
Originally Posted by
varsayým
Ülkedeki sadaka kültürü artmasýndan ben de þikayetçiyim.
15 sene 2 aydýr, özel sektörde , yýllýk izin kullanmadan, (maalesef hiç haftalýk izin kullanamadým), eþþek gibi çalýþýyorum.
Geçmiþte haftalýk 100-120 saat çalýþtýðým dönemler oldu. (1 sene boyunca sabah 9 akþam 23 gibi, hafta sonlarý dahil).
Genç yaþta üst düzey yönetici oldum. Lakin, hiç çalýþmadan yardýmla, sadaka ile geçinen tipleri sýrtýmda taþýmaktan artýk yoruldum.
Geçen sene eþim (ki o da özel bi bankada iyi bir pozisyonda yönetici idi ve benden çok kazanýyordu), iþ hayatýný býraktý.
Yakýn zamanda ben býrakmayý planlýyorum. 15 sene ben baktým ülkeye, biraz da ülkem bana baksýn mantýðýndayým.
Benim iþ hayatýmý sonlandýrmadaki en önemli motivasyonum da buydu...Bir nevi çalýþýp, %50 sini doðrudan vergilerle, %25 ini de dolaylý olarak devlete býrakýyordum...üçün birini bile deðil, dördün birini alýyordum...Artýk kendi ayaklarý üzerinde durmaya çalýþan, yeri geldiðinde bað bahçemde de çalýþýyorum, ama daha huzurlu bir hayatým var.
þu pandemi olayý biraz moralimi bozdu..yoksa off peak saatlerde yaþamak gayet keyifliydi...boðazýn en güzel mekanlarýnda, belediyeye ait tesislerde, kahvaltý yapýyor, belediyenin spor tesislerinde spor yapýyordum...18 sene boyunca ödediklerimin acýsýný çýkarýyordum adeta
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri