Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Viop gayet güzel bir araç bende yýllar önce sn. Cautionary sayesinde deneyimledim.
Þuan düþünüyorum 200Xlerde hisse yatýrýmý yapýyor olmak fazla riskli gelirdi. Belirli bir rakamýn üzerinde tutarda hisse taþýmak stres yapardý diye düþünüyorum. Tek yönde para kazanýyorsun R yok fazla delikanlý iþi.
Gerçi o zamanlarda piyasalar bu kadar komplike deðildi heralde. en azýndan uzunca bir süre kur riski yoktu. heralde para kazanmak için gittikçe daha çok efor gerektiriyor
Onun dýþýnda 2019 aðustos baþýndan beri de kendi sistemimi manual olarak uyguluyorum saatlik bazda takip ettiðim için çok iþlem yapmama gerek olmuyor. Endeks kontratta ekim ayýnda 3 iþlem yapmýsým. Eylülde biraz daha fazla ama ayda 10 iþlemi(5Long reverse 5Short) pek geçmez.
Döviz veya kýymetli maden vadeli için yorumum yok, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr
Pay vadeye pek bulasmýyorum ve tavsiye de etmiyorum
Onun dýþýnda geçenlerde derinliði düþük Xbank shortladýk saatte 1 iþlem geçiyor vs. zarar etmeden verdik en azýndan.
+Viop beyin jimnastiði de yaptýrýyor bence , ABD seçimi öncesi CNHTRY longlamak aklýmdan geçiyor büyük ihtimal orada da iþlemler geçmiyor gibi birþeydir
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hisse+viob hedge+usd+gram
Yilbasindan bugune +%51,5
Usd gram hedge viob da kaldýraçsýz kullanýyorum.
Ýkiye ayýrmak lazým...aylýk düzenli alým yapan, yakýn takip edemeyenler için...artýk alýmlara baþlanabilir.
Ama, biraz daha yüklü alým yapabilecek, yakýn takip þansý olanlar için...en azýndan þu ortamda Tüpraþ ýn performans olarak endeksi yenmesini beklerim...yani zaten endeks beklentim olumsuz, hisse de endeksi yenemiyorsa beklerim.
Yukarýdaki þartlara bakmadan alým yapmam için 70 tl altýna inmesi lazým, o zaman kademeli alýmlara baþlarým...69-64-59 gibi...ya da 69-74-79 gibi.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri