Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,94 10% 694,13 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 138,16 Mn 17,83 / 20,24
132,00 10% 146,37 Mn 120,20 / 132,00
8,92 9.99% 13,16 Mn 8,46 / 8,92
410,50 9.98% 34,80 Mn 410,50 / 410,50
13,14 -10% 929,60 Mn 13,14 / 14,97
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
31,20 -9.98% 193,49 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,58 Mn 948,00 / 948,00
12,04 -9.81% 649,03 Mn 12,03 / 12,55
303,25 -1.62% 13,05 Mr 301,25 / 310,75
434,00 3.27% 12,38 Mr 421,50 / 443,50
294,25 3.61% 12,35 Mr 281,00 / 303,75
3,20 1.91% 10,03 Mr 3,16 / 3,27
70,90 -3.14% 7,75 Mr 70,40 / 73,60
18,97 -0.05% 480,17 Mn 18,55 / 19,18
294,25 3.61% 12,35 Mr 281,00 / 303,75
730,50 -1.48% 2,15 Mr 725,50 / 745,50
93,35 0.97% 475,39 Mn 92,95 / 95,20
109,80 -1.88% 125,22 Mn 109,30 / 112,60
31,80 1.34% 127,48 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 213,82 Mn 10,27 / 10,67
84,80 3.16% 503,42 Mn 82,75 / 85,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1067/1230 ÝlkÝlk ... 675679671017105710651066106710681069107711171167 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,529 - 8,536 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Herkes kendi tuttuðu yolun en iyisi olduðuna inanýr, insanýn doðasý bu, kabul ettiðiniz hýrslýlýðýnýza da diyecek tek bir sözüm olur; o da "Bana uygun olmadýðý"; bu söz de beni de bu hýrsa dahil ettiðiniz için... benim itirazým kimin ne yaptýðý, nasýl bir yöntem uyguladýðýna deðildi asla... Bu niyet okumalarý, zanna dayalý çýkarýmlarýn hakikatmiþ gibi ortaya dökülmesinden rahatsýz oluyorum. Tanýdýðýnýzý iddia ettiðiniz kiþileri ben de tanýyorum. Sizin de katýldýðýnýz bazý þirket genel kurullarýnda bu kiþilerin hesaplarýný görme þansým oldu. Yazdýklarýyla hesap hareketlerinin uyumlu olduðunu görmesem belki ben de þüphelenir acaba mal mý pazarlanýyor diye düþünürdüm. Ama asla adres göstererek iftira sayýlabilecek yazýlar yazmazdým. Hem vebal almaktan korktuðunuzu yazýp hem de yanlýþ olma ihtimali olan bir duruma kesin doðru gözüyle bakarsanýz, sonrasýnda etki/tepki prensibi gereði þahsýnýza -asla uygun bulmadýðým- hektaþtaki ralliyi kaçýrdýðýnýz kuyruk acýsý paylaþýmlarýyla karþýlaþmanýz gayet doðal... Hep beraber kendi yolumuzu tutalým ve kendi yöntemimizi savunalým; eyvallah... Ancak niyet okuma iþi sakýncalý... St Agustine'e ait olduðunu düþündüðüm þu sözü hatýrlatýp konuyu kapatayým: "counting other people's sins does not make you a saint..."
    Piyasa ve koþullar hangimizin haklý olduðunu zamanla gösterir. Ýnsan portföyü yüklü durumdayken sürekli pozitif bilgi vererek ilgili topiklerin sahibi konumuna gelmiþse benim iddalarým da haklýlýk içerir her ne kadar yazýlarýnýn tersi iþlem yapmasa da. Çünkü piyasadan ve kendi baþýna iþlem yapabilme bilgi birikiminden yoksun kiþiler bu insanlarýn hep yazdýklarý olumlu yorumlardan etkilenebilir ve bu da o kiþilere zarar verebilir. Benim uyarým bu noktadadýr.
    Herneyse istediðinizi düþünebilir ve yazabilirsiniz. Kendi adýma vicdaným rahat getirim yüksek ve kimsenin paylaþýmlarýndan etkilenmeyecek bilgi birikimindeyim.
    Bol kazançlar
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

2. sürekli olumlu haber vererek, forumlardaki repütasyonunu arttýrýyor (özel mesajlarý dolmuþ taþmýþ). yeni gelen bakýyor ki bu kiþi olayý biraz kývýrmýþ, kiþi saðdan soldan alýntý yapýyor, üç-beþ beylik laf sýralýyor,eteðinden tutup takýlýyor peþine. Sadece bu isimlerin forumdaki sayfalarýna týklayarak o kiþi ve kiþilerin sayfalarýndaki hisseleri alan onlarca insan var. siz de öyle kalabalýk bir foruma denk geldiyseniz , negatif eleþtirinizde , recme kadar gitmiþlerdir. bu forumlara uyarý mahiyetinde veya 'ben söylemiþtim' þeklinde mesaj atmak da gereksiz. senelerdir nasihat edilenler ders çýkarmadýðý gibi diðerlerine de vebal pek iþlemiyor.

Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    Birincisi borsa bir ticarettir ve karþýlýklý uzlaþma ile alýþ satýþ olur. Siz satarken baþka biri de (eðer maniplasyon yok ise) kendi tezlerine göre alým yapýyordur. Hanginizin tezi daha iyiyse ve piyasa ile uyumluysa o kazançlý çýkar. Son 3 yýlda 100 iþlem yaptýysam bunun enfazla %60 ýnda baþarýlý oldum. Yani her tezde kazanan taraf olmadým zaten olamam da. Bazen piyasayý yanlýþ okuyup erken sattým bazen de yanlýþ alým yapýp stop olmak zorunda kaldým. Pandemi öncesi thy de takas, temel ve tekniði beðenerek girip stop olduðum halde bile ciddi zarar yazdým. Ama orada ýsrar etseydim sonucunu herkes thy fiyat grafiðinden görebilir.
    Bence borsada eðer ki fiyatlarý etkileyen yazý, paylaþým vb maniplasyona müsait þeyler yapýp tersi yönünde iþlem yapmýyorsanýz bence vicdanýnýz rahat olarak iþlem yapmalýsýnýz. Aksi borsanýn yapýsýna terstir her fiyattan alabileceðiniz gibi her fiyattan da satabilirsiniz.
    Hektaþ konusuna çok takýldýðýn için þöyle açýklayayým, acýma hissi ile yazýlmýþ bir yazý deðildi o. Hektaþ 1-2 yýl önce yatýrým yapan hissedarýna borsada ender bulunacak fýrsatlardan birini sundu. Kýsa zamanda yüksek beklentiyi fiyatladý. Ben kendi adýma hektaþý o zamanlarda almýþ olsaydým, enazýndan karýmýn bir kýsmýný realize ederdim. Bir taktik olarak ana para kadar satýþ yapýlýp sýfýr maliyetliler ile devam etme olabilir. Ama hiçbir þirketin fiyatýný ve temel verilerini bizler kontrol etmediðimiz için hisse ile gönül baðý kurmadan gerektiði yerde duygusuz olabilmeliyiz. Günden güne zorlaþan piyasa koþullarýnde ayakta kalmadýn yollarýndan biri de duygusuz olmaya aklýn yolunu izleme çalýþmaktýr her ne kadar insan davranýþlarýnýn büyük çoðunluðu irrasyonel olsa da...
    Umarým yanlýþ anlaþýlma olmadan derdimi anlatabilmiþimdir...
    Bol kazançlar
    Sn pit in bu yazýsý bence çok mantýklý.Bir ilave yapmak isterim.Piyasalarda sadece borsaya da takýlmamak lazým.Para nerdeyse orda olmak lazým.Bu forumlarda altýn yatýrýmýný çok uzun zaman önce ilk dillendirenlerdenim,gümüþ konusunda yazdýðým onlarca yazý da ilgili topiklerde halen duruyor.Piyasalarda iþlem yapýyorsanýz deðil tek hisse tek enstruman bile anlamsýz.Fýrsatý gördüðün an fýrsatý yakalamak zaten yeterince bilgi ve birikimin varsa bence þart.Bu her enstruman için geçerli.Hepsini takip edip fýrsatý gördüðün an hamle yapmalýsýn.Bu kesinlikle daldan dala atlamak deðildir.Ben borsada beþ altý hissede benim diyen üstaddan daha iyi bilgi sahibiyimdir.O hisselerde fýrsat gördümü kim ne derse desin iþlem yaparým.Aksi kendimi inkar olur.Yoksa bir hisseyi sürekli al o kedi buraya gelecek tarzýnda bekle ,bizim borsaya pek uymuyor.Speklerin vahþice ve anlamsýz bir þekilde þirketleri düþük fiyatladýðý dönemler oluyor,o dönemim hangi dönem ve kaðýdýn hangi kaðýt olduðunu bilecek kadar uzun süre borsayý takip eden biriyseniz öyle bir dönemde gözünüzü kýrpmadan o hisseden alým yapmalýsýnýz,keza gerektiðinde acýmadan hisseyi tamamen de satabilmelisiniz.Ya da en azýndan ben böyle düþünüyorum.Neyse elbet her yiðidin yoðurt yiyiþi farklý.Sadece iyi niyetli olmak , doðru yaptýðýnýz anlamýna gelmez.

4. Hektaþ topiðinden... Bu yazýnýza itiraz maksadýyla yazdýðým soru silinmiþ...

...Burada bu þirket ile býrakýn olumsuz biþey yazmayý objektif yorum yapanlarý bile aforoz eden bir kitle var. Bizim gibilerden ziyade onlara dikkat etmek lazým. Hergün gelecek tarýmda diye ordan buradan toplama haberler buraya yapýþtýranlar, el dezenfektaný ile milyonlarca ciro hesaplayanlar var, organomineral gübre ile milyarlarca ciro ve müthis kar marjlarý yazanlar vs vs
    Buraya bilanço sonrasý gelip objektif görüþ yazan birkaç kiþi olur sonrasýnda küstürürler...
    Kimsenin kimseyi aforoz ettiði filan yok. Kimse kimseyi küstürmedi, hakaret de etmedi... Okuduðum bütün forum topiclerinde olumlu ve olumsuz görüþler yazýlýyor. Hiçbirine yukarýda sizinki gibi adres göstererek niyet okuma sezmediðim sürece itiraz etmedim. Burasý özgür ortam, isteyen istediðini yazabilir. Ama siz herkese açýk olan haberlerin paylaþýmýný, uzun vadeli yatýrýmcýlýðýn motivasyon mottolarýný manipülasyon varsayarak bunlarý paylaþanlarý hedef gösteriyorsunuz... Doðru bulmuyorum... Keþke þöyle yazýp takdirini biz okuyuculara býraksaydýnýz, deseydiniz ki bu hesaplarda hata yapýyorsunuz, organomineral gübre iþinde bahsettiðiniz cirolara yakýn zamanda ulaþýlamaz, tohum iþi zaten zaman alacak, þirketin alýmlarý þu þu nedenlerle isabetli olmadý...vs vs; argümanlarýnýzý yazýp býraksaydýnýz çok daha iyi olacak yazmaktan hazzetmediðim halde beni klavye baþýna geçirmeyecektiniz.

Piyasa ve koþullar hangimizin haklý olduðunu zamanla gösterir. Ýnsan portföyü yüklü durumdayken sürekli pozitif bilgi vererek ilgili topiklerin sahibi konumuna gelmiþse benim iddalarým da haklýlýk içerir her ne kadar yazýlarýnýn tersi iþlem yapmasa da. Çünkü piyasadan ve kendi baþýna iþlem yapabilme bilgi birikiminden yoksun kiþiler bu insanlarýn hep yazdýklarý olumlu yorumlardan etkilenebilir ve bu da o kiþilere zarar verebilir. Benim uyarým bu noktadadýr.
    Herneyse istediðinizi düþünebilir ve yazabilirsiniz. Kendi adýma vicdaným rahat getirim yüksek ve kimsenin paylaþýmlarýndan etkilenmeyecek bilgi birikimindeyim.
    Bol kazançlar
    Birikiminizi, getirinizi veya vicdanýnýzý eleþtirecek konumda deðilim. Normalde yorumlarýnýzý okuyup geçerdim. Ancak yazýlarýnýzý okuyunca bir ifade daha dikkatimi çekti; kendi baþýna iþlem yapmaktan yoksun kiþiler ifadesi kendinizi konumlandýrdýðýnýz yerin üstten bakan bir yer olduðunu düþündürüyor. Kendinizi kurtarýcý pozisyonunda görüyorsunuz ve bu konumuz gereði sizin gibi düþünmeyenleri rahatlýkla manipülasyonla veya portföy deðerini düþürmemek için olumlu haber pompalamakla suçlayabiliyorsunuz.

Alýntý Originally Posted by enkahramanrýdvan Yazýyý Oku
    sürekli olumlu haber vererek, forumlardaki repütasyonunu arttýrýyor (özel mesajlarý dolmuþ taþmýþ). yeni gelen bakýyor ki bu kiþi olayý biraz kývýrmýþ, kiþi saðdan soldan alýntý yapýyor, üç-beþ beylik laf sýralýyor,eteðinden tutup takýlýyor peþine. Sadece bu isimlerin forumdaki sayfalarýna týklayarak o kiþi ve kiþilerin sayfalarýndaki hisseleri alan onlarca insan var. siz de öyle kalabalýk bir foruma denk geldiyseniz , negatif eleþtirinizde , recme kadar gitmiþlerdir. bu forumlara uyarý mahiyetinde veya 'ben söylemiþtim' þeklinde mesaj atmak da gereksiz. senelerdir nasihat edilenler ders çýkarmadýðý gibi diðerlerine de vebal pek iþlemiyor.
    Sayýn Pit, Anlaþýlan o ki anlaþamayacaðýz... Kendinize niyet okuma ve kurtarýcý olma hususunda taraftar da bulmuþsunuz...
    Benden þimdilik bu kadar...
    Herkese iyi etkilenmemeler ve bol kazançlar dilerim.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

5.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    Hektaþ topiðinden... Bu yazýnýza itiraz maksadýyla yazdýðým soru silinmiþ...

Kimsenin kimseyi aforoz ettiði filan yok. Kimse kimseyi küstürmedi, hakaret de etmedi... Okuduðum bütün forum topiclerinde olumlu ve olumsuz görüþler yazýlýyor. Hiçbirine yukarýda sizinki gibi adres göstererek niyet okuma sezmediðim sürece itiraz etmedim. Burasý özgür ortam, isteyen istediðini yazabilir. Ama siz herkese açýk olan haberlerin paylaþýmýný, uzun vadeli yatýrýmcýlýðýn motivasyon mottolarýný manipülasyon varsayarak bunlarý paylaþanlarý hedef gösteriyorsunuz... Doðru bulmuyorum... Keþke þöyle yazýp takdirini biz okuyuculara býraksaydýnýz, deseydiniz ki bu hesaplarda hata yapýyorsunuz, organomineral gübre iþinde bahsettiðiniz cirolara yakýn zamanda ulaþýlamaz, tohum iþi zaten zaman alacak, þirketin alýmlarý þu þu nedenlerle isabetli olmadý...vs vs; argümanlarýnýzý yazýp býraksaydýnýz çok daha iyi olacak yazmaktan hazzetmediðim halde beni klavye baþýna geçirmeyecektiniz.

Birikiminizi, getirinizi veya vicdanýnýzý eleþtirecek konumda deðilim. Normalde yorumlarýnýzý okuyup geçerdim. Ancak yazýlarýnýzý okuyunca bir ifade daha dikkatimi çekti; kendi baþýna iþlem yapmaktan yoksun kiþiler ifadesi kendinizi konumlandýrdýðýnýz yerin üstten bakan bir yer olduðunu düþündürüyor. Kendinizi kurtarýcý pozisyonunda görüyorsunuz ve bu konumuz gereði sizin gibi düþünmeyenleri rahatlýkla manipülasyonla veya portföy deðerini düþürmemek için olumlu haber pompalamakla suçlayabiliyorsunuz.

Sayýn Pit, Anlaþýlan o ki anlaþamayacaðýz... Kendinize niyet okuma ve kurtarýcý olma hususunda taraftar da bulmuþsunuz...
    Benden þimdilik bu kadar...
    Herkese iyi etkilenmemeler ve bol kazançlar dilerim.
    evet sizle hiç anlaþamayacaðýz maalesef. O topikteki çoðu kiþi gelecek tarýmda denince hektaþýn ülkedeki tüm tarýmý onun yönlendirdiði, para bastýðýný, müthiþ karlýlýk ürettiðini veya üreteceðini sanýyor. Tarým sektörü ülkede son 20 yýldýr resmen can çekiþen kredilerle boðuþan çiftçiler üzerinden dönüyor. Ýþin en katma deðerli kýsmýný ise veri bile bulmakta zorlanacaðýnýz yabancý þirketlere ait tohumcular kapýyor. Hektaþ bu sektörde uzun vade, (finansal dipnotlarda görürsünüz) ve risk ile satýþ yapýyor. Bunlarý forumda yazmaya çalýþýnca asýl siz ve benzer kiþiler savunmaya geçiyor. Gelecek tarýmda olmazsa aç kalýrýz doðrudur ancak bu iþi hektaþ üstlenmiþ ve yönetiyor gibi bir algý var. Aslý böyle deðil. Hektaþ da bu sektörde ticaret yapan oyunculardan biri. Ýyi bir yatýrýmcý sektörü iyi analiz eder, sektördeki þirketin finansallarýný çözümler ve buna göre karar verir.
    Evet borsaya son zamanlarda artýyor diye 300-400 bin yeni kiþinin geldiði herkes tarafýndan biliniyor ve bunlarýn çoðu sosyal medyadan duyumlarla yatýrým yapýyorlar ve dediðimin arkasýndayým. Bu insanlarý sosyal medyada birçok kiþi etkiledi ve etkiliyor. Borsaya yatýrým yapmayý bile oyun sanan bir kitle. Kendimi bunlarla bir tutmamak, yýllarca edindiðim bilgi ve tecrübe ile daha doðru yatýrýmlar yapabiliyor olmam iþin normali zaten. Bu konuda enazýndan onlardan iyi olduðumu söylemek sizi niye rahatsýz ediyor ki?
    Her gün gelecek tarýmda yazýlarý yazýlsa da gerçekleri ve piyasanýn dinamiklerini kimse etkileyemez. Tarým sektörü de diðer birçok sektör gibi rekabet yoðun ve iþ yapmanýn zor olduðu sektörlerden birisi.
    Arþivi tarayýn el dezenfaktaný üretim haberi geldikten sonra yazýlanlarý sakin kafayla bir okuyun. Ne dediðimi yine anlamazsýnýz ya okuyun yine de. Bu iþten 200 milyon ciro bekleyenler, 60 milyon net kar açýklayacaðýný yazanlara o gün gülüp geçmiþtim. 2. çeyrek karýnda nerede bu dezenfektan karý mesela?
    Tabi bu hektaþ fanatikleri sadece forumla sýnýrlý deðil , twitterda da yeterince varlar. Adam deva ya 17 hedef fiyat vermiþ (diyelim ki haklý), hektaþa 16 TL vermiþ. Nasýl bir fiyatlama mantýðý varsa sektördeki diðer þirket fk larý 7-8 de gezerken buna 30 üzeri fk layýk görmüþ.
    Özetle borsa bilgi birikimi ve bunu yönetecek psikolojik yeterliliði olmayanýn uzun vadede zararla çýkacaðý ortamdýr...Ben de bugün ki geldiðim noktaya ciddi zararlar yazarak, sonrasýnda eksiklerimi kapatarak geldim...
    Yine diyorum umarým hektaþ çok daha fazla karlýlýk üretir, çok iyi bilançolar açýklar da o günahsýz kesim zarar etmez...
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

6.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku

....Arþivi tarayýn el dezenfaktaný üretim haberi geldikten sonra yazýlanlarý sakin kafayla bir okuyun. Ne dediðimi yine anlamazsýnýz ya okuyun yine de. Bu iþten 200 milyon ciro bekleyenler, 60 milyon net kar açýklayacaðýný yazanlara o gün gülüp geçmiþtim. 2. çeyrek karýnda nerede bu dezenfektan karý mesela?....

...Evet borsaya son zamanlarda artýyor diye 300-400 bin yeni kiþinin geldiði herkes tarafýndan biliniyor ve bunlarýn çoðu sosyal medyadan duyumlarla yatýrým yapýyorlar ve dediðimin arkasýndayým. Bu insanlarý sosyal medyada birçok kiþi etkiledi ve etkiliyor. Borsaya yatýrým yapmayý bile oyun sanan bir kitle. Kendimi bunlarla bir tutmamak, yýllarca edindiðim bilgi ve tecrübe ile daha doðru yatýrýmlar yapabiliyor olmam iþin normali zaten. Bu konuda en azýndan onlardan iyi olduðumu söylemek sizi niye rahatsýz ediyor ki?
    ...
    rahatsýz olduðum nokta kesinlikle burasý deðil... herkes buraya riskini bilerek gelsin, kesinlikle burada da haklýsýnýz, ayný fikirdeyim. Rahatsýz olduðum noktayý tekrar belirteyim: Aslý astarý olmayan suçlamalarýnýz...Topiðin sahibi olduðunu iddia ettiðiniz kiþilerin paylaþýmlarýný manipülasyonla suçlamanýz ve buna kesin bir bilgi gibi inanmanýz... Þu alýntýladýðým kýsýmlar dýþýndaki yorumlarýnýza yüzde seksen ben de katýlýyorum zaten

Ýnanýn bana beni aþaðýlamaya çalýþtýðýnýz '...anlamazsýnýz ya...' ifadenize bile takýlmadým, takýldýðým noktayý da ne kadar anlatsam anlamak istemediðinizi görüyorum... Yeterince meþgul ettiðim için topic müdavimlerinden özür dileyerek mevzu hakkýndaki son mesajýmý bitiriyorum.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...

7.  Alýntý Originally Posted by mensuk Yazýyý Oku
    rahatsýz olduðum nokta kesinlikle burasý deðil... herkes buraya riskini bilerek gelsin, kesinlikle burada da haklýsýnýz, ayný fikirdeyim. Rahatsýz olduðum noktayý tekrar belirteyim: Aslý astarý olmayan suçlamalarýnýz...Topiðin sahibi olduðunu iddia ettiðiniz kiþilerin paylaþýmlarýný manipülasyonla suçlamanýz ve buna kesin bir bilgi gibi inanmanýz... Þu alýntýladýðým kýsýmlar dýþýndaki yorumlarýnýza yüzde seksen ben de katýlýyorum zaten

Ýnanýn bana beni aþaðýlamaya çalýþtýðýnýz '...anlamazsýnýz ya...' ifadenize bile takýlmadým, takýldýðým noktayý da ne kadar anlatsam anlamak istemediðinizi görüyorum... Yeterince meþgul ettiðim için topic müdavimlerinden özür dileyerek mevzu hakkýndaki son mesajýmý bitiriyorum.
    kimseyi küçümsemiyorum ama profesyonel piyasalarda iþlem yapacaksanýz ve bilginiz yoksa profesyonel destek alýnmasý lazým. Bu konuda bir sürü hisse senedi fonu ve portföy yönetim þirketi var.
    Bak þimdi o topiðe biri daha yazmýþ bu tür mesajlarýn kimseye faydasý yok diye. Hisse umarým düþmez ama biraz düþer veya buralarda yataya sararsa o topiðin en çok yazan kiþiliklerine bu sefer sert eleþtiriler gelir.
    Ýlginç bir yorum, kuraklýk olacaðý ve bu nedenle hektaþýn öneminin artacaðý yönünde olmuþ. Yani kuraklýk olacak, tarým alanlarý ekilemeyecek ama hektaþ bu ortamý yüksek gelir ve kara çevirecekmiþ. Akýl tutulmasý cidden. Gidip gerçekleri yazmak lazým ama inanýn hektaþ kitlesini artýk kendi haline býraktým. Ýstediðiniz yazýn çizin buyrun meydan sizin...

8.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    kimseyi küçümsemiyorum ama profesyonel piyasalarda iþlem yapacaksanýz ve bilginiz yoksa profesyonel destek alýnmasý lazým. Bu konuda bir sürü hisse senedi fonu ve portföy yönetim þirketi var.
    Bak þimdi o topiðe biri daha yazmýþ bu tür mesajlarýn kimseye faydasý yok diye. Hisse umarým düþmez ama biraz düþer veya buralarda yataya sararsa o topiðin en çok yazan kiþiliklerine bu sefer sert eleþtiriler gelir.
    Ýlginç bir yorum, kuraklýk olacaðý ve bu nedenle hektaþýn öneminin artacaðý yönünde olmuþ. Yani kuraklýk olacak, tarým alanlarý ekilemeyecek ama hektaþ bu ortamý yüksek gelir ve kara çevirecekmiþ. Akýl tutulmasý cidden. Gidip gerçekleri yazmak lazým ama inanýn hektaþ kitlesini artýk kendi haline býraktým. Ýstediðiniz yazýn çizin buyrun meydan sizin...
    Hektaþ ýn forumda bu kadar KY varken yükselmez. Geçen sene orasý hem daha düzeyli hem de daha tenhaydý. Þimdi EKGYO topiði gibi olmuþ. Gene zirveden mal aldýrýlan gariban dolu. Þimdilik uzuncuyuz diyorlar, 3 ay sonra en çok onlar hakaret edecekler.

Sayfa 1067/1230 ÝlkÝlk ... 675679671017105710651066106710681069107711171167 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •