Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,94 10% 644,23 Mn 35,50 / 38,94
132,00 10% 146,27 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 134,94 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,16 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,73 Mn 410,50 / 410,50
13,14 -10% 928,38 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 193,39 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,53 Mn 948,00 / 948,00
12,05 -9.74% 643,46 Mn 12,03 / 12,55
302,75 -1.78% 12,95 Mr 301,25 / 310,75
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
432,50 2.91% 12,10 Mr 421,50 / 443,50
3,21 2.23% 9,88 Mr 3,16 / 3,27
70,85 -3.21% 7,55 Mr 70,40 / 73,60
18,90 -0.42% 473,10 Mn 18,55 / 19,18
294,75 3.79% 12,20 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 2,10 Mr 725,50 / 745,50
93,35 0.97% 470,90 Mn 92,95 / 95,20
109,60 -2.06% 123,99 Mn 109,30 / 112,60
31,74 1.15% 126,72 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 211,27 Mn 10,27 / 10,67
84,55 2.86% 436,46 Mn 82,75 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1065/1230 ÝlkÝlk ... 655659651015105510631064106510661067107511151165 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,513 - 8,520 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

Ben de hisse senedi cephesinde temettuye cok onem veriyor hisseleri surekli biriktirmek bilancolar bozulmadikca hic satmamak uzerine bir strateji uyguluyorum... bu yuzden aksigorta... psdt... crdfa... alka...ismen (isyat)...fmizp gibi temettu verimi yuksek þirketlerin yaninda sadece logo ve selec biriktiriyorum... duzenli bir sekilde surekli alirsam ve temettuleri de ilave edersem katlanan bir getiri eldebilirim diye umuyorum....
    Insallah herkes kendi sisteminde kendi gonlune gore getiriler elde edebilir.. iyi aksamlar dilerim saygilar
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

2.  Alýntý Originally Posted by HATAKE Yazýyý Oku
    Ben de hisse senedi cephesinde temettuye cok onem veriyor hisseleri surekli biriktirmek bilancolar bozulmadikca hic satmamak uzerine bir strateji uyguluyorum... bu yuzden aksigorta... psdt... crdfa... alka...ismen (isyat)...fmizp gibi temettu verimi yuksek þirketlerin yaninda sadece logo ve selec biriktiriyorum... duzenli bir sekilde surekli alirsam ve temettuleri de ilave edersem katlanan bir getiri eldebilirim diye umuyorum....
    Insallah herkes kendi sisteminde kendi gonlune gore getiriler elde edebilir.. iyi aksamlar dilerim saygilar
    Evet temettü için hisse biriktirmek güzeldir gelecek için de iyidir. Ancak yýllar öncede benzer yatýrým mantýðý ile yatýrým yapmýþ biri olarak þunu söyleyebilirim.Asýl hedefiniz karþýlaþtýracaðýnýz bir enstruman (yýllýk faizler, enflasyon veya kur) ile portföyünüzü sürekli takip etmeniz ve öncelikli hedefiniz bunlarý yenmek olmalý. Ara sýra aþýrý þiþen hisseleriniz olursa realize olup sabýrla aþaðýlarý beklemeniz. Bizim ülkenin krizi bitmez ve her hisse fýrsat verir.
    Örneðin adam meþhur balon tarým hissesini 6 tl den almýþ, 15,50 görmüþ oradan bariz dönmüþ 14 lerde takýlmýþ uzun süre satmamýþ, þimdi 11,xx lere gelmiþ , maliyetim 6 onunda altýna gelirse yine alýrým satmam beklerim vs vs diyor. Halbuki sat 15 lerden veya 14 lerden geri aldýðýnda maliyetin 4,x lere gelir. Bindir güçlükle elde edilmiþ karýný eritmiþ yazýk. Öte tarafta tüpraþcýlar 200 olacak diye 130-140 lardan satmadýlar, göz göre göre yabancý halka arz yaptýðý halde. Þimdi 200 de olsa bir yýl önceki hisse deðerlerini döviz cinsi ancak yakalarlar.
    Borsada fýrsatlar bitmez, sermaye biter ...
    Bol kazançlar
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

3. Soru þu 15.50den sattýðýnýzda kime satmýþ oluyorsunuz?
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

4.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Soru þu 15.50den sattýðýnýzda kime satmýþ oluyorsunuz?
    Bana sorduysanýz eðer o an o fiyata alýcý olan kim var ise ona satmýþ olursunuz. Alýcý yoksa zaten satamazsýnýz fiyatta orada oluþmaz
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

5.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    Evet temettü için hisse biriktirmek güzeldir gelecek için de iyidir. Ancak yýllar öncede benzer yatýrým mantýðý ile yatýrým yapmýþ biri olarak þunu söyleyebilirim.Asýl hedefiniz karþýlaþtýracaðýnýz bir enstruman (yýllýk faizler, enflasyon veya kur) ile portföyünüzü sürekli takip etmeniz ve öncelikli hedefiniz bunlarý yenmek olmalý. Ara sýra aþýrý þiþen hisseleriniz olursa realize olup sabýrla aþaðýlarý beklemeniz. Bizim ülkenin krizi bitmez ve her hisse fýrsat verir.
    Örneðin adam meþhur balon tarým hissesini 6 tl den almýþ, 15,50 görmüþ oradan bariz dönmüþ 14 lerde takýlmýþ uzun süre satmamýþ, þimdi 11,xx lere gelmiþ , maliyetim 6 onunda altýna gelirse yine alýrým satmam beklerim vs vs diyor. Halbuki sat 15 lerden veya 14 lerden geri aldýðýnda maliyetin 4,x lere gelir. Bindir güçlükle elde edilmiþ karýný eritmiþ yazýk. Öte tarafta tüpraþcýlar 200 olacak diye 130-140 lardan satmadýlar, göz göre göre yabancý halka arz yaptýðý halde. Þimdi 200 de olsa bir yýl önceki hisse deðerlerini döviz cinsi ancak yakalarlar.
    Borsada fýrsatlar bitmez, sermaye biter ...
    Bol kazançlar
    Anlattýðýn yatýrým tarzý, benim tarzýma benziyor. Ancak bu tarz nispeten piyasayý aktif takip eden ve teknik temel detaylý analizlere vakit bulan, piyasa Bilgi düzeyi nispeten yüksek kiþiler için geçerli.

Zaten þunu kabullenmek gerek. Bir yatýrým tarzý herkese uymaz, neden bu konuda ýsrar ediyoruz. Ayrýca bahsettiðin tarzý doðru uygulatan, bu konuda baþarýlý olan biri, her yýl ortalama %50 kazanç saðlar, 10 yýlda hatrý sayýlýr bir serveti olur. Yani bunu beceren zaten bence 1000 de bire girmiþ olur baþarý olarak.

Gelelim bahsettiðin hisselere. Elimde maliyeti 5 TL altýnda olan hektaþ olsa ben de satmazdým. Çünkü bu bilanço kötü geldi. Benim uzun vade yatýrýmdan çýkýþ þartým iki bilançonun üst üste kötü gelmesi...14 diyorsun, 13 diyorsun...peki bilanço iyi gelse geri alým fýrsatý vermese ne olacaktý, malý kaptýrmýþ olacaktýn....yani anlattýðýn tarzý becerebilen olabilir, yapabilene zaten saygý duyarým. Ben de iyi bir trader sayýlmam zaten.

Ha hektaþa bu fiyatlardan Giriþ yapar mýyým...hayýr, son iki yýl olduðu gibi, buradan da giriþ yapmam...niye sistemime göre grafik Pahalý olduðu için...sýfýrdan giriþ yapmam demek, elimde düþük maliyetten olsa satarým demek olmuyor.

Tüpraþ ayrý hikaye.,,ama hepsi ayný yere varýyor...kiþi yatýrýmcý profilini belirleyip, ona göre stratejisini belirlemeli.

Mesela, sana sorsam vadeli iþlemlerde iþlem yapýyor musun? Bu kadar piyasanýn içinde ve trendleri bu kadar iyi yakalayabiliyorsan, 140 dan Tüpraþ ta short yapsan, parayý koyacak yer bulamazdýn...uyar mý sana?
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

6.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    Bana sorduysanýz eðer o an o fiyata alýcý olan kim var ise ona satmýþ olursunuz. Alýcý yoksa zaten satamazsýnýz fiyatta orada oluþmaz
    Evet size sordum... Fiyat hareketlerinden para kazanma veya lot artýrma iþi çok güzel gözükse de inancým o ki çok yanlýþ... Zira büyük para kendi zararýna iþlem yapmaz veya kendi aleyhine iþleme müsade etmez. Biz iþlem yapýp portföy büyütüyorsak veya nakit rezervimizi artýrýyorsak baþka bir küçük yatýrýmcýnýn da portföyü küçülüyor nakit rezervi azalýyor demektir. Zira psikolojik anlamda asimetrik üstünlüðe sahip olan büyük para kolay kolay yaþ tahtaya basmaz. Yani baþarýlý bir sat al ile lot artýrdýðýmýz zaman ya da baþarýlý bir al-sat ile nakit ürettiðimiz zaman kendimiz gibi bir küçük yatýrýmcýyý zarara uðratýyor olmamýz çok muhtemel... Bu nedenle hem para babalarýna yem olmamak hem de ah almamak adýna uzun zaman önce kýsa vadeli al-sat ya da sat-al iþlemlerimi durdurdum. Borsacýlýk üsulumü kademeli alým olarak belirledim ve adýný vermeden bahsettiðiniz hektaþý da adýný vererek sözünü ettiðiniz tüpraþý da belli periyotlarla alýyorum. Ben alýp tuttuðum için mal kaptýrmak gibi bir korkum yok. Pahalý maliyetleniyor olsam da 5 yýl sonra bu þirketlerin geleceði yerleri kestirebiliyorum, bana ikinci bir emekli maaþý vereceklerini biliyorum ya da kesin konuþmayalým öngörebiliyorum. Tavsiye eder miyim? Kesinlikle tavsiye ederim. Ama sizin yaklaþýmýnýzý benimseyip baþarýlý iþlem yapmak için iþin pro'su olmak gerekiyor ki bu topic'te bile çok fazla olduðunu düþünmüyorum.

Not: Hep kendimden bahsettiðim için forumdaþlardan özür dilerim ancak forumdaþlarýmýzýn da "...adam meþhur balon tarým hissesini 6 tl den almýþ, 15,50 görmüþ oradan bariz dönmüþ 14 lerde takýlmýþ uzun süre satmamýþ, þimdi 11,xx lere gelmiþ , maliyetim 6 onunda altýna gelirse yine alýrým satmam beklerim vs vs diyor. Halbuki sat 15 lerden veya 14 lerden geri aldýðýnda maliyetin 4,x lere gelir. Bindir güçlükle elde edilmiþ karýný eritmiþ yazýk..." tarzý acýma hissi dolu yazýlar yerine ben olsaydým þöyle þöyle yapardým diye yazýp yargý ve takdiri okuycuya býrakmasýný beklerdim.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

7.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Anlattýðýn yatýrým tarzý, benim tarzýma benziyor. Ancak bu tarz nispeten piyasayý aktif takip eden ve teknik temel detaylý analizlere vakit bulan, piyasa Bilgi düzeyi nispeten yüksek kiþiler için geçerli.

Zaten þunu kabullenmek gerek. Bir yatýrým tarzý herkese uymaz, neden bu konuda ýsrar ediyoruz. Ayrýca bahsettiðin tarzý doðru uygulatan, bu konuda baþarýlý olan biri, her yýl ortalama %50 kazanç saðlar, 10 yýlda hatrý sayýlýr bir serveti olur. Yani bunu beceren zaten bence 1000 de bire girmiþ olur baþarý olarak.

Gelelim bahsettiðin hisselere. Elimde maliyeti 5 TL altýnda olan hektaþ olsa ben de satmazdým. Çünkü bu bilanço kötü geldi. Benim uzun vade yatýrýmdan çýkýþ þartým iki bilançonun üst üste kötü gelmesi...14 diyorsun, 13 diyorsun...peki bilanço iyi gelse geri alým fýrsatý vermese ne olacaktý, malý kaptýrmýþ olacaktýn....yani anlattýðýn tarzý becerebilen olabilir, yapabilene zaten saygý duyarým. Ben de iyi bir trader sayýlmam zaten.

Ha hektaþa bu fiyatlardan Giriþ yapar mýyým...hayýr, son iki yýl olduðu gibi, buradan da giriþ yapmam...niye sistemime göre grafik Pahalý olduðu için...sýfýrdan giriþ yapmam demek, elimde düþük maliyetten olsa satarým demek olmuyor.

Tüpraþ ayrý hikaye.,,ama hepsi ayný yere varýyor...kiþi yatýrýmcý profilini belirleyip, ona göre stratejisini belirlemeli.

Mesela, sana sorsam vadeli iþlemlerde iþlem yapýyor musun? Bu kadar piyasanýn içinde ve trendleri bu kadar iyi yakalayabiliyorsan, 140 dan Tüpraþ ta short yapsan, parayý koyacak yer bulamazdýn...uyar mý sana?
    Sorularýnýza þöyle cevap vereyim, Halen aktif beyaz yakalý yönetici olduðum viop piyasasýna zaman ayýramýyorum. Tek yönlü hisse yatýrýmý yapýyorum yani short ile iþim olmaz þimdilik. Analizlerimi daha çok hafta sonlarý bilgisayar baþýnda evde geçirdiðim zamanlarda yapabiliyorum.
    Tüpraþta short yapmadým doðru ancak tüpraþýn düþtüðü zaman içerisinde baþka hisselerde yatýrým yapýyordum. Ama göz göre göre düþen bir tahtada beklemem. Yatýrým felsefeme ters. Zamana karþý portföyümü büyütme yarýþý içerisindeyim.
    Hektaþa gelirsek nakit akýþ tablosunu inceleyen biri için 2020 3 aylýk bilanço olumsuz sinyal üretmiþti bence ve bu bilanço 2. üst üste gelen olumsuz bilanço . Sen bu bilançoyu baz alýrsýn kötüleþen olarak bende 2020 3 ü aldýk. Piyasa hangimizin haklý olduðu gösterir zaman içerisinde. Yýllar önce daha muhafazakar þekilde kar edip daha yavaþ büyürken bende hektaþ yatýrýmcýsý idim. Gelecekte büyüyeceðine inansam da bunu hýzlý ve çok önden fiyatladý. Bunu fýrsata çevirebilen ky için çok müthiþ olaydý. Ciddi sermaye büyütme fýrsatý verdi ky a. Ama 15 den alan kiþiye ayný fýrsatý sunar mý emin deðilim.
    2016 sonunda emlak yatýrýmý için borsadan neredeyse tüm sermayemi çekmeme raðmen son 2017 baþýndan bu güne kendime koyduðum yýllýk %50 portföy büyümesi hedefimin üzerinde gidiyorum. Portföyü belli büyüklüðün üzerinde çýkarttýðým günden itibaren de portföyüm %30 unu döviz ve dövize endeksli enstrümanlara çevirdim. Bu dengeyi hep korumaya çalýþýyorum.
    Sana veya buradaki birçok kiþiye uyar veya uymaz Türkiye borsasýndaki þirketlerin %90 ý döngüsel iþler yapan firmalardýr.
    Örneðin,
    Çelik, metal, çimento, enerji saf döngüsel iþlerdir uzun vade yatýrýma uygun deðildir. Çok iyi bir giriþ çýkýþ stratejisi ile ancak para kazanýlýr bence.
    Otomobil, beyaz eþya, elektronik eþya gibi iþ alanlarýnda ekonominin resesyonda olduðu veya ekonomik düzelme olduðu dönemlerde girilirse ciddi getiriler saðlanýr.
    Öte yandan ilaç sanayi (eðer firmanýn patentli ilançlarý varsa) döngüsel olarak çalýþmadýðý için uygun yerden alýndýysa uzun vadeli yatýrýma en uygun diye düþünüyorum.
    Kendi adýma düþük sermaye nedeniyle (ki hepimiz ky olduðumuza göre düþüktür) zamana karþý en iyi bileþik getiriyi elde etme yarýþýndayým. Bu hergün trade yapan bir day traderlýk deðil. Temel beklentilerini beðendiðim firmaya takas ve teknikte de hareketin baþladýðýný tespit edersem girip ortalama enaz 3 ila 6 ay yatýrýmcýsý oluyorum. Yanýldýysam da acýmadan stop loss yapýyorum.
    Umarým fikrimi anlatabilmiþimdir .
    Bol kazançlar

8. @pit,

Yazdýklarýný, yatýrým stratejini anlýyorum...zaten yazdýklarýmý okusaydýn, benim de %90 oranýnda benzer yatýrým stratejisi ile hareket ettiðimi bilirdin. Hatta orta vade elimde sadece deva hissesi olduðunu da çoðunluk bilir...artýk uzun vade deðil de neden orta vade diyorum...çünkü BÝST’in yatýrým ufkunun en fazla 2-5 yýl olduðunu, daha uzun vadenin ülkemiz için verimli olmadýðýný düþünüyorum.

Yazýlarýndaki itiraz noktam þu...herkes senin yaptýðýn kadar derinlemesine iþin içine girmeyebilir. Nasýl düþecek dediðin hisseyi short lamak sana uymuyorsa...senin ya da benim tarzým, pasif temettü yatýrýmý yapan, sadece alým yapýp biriktirme hedefinde olana da uymayabilir.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Sayfa 1065/1230 ÝlkÝlk ... 655659651015105510631064106510661067107511151165 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •