Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
38,94 10% 783,75 Mn 35,50 / 38,94
132,00 10% 150,38 Mn 120,20 / 132,00
20,24 10% 139,57 Mn 17,83 / 20,24
8,92 9.99% 13,29 Mn 8,46 / 8,92
52,90 9.98% 60,76 Mn 52,90 / 52,90
6,30 -10% 9,81 Mn 6,30 / 7,00
13,14 -10% 933,34 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 195,93 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 5,86 Mn 948,00 / 948,00
12,04 -9.81% 706,02 Mn 12,02 / 12,55
302,50 -1.87% 14,95 Mr 301,25 / 310,75
433,50 3.15% 13,72 Mr 421,50 / 443,50
294,25 3.61% 13,25 Mr 281,00 / 303,75
3,20 1.91% 11,62 Mr 3,16 / 3,27
71,35 -2.53% 9,27 Mr 70,40 / 73,60
18,99 0.05% 614,08 Mn 18,55 / 19,21
294,25 3.61% 13,25 Mr 281,00 / 303,75
732,50 -1.21% 2,55 Mr 725,50 / 745,50
93,65 1.3% 515,98 Mn 92,95 / 95,20
110,20 -1.52% 142,60 Mn 109,30 / 112,60
32,00 1.98% 152,08 Mn 31,38 / 32,30
10,32 -2.55% 234,63 Mn 10,27 / 10,67
85,40 3.89% 596,73 Mn 82,75 / 85,45

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1210/1230 ÝlkÝlk ... 210710111011601200120812091210121112121220 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,673 - 9,680 arasý.

Konu: ...::: Beyaz Yaka Ýçin Tasarruf ve Yatýrým Koçluðu-2 :::...

1.  Alýntý Originally Posted by CahilCuhela Yazýyý Oku
    Herhangi bir iþte çalýþmadýðým halde, her ay bir bitcoin borsasýndan benim banka hesabýma 300-400$ para giriþi olsa hesabým incelemeye girer mi? Ya da bloke olabilir mi? Bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim. (Ya da enpara hesabýndan her ay 300-400$ gelmesi)

Saygýlar
    Belli olmaz. 300 400 ile kalýrsa belki görmezden gelinir, ama bahsetmiþtim yazýlým yapýp satan arkadaþým var aylýk 40 50 bin geliri var maliyeden çaðýrdýlar çatýr çutur aldýlar vergileri. Geçmiþe de tahakkuk etti. Polisler acýmýþ yardým etmiþ akýl vermiþler þöyle þöyle beyan et filan diye ihracat filan gösterdiler bazý istisnalarla nispeten düþük ödedi vergiyi deðilse %35 þakasý yok. Bitcoinci arkadaþ var 2 milyon dolar getirdi varlýk barýþý yaptý o þekilde, ona da düþük iþledi. Sakat iþler güvencesi garantisi yok, iyice sorup öðren derim.

Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Belli olmaz. 300 400 ile kalýrsa belki görmezden gelinir, ama bahsetmiþtim yazýlým yapýp satan arkadaþým var aylýk 40 50 bin geliri var maliyeden çaðýrdýlar çatýr çutur aldýlar vergileri. Geçmiþe de tahakkuk etti. Polisler acýmýþ yardým etmiþ akýl vermiþler þöyle þöyle beyan et filan diye ihracat filan gösterdiler bazý istisnalarla nispeten düþük ödedi vergiyi deðilse %35 þakasý yok. Bitcoinci arkadaþ var 2 milyon dolar getirdi varlýk barýþý yaptý o þekilde, ona da düþük iþledi. Sakat iþler güvencesi garantisi yok, iyice sorup öðren derim.
    Teþekkürler, vergi sorun deðil ama nasýl vergilendirilir onu da bilmiyorum.
    Vergilendirme konusunu araþtýrayým biraz teþekkürler tekrardan

Saygýlar

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by hkm Yazýyý Oku
    Matematiksel olarak hangisi karlýdýr konusunda yazdýðým tek kelime yok,gram gümüþ veya altýn almak daha karlýdýr genelde.Ama güvence konusunda kesinlikle size katýlmýyorum ,gerekli görüldüðünde acil durumda bankadan altýnlarýmý gümüþümü kolayca tahsil ederim diyorsanýz yanýlýrsýnýz.Bankada hesaptan kaos durumunda deðil altýný, gümüþü,dolarýnýzý bile zor tahsil edersiniz.Bankada bunlarýn karþýlýðý olmaz,malum bunlarýn karþýlýðý eksi rezervde olmasý nedeniyle merkez bankasýnda bile yok.Benim gmstr ve gldtr ye sýcak bakma nedenim özel bir fon olmasý devletle alakasý olmamasý.GMSTR örneðinden gidelim ,bu fonda bir lot 6.5 gr gümüþe tekabül eder,1 lot aldýðýnýzda yaklaþýk 6.5 gr gümüþünüz olur,gram gümüþ fiyatýný 6.5 la çarpýnca 1 lotun fiyatý ortaya çýkar,fon 15 saniyede bir bu fiyatý ilan eder,borsada da üç aþaðý beþ yukarý bu fiyattan alýnýr satýlýr.Fon fiziki teslimat yapmaz,ama borsada misal atakule gayrýmenkule yatýrým yaptýnýz ,elinde de sadece atakule olsun ,tüm lotlarý toplasanýz atakulenin þu kadarý halka açýk bana verin yüzde þu kadarýný da diyemezsiniz.Atakule fiziken varoldukça ortaklýðýnýz devam eder.Gmstrde fon kendini tasfiye etmedikçe o kadar gümüþe ortaksýnýz demektir.Bankada ise 1000 gr gümüþ aldým teb e gidip benim gümüþlerimi verin diyemezsiniz,katýlým bankalarýnda bu mümkün,ama teb vermez.Zaten 1 kilo gümüþ cuma günkü gram gümüþ fiyatýna göre 6560 tl banka 6620 tl den falan size satar ama nadir gold dan þimdi baktým fiyat 7049 lira, banka size ucuza sattýðý 6620 den gümüþ teslimatý yapamaz,nedeni ise gmstr yi aradýðým zaman artýk rafineri en az yüzde 4 marjla fiziki gümüþ teslimatý yapýyor dedi,banka size yüzde 1 veya yüzde 2 marjla sattýðý gümüþleri teslim edemez.Aslýnda bankalarýn döviz bürosundan daha ucuza dolar euro satýp alabilmeleri de teslimat genelde çok olmadýðýndan mümkün,ama hesaplardaki dolarýn yüzde 20 si çekilmeye kalkýlsa banka batar.Kaos durumundan bahsettiðimize göre bunlar göz önüne alýnmalýdýr.Bankadan fiziki teslimat iþine gelince altýn için ben zamanýnda sorduðumda garanti bankasý sadece istanbulda tek þubeden teslimat var dediler,iþbank 5 kilo üstü altýn teslimatýna izin var dedi,az biþi millet yüklense teslimat yapamýyacaklarý bence kesin.
    Gram altýn ve gümüþ yatýrýmýnýn fondan daha karlý olduðu noktasýnda mutabýkýz ama güven noktasýnda farklý düþünüyoruz sanýrým.

Finansal sistemde oluþabilecek kaotik durum bir günde oluþmayacaktýr. Öncesinde öncü göstergeler sinyaller verecektir.

USD TL kuru olsun,gösterge tahvil faizleri olsun gram altýn olsun bir ölçüde borsadaki düþüþler olsun bunun sinyallerini verecektir elbette.. Örneðin usd TL kurunun hýzlýca 10-12-15 ... þeklinde kaotik yükseliþlerini görmemiz çok büyük olasýlýkla bir günde olmaz. Ayný durumu gram altýnda da düþünebiliriz. Eee böyle bir durumda benim elimde armut toplayacak deðil ya ben de gider bankadaki hesabýmdan önlem olarak gram altýnlarýmý fiziki olarak talep edebilirim. (Bizler piyasalarý izleyen ve içinden biri isek yaþanabilecekleri sade vatandaþtan daha önce örgörmemiz de son derece normaldir ayrýca)

Hadi daha kötü senaryoda bankalar da karþýlayamasýn bu talebi..Bu gibi çok düþük olasý karþýlanamama senaryosunda saniyeler içinde TL olarak likidite ederek en azýndan kuyumcudan fiziki olarak alabilirim.Herhalde o gün 1 gr altýn bankada 1.500TL ise kuyumcu da bana 5.500 TL demeyecektir. Üç aþaðý beþ yukarý yakýn rakamlarý söylecektir. Gümüþü de ayný þekilde bozup gidip (taþýma kolaylýðý açýsýndan)kuyumcuda gram altýna dönüþtürebilirim.

Bahsettiðiniz fona gelirsek kaotik ortamda fonda bulunan kýymetler kamu yada özel bankalarýn iflasý/tasfiyesi halinde el koyma açýsýndan sanýrým çantada keklik gibi olur. Çok kolayca iflas ettik fonda para kalmadý ödeme yapamýyoruz diyebilirler..Rahatlýkla bahane üretebilirler..Ne yapabilirsiniz?!!

Baktýðýmda fonda topu topu 78 kg varlýk(65 milyon usd) bulunuyor. At izinin it izine karýþtýðý dönemde fonda stok kalmadý diyebilirler. Zaten siz demiþsiniz özel fon diye Devlet olsa iþin içinde ne bileyim belki en azýndan bi garantiniz olur.Devlet baba dersiniz.

Birde fonda maça her zaman 1-0 geride baþlarsýnýz satýmda.. gram altýný,gümüþü olan biri ise 1-0 önde baþlar..

Ýstediði her an (hatta marjlý olmasýna raðmen haftasonu bile) riski gördüðünde kaotik durum var dediðinde anýnda satýþ yapabilir..Ýster ayný gün/hafta içinde tahsilatýný yapar ister alabiliyorsa fiziki alamýyorsa dýþardan alýr euro alýr, usd alýr vs vs..

Ancak diðeri yani birikimi fonda duran varlýk sahibi bu þansa sahip olamayacaktýr.En iyi ihtimalde bir gün bekleyecek..O da en iyi.. iþler kötü giderse belki süre uzayacak o arada fiyatlar uçacak siz bekleyeceksiniz para dönsün diye vs ..belki de ortada banka kalmayabilir. bu sefer garanti fonu vs vs sýkýntýlý süreçler..

Kýsaca özetlersek gram altýn/gümüþ hesabý eldeki kuþ fon daldaki kuþtur..

Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku
    Gram altýn ve gümüþ yatýrýmýnýn fondan daha karlý olduðu noktasýnda mutabýkýz ama güven noktasýnda farklý düþünüyoruz sanýrým.

Finansal sistemde oluþabilecek kaotik durum bir günde oluþmayacaktýr. Öncesinde öncü göstergeler sinyaller verecektir.

USD TL kuru olsun,gösterge tahvil faizleri olsun gram altýn olsun bir ölçüde borsadaki düþüþler olsun bunun sinyallerini verecektir elbette.. Örneðin usd TL kurunun hýzlýca 10-12-15 ... þeklinde kaotik yükseliþlerini görmemiz çok büyük olasýlýkla bir günde olmaz. Ayný durumu gram altýnda da düþünebiliriz. Eee böyle bir durumda benim elimde armut toplayacak deðil ya ben de gider bankadaki hesabýmdan önlem olarak gram altýnlarýmý fiziki olarak talep edebilirim. (Bizler piyasalarý izleyen ve içinden biri isek yaþanabilecekleri sade vatandaþtan daha önce örgörmemiz de son derece normaldir ayrýca)

Hadi daha kötü senaryoda bankalar da karþýlayamasýn bu talebi..Bu gibi çok düþük olasý karþýlanamama senaryosunda saniyeler içinde TL olarak likidite ederek en azýndan kuyumcudan fiziki olarak alabilirim.Herhalde o gün 1 gr altýn bankada 1.500TL ise kuyumcu da bana 5.500 TL demeyecektir. Üç aþaðý beþ yukarý yakýn rakamlarý söylecektir. Gümüþü de ayný þekilde bozup gidip (taþýma kolaylýðý açýsýndan)kuyumcuda gram altýna dönüþtürebilirim.

Bahsettiðiniz fona gelirsek kaotik ortamda fonda bulunan kýymetler kamu yada özel bankalarýn iflasý/tasfiyesi halinde el koyma açýsýndan sanýrým çantada keklik gibi olur. Çok kolayca iflas ettik fonda para kalmadý ödeme yapamýyoruz diyebilirler..Rahatlýkla bahane üretebilirler..Ne yapabilirsiniz?!!

Baktýðýmda fonda topu topu 78 kg varlýk(65 milyon usd) bulunuyor. At izinin it izine karýþtýðý dönemde fonda stok kalmadý diyebilirler. Zaten siz demiþsiniz özel fon diye Devlet olsa iþin içinde ne bileyim belki en azýndan bi garantiniz olur.Devlet baba dersiniz.

Birde fonda maça her zaman 1-0 geride baþlarsýnýz satýmda.. gram altýný,gümüþü olan biri ise 1-0 önde baþlar..

Ýstediði her an (hatta marjlý olmasýna raðmen haftasonu bile) riski gördüðünde kaotik durum var dediðinde anýnda satýþ yapabilir..Ýster ayný gün/hafta içinde tahsilatýný yapar ister alabiliyorsa fiziki alamýyorsa dýþardan alýr euro alýr, usd alýr vs vs..

Ancak diðeri yani birikimi fonda duran varlýk sahibi bu þansa sahip olamayacaktýr.En iyi ihtimalde bir gün bekleyecek..O da en iyi.. iþler kötü giderse belki süre uzayacak o arada fiyatlar uçacak siz bekleyeceksiniz para dönsün diye vs ..belki de ortada banka kalmayabilir. bu sefer garanti fonu vs vs sýkýntýlý süreçler..

Sn Hkm’in dediði husus þu aslýnda
    Bu fonda bile piyasa yapýcý yeri geldiðinde elinde emtia olmadýðý için piyasa yapýcýsý iþlem yapamýyor. Siz bunu istediðinizde banka hemen size altýný nereden bulacak diyor.

Bu tartýþma bana big short filmini hatýrlattý. Orada fon ciddi para kazanýyordu. Tek sorun iþlemi nihayet erdirip pozisyonlarýný kapatmazlarsa karþý taraftaki banka iflas ettiðinde tek kuruþ alamayacak olmalarýydý.

2008 krizi kötü bir kriz oldu. Sirke öyle bir að gerildi ki, artýk cambazlar ipten düþmekten korkmaz oldu. Aç gözlülük o kadar arttýki onlarýn olmadýðý yerde gösteri izleyemez olduk.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku

Siz gmstr ve gldtr nin olayýný anlamamýþsýnýz,bu iki fonun da elinde gümüþ ve altýn zaten yok.Bu fon aracý,gümüþler ve altýnlar takasbankta saklanýyor.Bu fonlar ellerinde satacak gümüþ kalmayýnca ,rafineriye misal 500 kilo gümüþ sipariþ veriyor ,rafineri bu 500 kilo gümüþü temin edince takasbanka yolluyor,gümüþler takasbank nezdinde saklanmaya baþlandýðý anda fon o miktar kadar lotu piyasada satma hakkýný elde ediyor.Yoksa fon takasbanktaki gümüþler üzerinde tasarruf etme yetkisine haiz deðil.Fon tasfiye olursa takasbanktaki gümüþler o günkü rayiçten piyasaya satýlýr herkes payýný alýr.Fiziki bir kilo gümüþ 7000 lira yuvarlak hesap,ama banka 6560 liralýk gümüþü size 6600 liraya yarýn size satar yani piyasadaki fiyatdan 400 lira ucuza satar )))))))))fon rafineriden ekran fiyatýnýn yüzde 4 fazlasýna fiziki gümüþ temin edebiliyor,e banka nasýl oluyorda ekran fiyatý yüzde 1 üstüne size gümüþ satabiliyor.Banka batarsa misal sizin elinizde takasbankta saklanan ereðli veya petkim hissesi var,hiseler batar mý.Ayný bu þekil düþünün fonun veya bankanýn güvencesine olmak istemiyorum,fon aracý benim muhatabým takasbank.Ha devletdir devlet isterse petkime de el koyar,ereðliye de o zaman hisse de almamak lazým derseniz o baþka tabi.Kaos zamanýnda erken uyanýrým fizikiye hemen geçerim gol yemem diyorsanýz ne diyeyim sizin tercihinizdir,para sizin akýl sizin nasýl rahat ediyorsanýz öyle yapýn.

6.  Alýntý Originally Posted by CahilCuhela Yazýyý Oku
    Herhangi bir iþte çalýþmadýðým halde, her ay bir bitcoin borsasýndan benim banka hesabýma 300-400$ para giriþi olsa hesabým incelemeye girer mi? Ya da bloke olabilir mi? Bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim. (Ya da enpara hesabýndan her ay 300-400$ gelmesi)

Saygýlar
    Þu an için problem yaþamazsýnýz, ama yarýn her þey deðiþebilir. Hesabýnýz bankanýnýn uyum birimi tarafýndan kontrolden geçmiþtir ya da geçecektir.

Banka hisseler için sizden saklama ücreti tahsil ediyor.O hiselerinizi saklamanýzda almanýzda satmanýzda aracýlýk ediyor,bu hizmeti için de sizden zaten para alýyor ,hisseler sizin banka batsada hisseler sizin.GLDTR ve GMSTR nin de banka ile alakasý yok,fonun sözleþmesinde de fonun elindeki varlýða fonun herhangi bir nedenle borcu ,haczi vs nedeniyle el konulamayacaðý haczedilemeyeceði yazýyor,isteyen ana sözleþmeye açýp bakabilir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by hkm Yazýyý Oku
    Siz gmstr ve gldtr nin olayýný anlamamýþsýnýz,bu iki fonun da elinde gümüþ ve altýn zaten yok.Bu fon aracý,gümüþler ve altýnlar takasbankta saklanýyor.Bu fonlar ellerinde satacak gümüþ kalmayýnca ,rafineriye misal 500 kilo gümüþ sipariþ veriyor ,rafineri bu 500 kilo gümüþü temin edince takasbanka yolluyor,gümüþler takasbank nezdinde saklanmaya baþlandýðý anda fon o miktar kadar lotu piyasada satma hakkýný elde ediyor.Yoksa fon takasbanktaki gümüþler üzerinde tasarruf etme yetkisine haiz deðil.Fon tasfiye olursa takasbanktaki gümüþler o günkü rayiçten piyasaya satýlýr herkes payýný alýr.Fiziki bir kilo gümüþ 7000 lira yuvarlak hesap,ama banka 6560 liralýk gümüþü size 6600 liraya yarýn size satar yani piyasadaki fiyatdan 400 lira ucuza satar )))))))))fon rafineriden ekran fiyatýnýn yüzde 4 fazlasýna fiziki gümüþ temin edebiliyor,e banka nasýl oluyorda ekran fiyatý yüzde 1 üstüne size gümüþ satabiliyor.Banka batarsa misal sizin elinizde takasbankta saklanan ereðli veya petkim hissesi var,hiseler batar mý.Ayný bu þekil düþünün fonun veya bankanýn güvencesine olmak istemiyorum,fon aracý benim muhatabým takasbank.Ha devletdir devlet isterse petkime de el koyar,ereðliye de o zaman hisse de almamak lazým derseniz o baþka tabi.Kaos zamanýnda erken uyanýrým fizikiye hemen geçerim gol yemem diyorsanýz ne diyeyim sizin tercihinizdir,para sizin akýl sizin nasýl rahat ediyorsanýz öyle yapýn.
    Ben fonun elindeki varlýðýn kaça satýlacaðýný deðil bahsettiðiniz kaotik durumlarda ne kadar çabuk elde çýkarýlacaðý noktasýný vurgulamak istedim. Siz ise anladýðým kadarýyla biraz daha farklý yönlerine bakýyorsunuz.
    Neyse bu fon konusunda uzun uzadýya farklý noktalarda yazýlar yazýlabilir aslýnda ama baþlýðý da daðýtmamak lazým.kim nasýl rahat ediyorsa öyle yapsýn demek en iyisi...
    Dediðim gibi bu fonlara karþý da deðilim. Belki al sat olaylarýnda hareketli dönemlerde dediðiniz gibi biraz daha iyi fiyatlamalar yakalamakta olasýdýr. Eðer ki burada daha baþarýlý iseniz buradan devam etmeniz de en mantýklý olandýr.
    Syg.

Sayfa 1210/1230 ÝlkÝlk ... 210710111011601200120812091210121112121220 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •