Originally Posted by
lawyerbroker
Siz deyince ben de iki farklý bankadan teyit ettim sadece alýrken görünüyor bende, sanýrým sizin bankanýzýn yeni yasal düzenlemeyi kendi sistemine entegrasyonunda bir sýkýntý var.
Ýlgili yasal metni de inceledim (dileyenler 24 mayýs tarihli r.g den inceleyebilir) kambiyo satýþlarýnda yüzde bir vergi getirildiði yazýyor. Kambiyodan anlaþýlmasý gerekenler kapsamýna ,önceki günlerde baþka bir düzenleme ile altýn da dahil edlmiþti. Kiþinin elindeki gr altýný dövizi bozdurmasý bankanýn kambiyo satýþý olarak nitelendirilemeyeceðinden müþterinin satýmýnda uygulanan yüzde bir in yasal bir dayanaðý bulunmamaktadýr. Nitekim düzenlemenin getirilmesindeki maksadýn tl de kalýnmasýnýn saðlanmasý olduðu dikkate alýndýðýnda yine ayný husus netlik kazanmaktadýr.
Hayýr yanlýþlýk yok. Yasalar malesef ucu açýk yazýlmýþ...
Dolar ile yapýlan altýn ve gümüþ iþlemlerinde çifte vergilendirme (Alým-satýmda) zaten alýnýyordu. Altýný satarken de dolar alýþ sayýldýðý için otomatikman artýk %1 vergilendiriliyor. Bu iþlemi bankalararasý spotta yapan kuyumcu bi arkadaþým da kara kara düþünüyor þu an...
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri