Ttrak ý bu mesajdan görünce araþtýrmak istedim.
Ýlk okuduðum cümlelerden biri 2018 yýlýnda sektördeki düþüþe raðmen, Ttrak ýn karýný ve pazar payýný arttýrdýrmasý ile ilgiliydi. Sonra eskiye dönük diðer haberlere baktým biraz, hepsi çok olumlu. Her sene ileri gitmiþ, her sene karýný arttýrmýþ gibi düþündüm.
Sonra haliyle dedim ki bu hisse her sene kendisini ikiye katlýyor o halde.
Ttrak ýn hisse fiyat geçmiþine baktým bir de... Bakmaz olaydým. Abi borsadaki fiyatlarý ne belirliyor? Yüzde bilmem kaç büyüyen, hep daha fazla kar yapan bir þirketin hisse senedi deðeri enflasyon kadar bile mi artmaz? Nasýl artmaz?
Hisseyi satýn alýp, (þirkete ortak olup) hiç fiyatýna bakmadan sektörü ve þirketi takip eden biri zengin olduðunu düþünür...
Ayrýca tarýmýn öneminin her geçen gün artýp atmayacaðýný nasýl yorumlayabiliriz?
Ýktidar, 'biz hiç tarýmla uðraþmayalým, bütün gýdamýzý dýþarýdan alalým, tarýma yapacaðýmýz yatýrýmý da x, y, z ye yapalým' diyemez mi? Hatta doða koþullarý çok önemli, tarýma yatýrým riskli bir kumar bile diye düþünebilirler. Kar oraný düþük, depolama problem vs vs
Beslenme, gýda konusunda dýþa baðýmlý olmamak, istihdam (özellikle kýrsal kesim istihdamý) jeopolitik olarak alternatif ürünler yetiþtirip, ihracat yapmak vs. Bence bunlar çok önemli. Ama baktýðýmýz zaman, Türkiye nin çok büyük bir bölümü kýrsaldan kaçýyor, þehirleþiyor, üretmiyor. (köylerde eskiden her þeyi üretirlermiþ, artýk kimse uðraþmýyor, tarým alanlarý boþ.)
Tarýma olan ilgi haddinden fazla azaldýðýný düþündüðümüz için mi tarýmda gelecek arýyoruz?
Ayrýca burada neyi ithal ettiðimize dair bir kaynak buldum, 'organik enerji içeceði' ne kadar veri var.
https://www.tarimorman.gov.tr/Konula...at-Ve-Ihracati
Saygýlar.
SM-G955F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri