“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Spekülasyon amaçlý dolar alýp satacaklar için borsada iþlem gören usdtr hissesini hatýrlatayým.
Bankalarýn makasýndan þikayet edenler özellikle düþünsün, sadece hisse iþlem komisyonu var aracý kurumunuza baðlý olarak düþük bir oran, baþka makas falan yok, dolar yerine onu alýp satabilirsiniz, zincir-þartlý emir vb. girebilirsiniz.
Dezavantajý borsa iþlem saatlerinde (saat ondan akþam altýya kadar) iþleme açýk.
Bir de çok derin piyasa deðil, alýþ-satýþ fiyatýný kontrol etmeden yüksek emir girmeyin fiyatý oynatýrsýnýz (dolar fiyatýndan fazla uzaklaþmaz piyasa yapýcýsý var).
Geçen aðustostan beri dolar alýp satmak yerine bununla iþlem yapýyorum daha pratik, öneririm.
Kimse bilemez, büyük olasýlýkla aþaðý yukarý ani dönüþlerin olduðu çalkantýlý bir ortam olur, cuma günkü hareketten sonra sakin yatay piyasa oluþmaz.
Yukarý devam ederse MB güniçi birþeyler yapar olasýlýkla, onlar da etkiler.
Þu durumda teknik analiz vb. sökmez, uzmanlarý da dinlemeyin.
Benim de böyle bir endiþem var. Köpekbalýklarý kan kokusu aldýysa aman aman..
Benim bildiðim bir tek tarihte hong kong merkez bankasýna diz çöktürememiþ bunlar, ingiltereyi falan hep dize getirmiþler.
Bir ara vaktiniz olursa uluslararasý fonlarýn Hong kongu sýkýþtýrma operasyonunu bulup okuyun, çok ilginçtir, adamlarýn merkez bankasý saðlam çýkmýþ fonlar pes edip anlaþmaya gitmiþler.
Yer Ýmleri