Originally Posted by
DeliKAN
Hala aklým almýyor.. Bu oylar sayýlýrken sandýk baþýnda akp'nin mhp'nin sandýk görevlileri, müþahitleri yok muydu da, geçerli oylar geçersiz sayýldý..
Ben þöyle algiliyorum, belki bir bakýþ açýsý getirir.
Bu seçimlerde muhtar adaylarý sandýk görevlilerini sabahtan akþama kadar sürekli meþgul ederek kimi zaman tahrik ederek aþýrý yoruyor. Buna müþavirler de dahil. Mevzu oy kullanan seçmenlerin bilinç düzeyine göre oy kullanýlamaz deðiþiyor. Örneðin ambleme mühürü basan çok oluyor. Bunu da genellikle bilinç düzeyi düþük seçmenler yapýyor. Mühür de eðer çok belli deðilse okumakta güçlük çekilebilir. Hele ki sandýk görevlilerinin sabah 6-7 den akþam 17.00 e kadar seçmenlerle ve muhtar adaylarý ile mücadelesi sonucu yorgun düþmesini de eklersek sayým esnasýnda da musahitlerin çekiþmesi de eklenince sayým sýrasýnda gözden kacmalar bu seçimde çok olur. Gözden kaçan oylar da genellikle yuvarlak kutucuk disana ve ambleme basýlan oylar neden olabilir. Sonuçta üç yüz küsur oydan bu kadar oy çýkmasý çok da afaki olmaz. Musahitler birbirleri ile didismekten kaçýrýr sandýk görevlileri yorgunluk ve stresten kacirabilir. Bu doðaldýr. Ama kanun açýk iken sonra kafasýna göre YSK karar deðiþtirmesi güven ve huzur ortamýný ciddi zedelememesi gibi bir durum olmaz. Kiþiye veya zümreye göre karar aldýðý algýlanýr ve tarafsýzlýðý ciddi manada zedelenir kamuoyu önünde. Benim fikrim sayým sonucu etkilemeyecek. Buradaki herkes bunun farkýnda
Neyse bence durum basitçe böyle bir þey planlý diye düþünüyorum. Belki de yaniliyorum. Bilemem,
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire deðildir. Aracý kurumunuza danýþýnýz. Sadece kiþisel yorumlarýmdýr, beni baðlar.
Yer Ýmleri