Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
132,00 10% 153,53 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 903,54 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 140,46 Mn 17,83 / 20,24
6,05 10% 912,65 Mn 5,56 / 6,05
8,92 9.99% 13,43 Mn 8,46 / 8,92
13,14 -10% 936,93 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 197,53 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 6,65 Mn 948,00 / 948,00
12,02 -9.96% 818,17 Mn 12,02 / 12,55
1,22 -9.63% 10,84 Mn 1,22 / 1,30
300,75 -2.43% 17,48 Mr 300,50 / 310,75
431,75 2.74% 15,51 Mr 421,50 / 443,50
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
3,12 -0.64% 14,23 Mr 3,12 / 3,27
70,65 -3.48% 10,97 Mr 70,40 / 73,60
19,04 0.32% 736,85 Mn 18,55 / 19,21
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 3,11 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 608,11 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 169,39 Mn 109,30 / 112,60
31,86 1.53% 170,47 Mn 31,38 / 32,30
10,27 -3.02% 269,79 Mn 10,27 / 10,67
85,95 4.56% 733,04 Mn 82,75 / 86,15

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 890/1230 lklk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,113 - 7,120 aras.

Konu: ...::: Beyaz Yaka in Tasarruf ve Yatrm Koluu-2 :::...

1. 8 senedir Gda sektrndeyim. hracat yapyoruz. Pazarlama tarafnz gl ise, rn satmakta sorun yaamyorsanz, her ekilde istikrarl bir ekilde kazanrsnz.

Gda sektrnde kalite ve gven ok nemli. stedii speklerde rn bulan firma, tedarikisini kolay kolay deitirmez (ok fazla fiyat fark yoksa), yle 3 kuru ucuza baka yerden mal alaym v.s. demez. Zira, gda (tarm) rnlerinde, bir ok setifikasyon, kalite v.s. var.

Lakin, burada virs sonras ok nemli frsatlar da var. Zira, virs sonras her irket tm srelerini gzden geirmeye balayacak. Bu srada, firmalarmz yeni pazarlara (zellikle artan kurla birlikte fiyat avantaj) ynelebilir.

rnek: spanya & talya'da virsn ok yksek olmas nedeniyle, zeytinya'nda yeni sezonda, lkemiz ok daha yksek ihracatlar yapabilir. (zeytinyanda, spanya ak ara dnyada sektr lideri, lakin bu sene reticiler aalarn bakmn bile yapamyor, illaki sorunlar yaayacak). Zeytinya bir rnek, tarm ve gdann her alannda irketlerimiz kendilerine yeni alanlar ve pazarlar bulabilir.

Peki gdann nemi niye artacak?
    1- Srekli sylenen bir konu var. Bunu ncelikle yazalm. Dnyadaki tarm arazileri eitli nedenler ile azalrken, nfus ise srekli artyor.
    2- Virs sonras tm dnyada, yapay zeka, ya da evden alma srelerinin gelimesi bekleniyor. Bu nedenle, zellikle beyaz yakalarn yava yava metropollerden kopmas ve (tabiri caizse) baba ocaona dnmesi ve toprakla uramas daha kolay olacak. (Herkes hayalindeki bir Ege kasabasna yerleebilir.)
    3- Salk malum en nemli konu. Bu nedenle insanlar daha salkl ve daha kaliteli rnlere ulamak iin, daha ok para harcayacaklar. Mesela standart sofra ekmei yerine trabzon ekmei alanlar, ya da organik rnlere ynelenler gibi.

Ksacas, dnya teknoloji ile birlikte gdaya daha ok para harcayacak.

Bu nedenle gda ve teknolojinin i ie getii dikey tarm gibi temalar daha popler olacak. Mesela, https://www.forfarming.co/tr/anasayfa/ bu irket halka alsa ben orta olmak isterdim.

Gda ile ilgili sorularnz olursa, elimden de gelirse, cevaplayabilirim. Foruma katkmz olsun.

2.  Alnt Originally Posted by varsaym Yazy Oku
    8 senedir Gda sektrndeyim. hracat yapyoruz. Pazarlama tarafnz gl ise, rn satmakta sorun yaamyorsanz, her ekilde istikrarl bir ekilde kazanrsnz.

Gda sektrnde kalite ve gven ok nemli. stedii speklerde rn bulan firma, tedarikisini kolay kolay deitirmez (ok fazla fiyat fark yoksa), yle 3 kuru ucuza baka yerden mal alaym v.s. demez. Zira, gda (tarm) rnlerinde, bir ok setifikasyon, kalite v.s. var.

Lakin, burada virs sonras ok nemli frsatlar da var. Zira, virs sonras her irket tm srelerini gzden geirmeye balayacak. Bu srada, firmalarmz yeni pazarlara (zellikle artan kurla birlikte fiyat avantaj) ynelebilir.

rnek: spanya & talya'da virsn ok yksek olmas nedeniyle, zeytinya'nda yeni sezonda, lkemiz ok daha yksek ihracatlar yapabilir. (zeytinyanda, spanya ak ara dnyada sektr lideri, lakin bu sene reticiler aalarn bakmn bile yapamyor, illaki sorunlar yaayacak). Zeytinya bir rnek, tarm ve gdann her alannda irketlerimiz kendilerine yeni alanlar ve pazarlar bulabilir.

1- Srekli sylenen bir konu var. Bunu ncelikle yazalm. Dnyadaki tarm arazileri eitli nedenler ile azalrken, nfus ise srekli artyor.
    2- Virs sonras tm dnyada, yapay zeka, ya da evden alma srelerinin gelimesi bekleniyor. Bu nedenle, zellikle beyaz yakalarn yava yava metropollerden kopmas ve (tabiri caizse) baba ocaona dnmesi ve toprakla uramas daha kolay olacak. (Herkes hayalindeki bir Ege kasabasna yerleebilir.)
    3- Salk malum en nemli konu. Bu nedenle insanlar daha salkl ve daha kaliteli rnlere ulamak iin, daha ok para harcayacaklar. Mesela standart sofra ekmei yerine trabzon ekmei alanlar, ya da organik rnlere ynelenler gibi.

Bu nedenle gda ve teknolojinin i ie getii dikey tarm gibi temalar daha popler olacak. Mesela, https://www.forfarming.co/tr/anasayfa/ bu irket halka alsa ben orta olmak isterdim.

Gda ile ilgili sorularnz olursa, elimden de gelirse, cevaplayabilirim. Foruma katkmz olsun.
    Selamlar.

Tekfen'in tarm kolu hakknda bir bilginiz var m? Faaliyet raporunu okudum iin iinden kamadm. Srf tarm alanna yatrm yapt iin tekfen aldm, dieer tarm hisselerine gre hala ucuz kald gibi.

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Istanbul/Montreal
    Gnderi
    36,851
    https://www.youtube.com/watch?v=eo6u...ature=youtu.be

Parasi olan tarima yatirim yapsin...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alnt Originally Posted by Dudu Yazy Oku
    Malesef dediklerinizde haklisiniz.
    Ciftci egitimden kaciyor dedi Hektas genel muduru de ama sirket olarak bir tirla ayaklarina gidiyorlar.
    Yeniliklere acik bir ciftci nesli yetistirmeye calisiyorlar.
    Ben koronanin bu alanda bir kirilim yaratacagini, daha genc daha iyi egitimli, yeniliklere acik, yeni nesil ciftci jenerasyonu yaratacagini umuyorum.
    Syg,
     Alnt Originally Posted by Wshark Yazy Oku
    Bende kendi capimda kucuk bir narenciye ciftcisi olarak sunu eklemek isterim. Inanin ozellikle son 3-5 yildir yeni nesil ciftcilerin (cogu aileden kalma) vizyonu cok farkli. Yurtdisi egitimleri, danismanlar, 5-10 yillik projeksiyonlar vs vs vs. Aynen buyuk bir sirketin CEOsu gibi bakis acilari. Hem bu isi zevkle ve vizyonla, hemde profesyonelce, sadece gunu degil yarinida dusunerek yapan, profesyoneller artiyor

Mahsullerin %90i direk ihracata gittiginden, ve mlsf ciftci olmanin yillardir diger profesyoneller gibi saygi duyulan bir kartviziti olmamasindan dolayi, cogu kimse bunu goremiyor ama bu isi profesyonelce yapan insanlarin sayisi gun gectikce artiyor.

Umarim bu surec bize iyi bir ders olur. Gidecegimiz hala cok yol var. Devlettende gelecek gerekli tesvik ve egitimlerle tarim ve hayvancilikta insallah hak ettigimiz yere geliriz. Gelmeliyizde, bana gore baska secenek yok artik. Kendi gelecegimizi baskalarina emanet etmekten acilen vazgecmeliyiz

YTD
    teekkrler. takibe devam o zaman.
    men dakka dukka

5.  Alnt Originally Posted by varsaym Yazy Oku
    8 senedir Gda sektrndeyim. hracat yapyoruz. Pazarlama tarafnz gl ise, rn satmakta sorun yaamyorsanz, her ekilde istikrarl bir ekilde kazanrsnz.

Abdullah Ciftciyi cok izleme : )

6. TARIM VE GIDA konusu almken, kimseyi ynlendirmek deil amacm ama hisseyi ucuz gryorum ola ki ileride kymete binerse buradan kimi arkadalar da kazansn isterim.

ittifak holding,

%100 itirakleri;

SELVA GIDA 2007 ylndan bu yana Trkiye’nin markal makarna ihracat lideri Selva Gda, ttifak Holding’in ilk kuruluudur. Faaliyetlerine un retimi ile balayan irket, zamanla makarna ve irmiin yannda birok yeniliki ve yaam kalitesini ykselten rn tketicisi ile tantrmtr. Selva, 23 reticinin bulunduu makarna sektrnde ve yzlerce reticinin yer ald paket un sektrndeki en byk markalardan biridir.

SELET , ttifak Holding’in tarm-hayvanclk alannda faaliyet gsteren, gvenilir ve salkl rnleri ile tannan markasdr. Konya ve evresindeki tesislerinde yumurta reticilii, yarka yetitiricilii, bykba ve kkba besicilii, yem retimi, organik gbre retimi ve tarla ziraat alanlarnda faaliyetler yrtmektedir. Ayrca konyada ok byk ceviz bahesi var 11.000 adet ceviz aac.

MA ttifak Holding’i anahtar teslim deirmen, anahtar teslim yem deirmenleri ve eritli/ daire testere tezgahlar sektrlerinde 27 yldr temsil eden ma, grubun makine sektrndeki markasdr. Global lekte yrtt retim ve pazarlama faaliyetlerini baar ile srdren irket, dnyann farkl pazarlarndaki deiken mteri taleplerini tespit ederek kalite ve verimlilik ekseninde zmler gelitirmektedir. irket, kresel piyasalarn gereksinim duyduu yeni teknolojileri kendi patenti ile gelitirebilme yeteneine sahiptir.

ADESE marketler (bunda itirak oran %7) Adese
    ttifak Holding’in ulusal perakende markas Adese, Trkiye’nin en nemli perakende markalarndan biri olarak hizmet vermektedir. Kurulduu 1991 ylndan bugne istikrarl bymesini srdren Adese, sektrdeki baarsn ve kurumsal hedeflerini daha da ileri tamak amacyla 2011 ylnda Borsa stanbul’a girmitir.

SEHA 1978 ylnda kurulan ttifak Holding’in inaat sektrndeki markas Seha Yap, konut, sanayi ve salk yaplar, alveri merkezleri, sanat yaplar, yol ve kpr inaatlar, elik konstrksiyon yaplar gibi birok alanda nitelikli projeler retmektedir. Tketici beklentilerini lmledii nemli bir aratrma-gelitirme sistemine sahip olan Seha Yap, standartlarn zerinde iler ortaya koymaktadr.

Seha Yap bugne kadar 15.000’e yakn aileye “mutluluun anahtarn” sunarak baarsn kantlam, sektrde ve blgesinde nemli ilklere imza atmtr. Toplamda 3,5 Milyon metrekareye yakn inaat gerekletiren irket, yurt iinde ve yurt dnda hayata geirdii projelerle Trkiye ekonomisine nemli katklar salamaya devam etmektedir.

Bunlarn dnda birka AVM itiraki , yazlm irketi, ynetim organizasyon vs itirakleri var onlar pek kaale almaya gerek yok.

fiyat olarak uan ok cazip geldi bana. aratrmalarm paylamak istedim. teekkrler sayglar.

7. AVRUPA’NIN EN MODERN YUMURTA FTL KONYA’DA

Tarm hayvanclk sektrndeki markamz Selet, Avrupa’nn en modern yumurta iftliini Konya’ya ve lkemize kazandrd.
    AB normlarna gre Trkiye’nin en modern ve bir at altnda en byk yumurta tavuu kapasitesine sahip iftlii olan Selet’in bu yatrm, 60 Milyon TL’ye mal oldu. Yllk 310 milyon adet yumurta retim kapasitesine sahip olan tesis, yumurtada markalamay hedefleyen irketimizin tarm-hayvanclk alanndaki byme plannn ilk etab niteliinde…
    Selet’in, yumurta iftlii, 17.750 metrekaresi kapal olmak zere toplam 194.450 metrekare alana sahip Konya-Akren Yolu zerindeki Gdene mevkiinde bulunuyor. 1 Milyon adet yumurta tavuu kapasiteli tesisin ierisinde; tavuk ve yarka yetitirme kmesleri, yumurta paketleme ve tasnifleme tesisi, yumurta likit ve pastrize tesisi, yem fabrikas, organik gbre fermantasyon ve peletleme nitesi, souk hava depolar ve sosyal tesisler yer alyor.
    Yumurta iftliimizde, milletimizin gvenle tketebilmesi iin doal ve salkl artlarda yumurta retimi gerekletiriyoruz.

ayrca MA MAKNA, tarm ve hayvanclk zerine makine imalat yapyor. eer gelecekte tarm ve hayvanclk yksek nem kazanacaksa bu ilerde yerli ve yeni makinalarn katks byk olacaktr diye dnyorum

MAKNE FABRKASI
    BYK HEDEFLER N DAHA BYK FABRKA…

Makine sektrnde faaliyet gsteren irketimiz ma’n, kapasitesini iki buuk kat artran yeni fabrika yatrm 2016 ylnda tamamland ve irketimiz, yeni fabrikasna tand.
    Cirosunu orta vadede 3 kat artrmay hedefleyen ma’n yeni fabrikas, 30 Milyon TL yatrm tutar ile yaklak 60 bin metrekare alanda kuruldu. Yeni retim hatlar ve robot makineler ile takviye edilerek retim kapasitesi 2.5 kat artan yeni fabrika, Konya 2. Organize Sanayi Genileme Blgesi’nde yer alyor.
    htiya duyaca elektrik enerjisini de retebilir altyap ile elik konstrksiyon olarak ina edilen yeni fabrikann yapmn, grup irketlerimizden Seha Yap stlendi ve baar ile tamamlad.
    Grubumuza, Konya’mza ve lkemize hayrl olsun!

8. Arkadalar, kymdeyim, ba bahe ileriyle uraacam(gitmek biraz zor oldu ama🙂)...bayram sonuna kadar fazla katkda bulunamayacam. Beklentilerimde radikal bir deiiklik olursa paylarm.

imdiden iyi ramazanlar, iyi bayramlar.
    nemli dnm noktalarn, beendiim analizleri Twitter dan da paylayorum...@cautionary53

Sayfa 890/1230 lklk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •