumda olsa, 50,000TL lik alým olsa, ki o zaman 50,000TL iyi parayd
Muhtemelen %50 prim yapsa dayanamayýp satardým.
Neyse elbette en tatlý para speðin operasyonundan önce girilen hisselerde oluyor o kesin.En sýkýntýlý durumda operasyonun baþlamasýndan sonra tepelerde girilen aylarca yýllarca sürünen hisselerde oluyor.Operasyon yiyen hisse dört beþ yýl kendine gelemiyor maalesef.
ben yaklaþýk 3 yýldýr bu baþlýðý ve eski baþlýðý takip ediyorum... kendi adýma hayata bakýþ açým deðiþti diyebilirim ...
sayýn cautionary gerek genel piyasa görünümüyle ilgili olsun gerek bizim de ýsrarýmýzla hisselerle ilgili görüþlerini tecrübelerini bizimle açýk yüreklilikle paylaþýyor.. burada biraz vefalý olmak lazým
pegasus örneði mesela... kendisi piyasaya hakim, olaylarý takip ediyor, yorumunu çok iyi hatýrlýyorum... yeni hava limaný ilk yýllarda çok gelir getirmeyecek sabiha gökçen'e kaymalar olacak pegasus da bundan iyi yararlanacak demiþti... sonrasýnda bu emeðin karþýlýðý geldi gayet de olaðan bir durum ... þahsen kimsenin bu baþlýkta pazarlama yaptýðýný da düþünmüyorum... gayet temel analize dayalý sektörel analizlere dayalý fikir beyan ediyoruz... ben mesela önümüzdeki dönemde ülkemize çok para geleceðini düþünmüyorum o yüzden yurt dýþý hisseleri arýyorum.
video ile ilgili olarak elin hintlisinin 1den toplayýp 12den satýp ben deðer yatýrýmcýlýðý yaptým demesi benim için çok da bir þey ifade etmiyor.
bunlar çok hassas konular... ben sadece öðrendiðim bir bilgiyi burada paylaþmayý kendime görev olarak görüyorum herkes öðrensin sayýn cautionarynin emeklerine biz de kendi çapýmýzda karþýlýk verebilelim diye düþünüyorum...
herkese sevdikleriyle beraber mutlu huzurlu tatiller dilerim ... saygýlar
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
ben zaten tecrübelerimizi bu baþlýkta paylaþarak hazýra konmamayý emek sarf ederek, araþtýrarak, yorum yaparak, deneyerek az çok kendi stratejimizi oluþturduðumuzu düþünüyorum..o yüzden diyorum ya yabancý 16 yýlda getirdiðini 16 haftada sattý çýkýyor.. ben yurt dýþý piyasalara bakýyorum artýk diye![]()
))
atýyorum mesela temettü nedir viop nedir eurobond ne demek portföy çeþitlendirmesi nasýl yapýlýr, ekonomi nereye gidiyor, dünyadaki olaylarýn ekonomik etkileri neler..vs, vs bir çok konu tartýþýlýyor bu konularda bilgi sahibi olmak internetten araþtýrmak gerçekten zor...yeri geliyor benim aracý kurumdaki danýþmaným arkadaþlarýndan bilgi almak zorunda kalýyor sorularýma karþý... sonunda elbette herkes kendi yorumunu yapýp kendi stratejisini kuracaktýr olmasý gereken de budur zaten...þahsen her yazýmda özellikle belirtiyorum kendi amatör düþüncelerimdir kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir diye ... ki gerçekten küçük yatýrýmcýnýn diþinden týrnaðýndan arttýrdýðý bir lirasýnýn elin oðluna gitmesi beni çok üzer
ben farklý bakýþ açýlarýna gerçekten saygý duyuyor bunu böyle bir artý olarak görüyorum iþeme yarar yaramaz kullanýrým kullanmam o ayrý.. o yüzden baþlýkta paylaþýlan tüm görüþlere iyi niyetle yaklaþýyorum zenginlik olarak görüyorum...
kimseyi uçurmaya falan gerek yok hakkýný teslim etmek farklý birþey.. ayrýca üzülerek kimsenin de benden birþey almadýðýný da belirtmek isterim...
bu arada size de çok hak veriyorum.. uyardýðýnýz gibi caný yanan biri ilk iþ bir suçlu aramak isteyecektir hatta insanlarýn iyiniyetini suistimal etmek isteyenler de çýkacaktýr... haftalar önce spk'nýn twitter paylaþýmlarýný izlemeye baþladýðýný artýk paylaþýmlarýmýzda yatýrým tavsiyesinde bulunmadýðýmýzý belirtmeye dikkat etmemiz gerektiðini yine bu baþlýða yazmýþtým.. bence bu konulara da dikkat ediliyor
forumu meþgul etmemek adýna bu konuda yazmayacaðým
herkese sevdikleriyle beraber mutlu huzurlu tatiller dilerim, hayýrlý bol kazançlar dilerim
saygýlar
Son düzenleme : HATAKE; 02-05-2020 saat: 18:19.
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Bu baþlýðý epeydir takip ederim.Beyaz yakalý sayýlýr mýyým bilmiyorum ama ekonomi eðitimim var. Makro ekonomiyi okumayý iyi kötü bilirim ancak þirket bazýnda mikro ekonomi konusunda çok iyi sayýlmam.Bu baþlýkta bu konu da çok iyi bilgiler aldým.Buraya yazmayý çok düþünmedim.Sanýrým 1-2 yazým vardýr.sayýn Cautionary'e kendi adýma teþekkür ederim. Sayesinde bir hisse konusunda nasýl araþtýrma yapmak gerekir,nelere dikkat etmeli viop ta nasýl kendimizi hadge edebiliriz vb.bir çok konuda çok ciddi yol gösterdi.
Bu arada kimse kimseye bedeva koçluk yapmaz deniyor ya. Buna katýlmýyorum.Ben kendi adýma bilgim olan konularda ihtiyacý olanlarý bilgilendirmekten zevk alýyorum. Belki benim gibilere aferim delisi denilebilir ama insanlarýn aldýðý bilgilerden faydalandýðýný söylemesi acayip beni motive ediyor.
Y.T.D.
Hepiniz haklý olun, ben haksýz olayým.
Sizin ya da benim ne söylediðim önemli deðil, dostunuz beyaz yakalýnýn ne söyleyeceði önemli. Ýki yazý yazdý çekti gitti.
O da biliyor ki, dahasý var bu hisse adý verme hikayesinin.
"Herþey bittiðinde hatýrayacaðýmýz þey, düþmanlarýmýzýn sözleri deðil, dostlarýmýzýn sessizliði olacaktýr." Alia Ýzzetbegoviç.
Bu vidyo sayesinde çok uzun zamandýr kafamda dolaþan sorularýn cevabýný bulmuþ oldum, çok teþekkürler.
Benim bildiðim spekülasyon yasaldýr, manipülasyon suçtur. Þeriatýn kestiði parmak acýmaz derler. Geçen hafta ceza alan kiþileri ilgili kurum regülasyonlara aykýrý kabul etti ve cezalandýrdý.
Çinlilerin bir türk e-ticaret devini satýn aldýðý zamanlarda, bu videoda bahsedilen hisselerin forumdaki baþlýðýnda bir abimiz bilgi paylaþýyordu. Bu þirketlerin elinde depolama alanlarý, gümrükleme sahalarý, demiryolu taþýmacýlýðý haklarý olduðunu ve nakit pozisyonlarýnýn da güçlü durduðunu yazýyordu. Bu abi bu bilgileri herkese açýk olan bilançolardan okuyup yazýyordu.
Çinlilerin Türk e-ticaretine olan ilgilerinin lojistiðe de kayacaðýndan bu þirketlere yatýrým yapabileceklerini de herhalde o abiden okumuþtum. Hikaye çok hoþuma gitmiþti. Fiyat da bir bardak çay parasýydý. Ama almadým unuttum gitti.
Sonra bu hikaye senaryolaþtýrýlýp vizyona sokulmuþ, büyük de bir hasýlat elde edilmiþ. Vidyoyu yapan arkadaþ da sayfalarca anlatýlabilecek bir konuyu harika bir þekilde özetlemiþ ve görselleþtirmiþ.
Üzüntümse ne kapitalist ne de emperyalist olan bir ülkenin zorla kazanýlmýþ 26 milyon dolarýnýn cep deðiþtirmesi. Belki yanlýþ anlýyorum ama böyle düþünüyorum.
Yer Ýmleri