Originally Posted by
alosk
Sayýn cautionary ve deðerli forumdaþlar, görüþleriniz benim için önemli, genel kanaat usd ve ons daki yönün aþaðý olacaðý paralelinde, BES birikimleri son 6 ayda %80 altýna geçince güzel getiri saðlamýþtý, fakat son dalga ile birlikte erimeye baþladý, bundan sonraki tahmini yönünüz var mýdýr, piyasa koþullarý göz önünde bulundurularak BES için likit fon aðýrlýklý sepet, riski minimize etmek açýsýndan uygun bir tercih midir? Saygýlarýmla.
Önemli olan maliyetin nerede olduðu..Bu durum, dayanma güzünüzü arttýrýr ve stresi yönetmenizi saðlar. Bu yýl için %80 lik getiri, %60 lara inmiþ durumda. Þu saatten sonra, dolartl de buralarýn dip olmasý kuvvetle muhtemel. Ons tarafýnda ise zaten 1800-1900 arasý lokal dip seviyeler.
Yani gram altýn pozisyonlarýný þu noktada azaltmak bana uygun bir strateji gibi gelmiyor...eðer ons ya da dolartl de aþaðý kýrýlým olursa o zaman tekrar bakmak gerekir.
Kendi pozisyonumu yazýyor, fikrimi belirtiyorum..yatýrým tavsiyesi olarak algýlamayýn lütfen...kendim ne yapýyorum, neden yapýyorum, onu yazmaya çalýþýyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri