Originally Posted by
mensuk
Herkes kendi tuttuðu yolun en iyisi olduðuna inanýr, insanýn doðasý bu, kabul ettiðiniz hýrslýlýðýnýza da diyecek tek bir sözüm olur; o da "Bana uygun olmadýðý"; bu söz de beni de bu hýrsa dahil ettiðiniz için... benim itirazým kimin ne yaptýðý, nasýl bir yöntem uyguladýðýna deðildi asla... Bu niyet okumalarý, zanna dayalý çýkarýmlarýn hakikatmiþ gibi ortaya dökülmesinden rahatsýz oluyorum. Tanýdýðýnýzý iddia ettiðiniz kiþileri ben de tanýyorum. Sizin de katýldýðýnýz bazý þirket genel kurullarýnda bu kiþilerin hesaplarýný görme þansým oldu. Yazdýklarýyla hesap hareketlerinin uyumlu olduðunu görmesem belki ben de þüphelenir acaba mal mý pazarlanýyor diye düþünürdüm. Ama asla adres göstererek iftira sayýlabilecek yazýlar yazmazdým. Hem vebal almaktan korktuðunuzu yazýp hem de yanlýþ olma ihtimali olan bir duruma kesin doðru gözüyle bakarsanýz, sonrasýnda etki/tepki prensibi gereði þahsýnýza -asla uygun bulmadýðým- hektaþtaki ralliyi kaçýrdýðýnýz kuyruk acýsý paylaþýmlarýyla karþýlaþmanýz gayet doðal... Hep beraber kendi yolumuzu tutalým ve kendi yöntemimizi savunalým; eyvallah... Ancak niyet okuma iþi sakýncalý... St Agustine'e ait olduðunu düþündüðüm þu sözü hatýrlatýp konuyu kapatayým: "counting other people's sins does not make you a saint..."
Piyasa ve koþullar hangimizin haklý olduðunu zamanla gösterir. Ýnsan portföyü yüklü durumdayken sürekli pozitif bilgi vererek ilgili topiklerin sahibi konumuna gelmiþse benim iddalarým da haklýlýk içerir her ne kadar yazýlarýnýn tersi iþlem yapmasa da. Çünkü piyasadan ve kendi baþýna iþlem yapabilme bilgi birikiminden yoksun kiþiler bu insanlarýn hep yazdýklarý olumlu yorumlardan etkilenebilir ve bu da o kiþilere zarar verebilir. Benim uyarým bu noktadadýr.
Herneyse istediðinizi düþünebilir ve yazabilirsiniz. Kendi adýma vicdaným rahat getirim yüksek ve kimsenin paylaþýmlarýndan etkilenmeyecek bilgi birikimindeyim.
Bol kazançlar
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri