Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
21 de Haydar Acun vardı youtube da...Mac fonunun sahibi...Ditas ve celha konusunda soru işaretlerim olsa da, ki bu sorular çok soruldu, fazla detay vermedi...yatırım felsefesi olarak %90 örtüşüyoruz..teknik analiz yorumlarına da katılıyorum büyük ölçüde.

Bir de bloomberg te çıkan uzmanlara bakıyorum...arada dağlar kadar fark var...taşın altına elini koymak böyle bir şey işte...sanki şu bloombergte çıkan adamlara, çalıştığı firmalar "aman işe yarar bir şey demeyin, yuvarlak yuvarlak konuşun" diyor..yoksa kimse bu kadar boş değil, illa ki rahat konuşamıyorlar diye düşünüyorum.

bir de konsensüs var...aracı kurumlar ve buradan geen uzmanlar...çok ucuzuz, riskler azaldı ve var olanlar da önemsiz...2 cente, hatta 2,2 ye rahat gideriz...farklı bir şey diyeni görmedim, duymadım.

aynı şey, yurt dışı borsalar için de geçerli...oradaki kurumlar da aynı...hep çıkarız, sürekli çıkarız.

bu sentiment olayı call/put rasyoları ile de ölçülüyor...çıkacak/düşecek diyen oranı yani...tarihi düşük seviylerde...neredeyse piyasada düşecek diyen kalmamış, herkes boğa olmuş..işte bu beni korkutuyor...herkes aynı şeyi bekliyorsa, tersi olunca çok kötü panik oluyor piyasada.

önemli not: bist bence de ucuz...zaman zaman yazıyorum...2,5 yıldır hep ucuzdu zaten diyorum...yurt dışında büyük bir realizasyon yaşanırsa, biz de düşeriz, belki daha az düşeriz ama, düşeriz işte...öte yandan, bize has riskler de göz ardı edilir cinsten değil (yaptırımlar, abd-ab ile olan gerginlikler...rezervlerdeki ve salgındaki politikalarımız vs)
https://m.youtube.com/watch?v=MTovkk...ature=youtu.be

Linkini paylaşıyorum. Videoda hoşuma giden satırbaşlarını paylaşmak isterim.

- portföy şirketinde yönetici olarak sorumluluk almak zorundayım diyor. Elini taşın altına koyuyorum. Kararları ben veriyorum diyor. Tabi bunun bedeli var.
-anayasa değişikliği döneminde riskin artacağını düşünerek hedge yapıp, sonrasında kgf ile yaşanan artışta görece gelir kaybetmeleri. O süretçe yaşadığı stresi paylaşmış. Ve anladığım kadarıyla o noktadan sonra siyaset tahminlerle ekonomik tahminleri ayırıp şirketlere odaklanmaya başlamış.
- her fonun bir boyutu olmalı diyor 200 milyon dolar sonrası (mevcutta 50 milyon) daha fazla büyümeyeceğiz diyor.
- hisse değişim hızına vurgu yapıyor. Ne kadar düşük o kadar iyi diyor.
- bağımsızlığın esnekliğine inanıyor.

Daha fazlası videoda var. Benim hoşuma gitti. Bizim gibi küçük yatırımcılarada yol gösterecek aslında forumda defalarca dile getirelen şeyleri dinlemek keyifli.

buda geçmişteki bonus sözleri

https://m.youtube.com/watch?v=gh2R0ioK_MQ

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi