Sn hkm,
- 900 binden biraz fazla. 937 bin küsür.
- Hiç üstat olamadým, çünkü bende biraz delilik var.... doðuþtan.
- Teveccüh göstermiþsiniz efenim, hakkýmda düþündüðünüzün ancak yarýsý kadar ya var, ya yokum... belki de çeyreði kadar.![]()
Yok sn delikan malum kaðýdýn topiðinden de sizi biliyorum.O kaðýtdan dünyanýn parasýný kazandým,bana çok faydanýz dokundu.Ctuðrul ve sizin sayenizde çok para kazandým,o yüzden tevazuya falan gerek yok benim takip ettiðim en deðerli forumdaþlardan birisiniz.Hiç de tevazuya gerek yok.Neyse o.
Þirkette eðer böyle bir iþlem yapýlmýþsa o azaltým zararlarý yok etmek içindir ortaklara vermek için deðil. Þöyle olabilir; sermaye 7 milyon, zarar 3 milyon, özvarlýk 4 milyon. Sermayeyi 3 azaltarak zararý yok edersiniz sermaye 4 özvarlýk 4 olur, bi de üzerine 6 artýrým yaparsýnýz 10 sermaye 10 özvarlýk olan tertemiz bir þirketiniz olur. Eðer zararý yoketmeseydiniz ve doðrudan 6 milyon artýrým yapsaydýnýz 13 milyon sermayesi olan ama 10 milyon özvarlýðý olan bir þirket olarak sermayenizden yemiþ görünecektiniz. Yapýlan iþlem hukuka uygundur.
Ekleme: Ýlave sorunuzu daha sonra gördüm hakim þirket neden bunu yapar diye sormuþsunuz. Senaryoyu þöyle yapalým. Sermaye 7, zarar 6, özvarlýk 1 olsun. Ticaret Kanununa göre bu þirkette önlem alýnmasý lazým (TTK 376. madde- zarar
sermayenin yarýsýný geçerse kademeli olarak alýnacak tedbirler var, yaptýrýmý tasfiye ve hileli iflasa kadar gider) Azaltým yaptýnýz sermaye 4 zarar 3 özvarlýk hala 1 olur. Eþ zamanlý artýrým yaptýnýz sermaye 10 özvarlýk 7 oldu, sorun çözüldü. Azaltým yapmadan artýrým olsaydý 13 sermaye 7 özvarlýk olacaktý %50 sýnýrýnýn az üzerinde, bu yýl azcýk zarar etse yine önlem noktasýna gelecek. Rakamlar net olmamakla birlikte buna yakýn deðerdedir.
Son düzenleme : dividend; 06-05-2020 saat: 00:29. Sebep: ekleme
Yer Ýmleri