SPK'ya yazýlan yazý sonrasý ne bekliyorunuz, Sizce ne olur? Benim aklýma gelen senaryolar;
1-SPK yatýrýmcýyý haklý bulacak ve satýþ öncesi 1.80'den çaðrý yapacak. Kimin ne iþine yarar bu ben anlamadým.
2-SPK yatýrýmcýyý haklý bulacak ve satýþ öncesi daha önceki yýllarda kamouyaona açýklanan bilgilerin yanýltýcý olduðu gerekçesiyle 3'lü 4'lü fiyatlardan çaðrý yapýlmasýný isteyecek. Eeeee, patron da demez mi fiyatýn o kadar yükselmesi spekülatifti o fiyat mantýklý deðildi.
3-SPK satýþý iptal eder. Ederse ne olur? Bu adamlar þirket karýný küçük yatýrýmcýya temettü diye yedirmemek için bu iþlere giriyor. Bunu yapan herþeyi yapar baþka katakulli bulamazsa, 5.yýl zarar açýklayacaðý için üçe beþe bakmadan piyasadan mal toplamaya baþlar. Fiyat artýk nereye gelirse. bu herkesin ve pandanýn beklediði zaten.
4-SPK hiç bir þey yapmaz. Þirket sahipleri devir operasyonunu karý baþka yere transfer ederek bitirmiþ olur ve 5.yýl ufak bir kar yazarak imtiyazlý hisse kaybetmeme hakkýný sürdürür. Küçük yatýrýmcý aval aval tahataya bakar.


Alýntý yaparak yanýtla




Yer Ýmleri