geçen sene 1 ocak -31 mart arasý toplam üretim 23.835
bu sene 1 ocak -1o mart arasý toplam üretim 45.048
bu sene ilk 3 ayda toplam üretim 75-80 bin MWh bulabilir...
geçen sene PFT ilk çeyrek ortalamasý 299 tl iken ....
bu sene:1 ocak 2022- 10 ocak 2022 arasý ortalama PTF 1331
bu çeyrekte göltaþ enerjinin cirosu 100 milyon Tl yi geçebilir; geçen sene 9 milyon du...satýþlarýn maliyeti de 10 milyon olsa (geçen sene 7 milyon) sadece göltaþ enerjiden ilk çeyrekte 90 milyon brüt kar mümkün gözüküyor
GÖLTAÞ çimento brüt kar marjý en iyi çimento þirketlerinden biri, yüzde 14.5 ortaklýðý olan ORMA da da iþler iyi gitmeye baþladý...
hissenin 45-46 milyon dolar piyasa deðerinde kalmasý mümkün mü?... sadece göltaþ çimentoyu bugün kurmaya kalksanýz 250 milyon dolar yatýrým yapmak gerekir...
Son düzenleme : ft-2; 11-03-2022 saat: 01:05.
göltaþ enerji ----- 9 aylýk ve 12 aylýk
Hasýlat------------- 39.080...........53.836.
Satýþlarýn maliyeti (22.266)......(37.190)
zarar..................43..........153 milyon
göltaþ enerjinin son çeyrekte üretimi çok azdý, ben 3 milyon TL ciro bekliyordum 14.8 milyon gelmiþ; muhtemelen 3. çeyreðin faturalandýrmasýnýn bir kýsmý sonraki döneme kayýyor... son çeyrekte satýþlarýn maliyeti çok artmýþ; ciddi bir bakým-onarým yapýlmýþ olsa gerek...
--hazýr betonun cirosu 61 milyon TL civarýnda... brüt karlýlýðý yok ve yaklaþýk 20 milyon zararda....
--þirket, gizli bir gayrýmenkul zenginiymiþ...
--gayrimenkülleri, aksu enerjideki yüzde 6.5 hissesini, orma daki yüzde 16.5 hissesini, diðer elma-meyve suyu þirketlerindeki yüzde 43-45 oranýndaki hisselerini satýp nakite dönse cillop gibi bir þirket olur...
--bu bilanço ile en kötüyü bana göre görmüþ olduk...
--elektriðin PTF deðeri 10-12 sent arasýnda seyrettiðinden bundan sonra göltaþ enerji lokomotif olacak...
--göltaþ çimento ciddi bir modernizasyon yatýrýmý yapmýþ...muhtemelen 3-4 milyon dolar harcamýþ...bu da üretim maliyetlerini düþürüp karlýlýðý artýracaktýr..
--sonuç olarak; benim beklentim ve hedefim olan 3 yýl içinde dolar bazýnda 3 kat gitme potansiyeli bana göre artarak devam ediyor...kimseye al sat tut vs gibi bir önerim de olamaz, haddim de deðil...
Son düzenleme : ft-2; 12-03-2022 saat: 00:23.
ýspartadan ocak þubat ayýnda yapýlan mobilya-orman üreünleri ihracat geçen yýlýn ayni dönemine göre yüzde 170 artmýþ (bu ihracatýn hemen hepsi ORMA dan gerçekleþiyor)... 2021 aylýk ortalamasýna göre de yüzde 35 artmýþ....
ORMA nýn hem ihracatý hem de karlýlýðý artacak...sektörün de bu sene ihracatýnýn yüzde 40 artmasý bekleniyor...
ORMA iyi bir trend yakalamýþ gibi...göltaþ çimento orma nýn yüzde 16.5 ine ortak...
ORMA nýn bir bedelliye ya da halka arz yoluyla taze para giriþine ihtiyacý var...iþletme sermayesi yetersiz ve borcun da azaltýlmasý gerekiyor...eðer yapar ise çok iyi bir yol alýr...
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...rdiler-1914682
https://www.dunya.com/ekonomi/ruslar...-haberi-651563
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...-artti-1914024
göltaþ ýn pazarýnda iþler daha da açýlacak...
Yer Ýmleri