Ýdeal stoploss için bir yüzde belirleyemezsiniz.
Ýdeal stoploss, Teknik veya Temel analiz sonucu bulunmuþ (belirlenmiþ) destek seviyelerinin aþaðý kýrýlmasý üzerine kurgulanmalýdýr.
Örneðin, desteði 10.00 olan bir hisseyi 10,05 den alanla 10'40'dan alan kiþilerin stoploss oranlarý (yüzdeleri) farklý, ama deðerleri (10.00) ayný olacaktýr. ( bu iki kiþiyi de teknik ve temele hakim kiþiler olarak varsayýyoruz.)
Syg, svg.
Sn Cautionary, son zamanlarda herkesin bildigi icin dile getirmeyecegim ic ve dis sebeplerden dolayi cok biz bize kaldik
Altin harici, bu ortamda ezberleri bozmak gerekirmi diye dusunmuyor degilim. Yoksa sakince beyaz yaka yatirim bilincimizle yola devam mi?
Sizinde dediginiz gibi bu ortamda arsizca basilan ve guya reel ekonomi canlamdirmak icin kullanilmasi planlanan cok serseri para var.Ama en azindan kisa vadede bu paranin cogunu kimlerin ne amacla kullandigi ortada. Bazen kendimi ilk defa rulet masasina oturmus birisi gibi hissediyorum. Eminim benim gibi piyasalari ve teknikleri az cok bilen ve nispeten tecrubeli sayilabilecek benzer dusuncede arkadaslarda vardir. Simdiden tesekkur ederim
Ýndir kaldir akþamüzeri ver ele
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün uyuz eþek aksa bile tavan oldu. Petkim’le birlikte orta vade portföyüme giren, performansý en düþük þirketlerden...bir haber, bilanço vs yok...orta boy paralý bir spek girmiþtir..ptesi %5 düþebilir...serseri hareketler aksa ya kadar geldiyse düþünün durumu. Ki bu kaðýt kolay hareket etmez, 3-4 senedir yakýn takibimde, ilk kez tavan olduðunu görüyorum.
Þunu demeye çalýþýyorum..baþý boþ hareketler artýk iyice canýmý sýkýyor...bu iþin sonu iyi bitmeyecek bence.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
---------------
Paylaþtýklarým bildiðimi düþündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaþýmým yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlarýmla
Yer Ýmleri