Ýki çeyrek olmasýnýn kesin mantýklý bir sebebi vardýr ama pratikte bana göre bilançolarýn geç açýklandýðý yerde uzun bir süre.
Gyo sektörünü konut satýþýndan ticari kiralamalarýndan, otomotivi araç ve ihracat beyazeþya öyle, enerji þirketlerini tüketim ve rafineri marjý, aracý kurumun gidiþatýný iþlem hacimlerinden, sigorta þirketlerini aylýk yayýnladýklarý prim police tutarýndan yiyecek içeceði direk müþteri olarak gözlemle de önceden yorumlama yapabiliyoruz tabi bunun dýþýnda faaliyet dýþý gider gelirden süpriz patlattýgý da oluyor.
Ama bir hastaneye ilaç deposuna veya tarým þirketine yatýrým yapýyor olsaydým 2 çeyrek kuralýný iþletirdim çünkü bu þirketlere dair öncü göstergelerin ne olduðunu bilmiyorum. bundan dolayý da devayý uzun süre önce yazýp çizdiyseniz de yalan olmasýn açýp birkere faaliyet raporuna grafiðine vs bakmadým. (belki öncü göstergeleri yukarýdaki sektörler gibi vardýr).
Ör: borsa da iþlem gören hastane grubu, nüfüs yaþlanýyor bundan dolayý saglýk harcamasý artacak argumaný dýþýnda benim elimde baþka bir olumlu argüman yok olumsuz da yok.(doktor muayene, lab doluluk yatak doluluk oraný uçaklarda olduðu gibi aylýk kapta paylaþýlýyorsa bilgim yok.)
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Yer Ýmleri