Çeyrek bilanço dan sonra burasý senlenir......
Çeyrek bilanço dan sonra burasý senlenir......
Bilanço tarihi bellimi arkadaþlar
GT-I8190 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanilmýyorsam 02.05.2017
Mardin Çimento, Suriye'deki inþaatlardan ne kadar pay alacak?
Geçtiðimiz Ekim (2016) ayýnda Suriye'ye 30.000 konut yaðýlacaðý açýklanmýþtý. Ayrýca dillendirilmedi ama, Türkiye'deki 3 Milyon Suriyeli'nin tamamýna yetecek kadar konut inþaatý yapýlacaðý da, kulislerde konuþuluyor.
Bu da 500.000 konut demektir ki, tümünün yapýlmasý için Suriye'de Türkiye'nin operasyonlarýnýn tamamlanmasý ve de uçuþa yasak bölgenin oluþturulmasý gerekiyor.
Peki çimento nerden gidecek?
Özellikle 2. Körfez Savaþý'ndan sonra, hýzla imar edilen Kuzey Irak'a sattýðý çimento ile, Mardin Çimento ihya olmuþtu. OYAK ÞÝRKETÝ olmasýnýn avantajýyla da, çimento baðlantýlarýnda önemli pay alýyordu. Þimdi ise doðrudan Türkiye Ordusu'nun kontrolünde, Türkiye'nin projelendirmesiyle imar edilecek geniþ bir bölge var. Buranýn çimentosunun OYAK ÞÝRKETLERÝNDEN öncelikle gitmesi muhtemel!
Geçen sene (2016) tahtaya 2 defa yüklü alýmlar geldi. Ardýndan da Ayý Piyasasýnýn bittiði görülüyor. Ancak hissede kýsa ve orta vadede bir hareketlilik de yok. Haliyle oyuncularýn ilgisini çekmiyor.
Hisse Dolar bazýnda 2008 dibi olan 75 cente yaklaþmýþ durumda ve þu sýralar 125 centten iþlem görüyor. Tarihi zirvesi ise 400 cent.
Mardin Çimento 1997'den beri her yýl temettü ödeyen, mali yapýsý saðlýklý bir þirket olarak biliniyor.
2002-2010 yýllarý arasýnda, yatýrýmcýsýna Dolar bazýnda tam %6000 kazandýran, son zirvesinin ise Dolar bazýnda yaklaþýk %70 altýnda olan Mardin Çimento, 6 senedir Ayý Piyasasýnda. Ne dersiniz, yine 8-9 yýl içinde Dolar bazýnda %6000 kazandýrýr mý? Suriye Projesi de Kuzey Irak'ýn imarý kadar kazanç saðlar mý?
YTD
Mardin çimento'nun 1. çeyrek net karý 10.25 milyon tl,2016 1. çeyrek karý 6.3 mln tl-kap
MRDIN Solo 2017/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 10
251.354 Yýllýk Deð%:62
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Çimento sektöründen hiç birþey olmaz her yere mantar gibi çimento fabrikasý yapýldý alýnan yatýrým izinlerini konuþmuyorum bile oyak grubu anca temettü daðýtsýn yatýrým yok arge yok nereye kadar yaptýklarý tek yatýrým iskenderun oldu... enerji yatýrýmý yapsalar üretim maliyeti düþerdi en azýndan yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri