Son düzenleme : Trade Shark; 30-08-2020 saat: 22:32.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
2010-2012 civarlarýnda, 10 senelik tecrübeli yazýlým geliþtiriciler 5bin dolar net maaþ alýyordu, þimdi ancak 2bin dolar.
Selamlar,
Bilmenizi isterim ki sevgili üstadlar! Takibinizdeyim ve takdir ediyorum her birinizi ayrý ayrý.
Ýyi akþamlar herkese.
Sent from my iPhone using Tapatalk
enseyi karartmýþsýnýz madem ben biraz aðartayim.
covid sonrasý uzaktan çalýþma fýrsatý olacak beyaz yaka için.
bugün bana bir mesaj geldi kariyer sitesinden avrupa þirketi.
herifin dediðini aynen yazayým su an ne aliyorsun biz onu gecebiliriz .
tanýþalým dedim bakalým ne olacak.
hayat bu nasibin nerden geleceði belli olmaz.
Ülkemizde beyaz yakalý maaþlarý günden güne eriyor. 2012 de orta kademe yönetici olarak asgari ücretin nette 13 katýný alýyordum. Þuan durum tabi ki böyle deðil. Beyaz yakalýlarýn hemen hepsinin gelecek hayalleri, hobileri, meraklarý var. Ancak artýk maaþlar beyaz yakalýlar içinde yaþam mücadelesi haline geldi. Yatýrým için , hobiler için para ayýrabilmek gitgide zorlaþtý...
Maalesef durum bu ...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Selam
Ben 12-13 yýl daha çalýþýp yaklaþýk $2000-2500 emekli maaþýný hak ettiðim gün TR’ye dönmeyi planlýyorum. Bahsettiðim süreçte yaklaþýk $400-500K arasý bir nakit birikimi olacak emekli fonunda, ikramiye misali. TR’den de an itibari ile emekli hakediþim ₺5000 yaklaþýk. Ev var 2 tane Allah’a þükür. Borsadaki yatýrýmý temettüleri tekrar yönlendirerek devam ettirmeyi düþünüyorum. Ne iþ stresi ne piyasa stresi yaþamaya niyetim var. Darýsý baþýnýza.
Yer Ýmleri