MAÞAOÐLU VE AKSUYA DUYURULUR.
sERMAYE ARTTIRIMINA KATILMAYI DÜÞÜNMEDÝÐÝNÝZ 1 MW ENERJÝ NÝN EDERÝNÝ HESAPLARSINIZ ARTIK.
Aygaz ve Koç Holding’in iþtiraki Entek Elektrik Menzelet ve Kýlavuzlu hidroelektrik santralleri’nin özelleþtirme ihalesinde en yüksek teklifi verdi
Bugün yapýlan nihai pazarlýk görüþmelerinde Kahramanmaraþ’ta bulunan Menzelet ve Kýlavuzlu hidroelektrik santrallerinin 49 yýl süre ile Ýþletme Hakkýnýn Verilmesi ihalesi’nde en yüksek teklifi 1.276 mlr TL ile Koç Holding ve Aygaz’ýn %49.6’þar paya sahip olduklarý Entek Elektrik Üretim verdi.
Menzelet ve Kýlavuzlu hidroelektrik santrallerinin sýrasýyla 124 MW ve 54 MW kurulu gücü bulunmaktadýr. 2016 yýlýnda Menzelet 404 GWh, Kýlavuzlu ise 158 GWh elektrik üretimi gerçekleþtirmiþtir.
Ihale sonucunun kesinleþmesi Rekabet Kurumu ve EPDK izni ile Özelleþtirme Yüksek Kurulu’nun onayýna tabidir.
Hatýrlatmak gerekir ki Koç Holding Entek Elektrik Üretim’in finansallarýný tam konsolidasyon yöntemi ile raporlarken, Aygaz özkaynak yöntemi ile finansallarýnda göstermektedir. Dolayýsýyla Entek’in iki yeni santralin portföye dahil edilmesinden sonra Aygaz’ýn operasyonel karlýlýðýna etkisi olmayacak, Þirket’in Entek’teki payýna düþen kar/zararý dönem karýna etki yapacaktýr.
Henüz iki santralin karlýlýðý ve ihaleye sunulan teklifin finansmaný ile ilgili bilgi verilmediðinden dolayý Aygaz ve Koç Holding için deðerleme etkisi ile ilgili yorum yapamýyoruz. Ancak haberin Aygaz üzerinde kýsa vadeli olumlu, Koç Holding için ise kýsmen olumlu etki yapmasýný öngörüyoruz. Uzun vadeli etki için finansman modeli ve santrallerin karlýlýk detaylarýn netleþmesi gerekmektedir. (Kaynak: KAP, Deniz Yatýrým Araþtýrma)
Menzelet HES Kýlavuzlu HES Toplam
Kurulu güç (MW) 124 54 178
Üretim (GWh)* 404 158 562
Kapasite kullaným oraný* 37% 33% 36%
(*) 2016 yýlýna ait üretim ve hesaplanan kapasite kullaným oranlarýný göstermektedir
Kaynak: enerjiatlasi.com

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri