üfe þubat'ta aylýk yüzde 0,09 arttý, önceki %0,45 artýþ
0 tüfe þubat'ta yýllýk yüzde 19,67 arttý, beklenti %20,1
tüfe þubat'ta aylýk yüzde 0,16 arttý, beklenti %0,50 artýþ
üfe þubat'ta aylýk yüzde 0,09 arttý, önceki %0,45 artýþ
0 tüfe þubat'ta yýllýk yüzde 19,67 arttý, beklenti %20,1
tüfe þubat'ta aylýk yüzde 0,16 arttý, beklenti %0,50 artýþ
bir halt olacaðý yok.
*tüik: Yurt içi üretici fiyatlarý þubat'ta yýllýk %29,59
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ahaber : Enflasyon geriliyor / Son dakika
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
TÜFE Þubat'ta aylýk %0,16, yýllýk %19,67 arttý. Foreks anketinde ekonomistlerin TÜFE tahmini aylýk yüzde 0,51, yýllýk yüzde 20,09 seviyesinde oluþmuþtu.
Türkiye Ýstatistik Kurumu (TÜÝK) tarafýndan yapýlan açýklamaya göre, TÜFE'de (2003=100) 2019 yýlý Þubat ayýnda bir önceki aya göre
%0,16, bir önceki yýlýn Aralýk ayýna göre %1,23, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %19,67 ve on iki aylýk ortalamalara göre %17,93 artýþ gerçekleþti.
Aylýk en yüksek artýþ %2,48 ile saðlýk grubunda oldu
Ana harcama gruplarý itibariyle 2019 yýlý Þubat ayýnda endekste yer alan gruplardan, eðitimde %1,64, gýda ve alkolsüz içeceklerde
%0,90, lokanta ve otellerde %0,87 ve ulaþtýrmada %0,71 artýþ gerçekleþti.
Aylýk en fazla düþüþ gösteren grup %4,81 ile giyim ve ayakkabý oldu
Ana harcama gruplarý itibariyle 2019 yýlý Þubat ayýnda endekste yer alan gruplardan çeþitli mal ve hizmetlerde %0,39, eðlence ve kültürde %0,37 ve haberleþmede %0,34 düþüþ gerçekleþti.
Yýllýk en fazla artýþ %29,25 ile gýda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleþti
TÜFE'de, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre çeþitli mal ve hizmetler
%28,08, ev eþyasý %27,59, eðlence ve kültür %20,43 ve lokanta ve oteller %19,79 ile artýþýn yüksek olduðu diðer ana harcama gruplarýdýr.
Özel kapsamlý TÜFE göstergesi (B) aylýk %0,15 düþtü
Ýþlenmemiþ gýda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altýn hariç TÜFE'de 2019 yýlý Þubat ayýnda bir önceki aya göre %0,15 düþüþ, bir önceki yýlýn Aralýk ayýna göre %0,04, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %18,48 ve on iki aylýk ortalamalara göre %17,70 artýþ gerçekleþti.
Þubat 2019'da endekste kapsanan 418 maddeden 29 maddenin ortalama fiyatlarýnda deðiþim olmazken, 235 maddenin ortalama fiyatlarýnda artýþ, 154 maddenin ortalama fiyatlarýnda ise düþüþ gerçekleþti.
http://tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=30850
bir halt olacaðý yok.
*tüik: Tüketici fiyatlarý 12 aylýk ortalamalara göre %17,93
*tüik: Tüketici fiyatlarý ocak-þubat döneminde %1,23
*tüik: Tüfe-enerji þubat'ta aylýk %0,75, yýllýk %14,57
*tüik: Tüfe'de yýllýk en fazla artýþ %29,25 ile gýda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleþti
bir halt olacaðý yok.
TÜÝK verilerine göre Yurt içi üretici fiyat endeksi (YÝ-ÜFE),
2019 yýlý Þubat ayýnda bir önceki aya göre %0,09, bir önceki yýlýn
Aralýk ayýna göre %0,55, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %29,59 ve on iki aylýk ortalamalara göre %29,97 artýþ gösterdi.
Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre deðiþimleri madencilik ve taþocakçýlýðý sektöründe %1,89, imalat sanayi sektöründe %0,60 artýþ, elektrik, gaz üretim ve daðýtýmý sektöründe %7,43 ve su sektöründe %1,02 düþüþ olarak gerçekleþti.
Aylýk en fazla artýþ temel eczacýlýk ürünleri ve müstahzarlarýnda gerçekleþti
Bir önceki aya göre en fazla artýþ %7,37 ile temel eczacýlýk ürünleri ve müstahzarlarý, %5,50 ile basým ve kayýt hizmetleri, %4,84 ile kok ve rafine petrol ürünleri olarak gerçekleþti. Buna karþýlýk elektrik, gaz üretim ve daðýtýmý %7,43, kaðýt ve kaðýt ürünleri %1,68, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler %1,66 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla azaldýðý alt sektörler oldu.
Ana sanayi gruplarýnda aylýk en fazla artýþ dayanýksýz tüketim malýnda gerçekleþti
Ana sanayi gruplarý sýnýflamasýna göre 2019 yýlý Þubat ayýnda aylýk en fazla artýþ dayanýksýz tüketim malýnda ve yýllýk en fazla artýþ enerjide gerçekleþti.
bir halt olacaðý yok.
günaydýn arkadaþlar
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Yer Ýmleri