Ýçimde kalmasýn: Sevgili kardeþim, ha duydunuzmu demiþsin ha da okudunuz mu? Ne fark eder öyle mi? Ýþin özü ayný. Siz sadece þirketle ilgili bir röportajdan bahsediyorsunuz , o da üstü kapalý bir þekilde yani ne kim ile röportaj yapýldýðý hakkýnda bilgi veriyorsunuz ne de içeriði hakkýnda tek kelime etmiyorsunuz hatta haberin linkini dahi vermiyorsunuz millet kolayca bulsun okusun diye.
Üstelik ben size; muðlak bir ifade kullandýnýz ve böylece milletin kafasýný karýþtýrdýnýz filan demiyorum ki hemen bu tarz bir savunmaya geçiyorsunuz. Aksine sadece neden haberi analize tabi tutmadýnýz diyorum.
Ayrýca madem, bu hisse sizin tabirinizle bir bilanço kaðýdý deðil ve bu tip haberler yorumlanmaya bile deðmez, neden bu haberin okunmasýný saðlayacak þekilde milleti uyandýrýyorsunuz? Okuyun geçin öyle mi? Nitekim ben bu haberi görmemiþtim bile (Kaldý ki bu hissenin bilanço kaðýdý olmadýðý þeklindeki bir ifade de tamamen yanlýþ bir ifadedir, nitekim bu þirketin CEO'su bizzat söz konusu röportajýnda son 2 yýlda 100 milyon TL yatýrým yaptýk diyerek bir tür risk alarak son derece radikal bir giriþimde bulunduklarýný ve son iki yýlý iyi geçirdiklerini, yani yaptýklarý bu yatýrýmýn semeresini görmeye baþladýklarýný belirtiyor. Artýk bu doðru mu yanlýþ mý ya da ne ölçüde doðru açýklanacak sonuçlardan ve özellikle EbitDA rakamýndan anlamaya çalýþacaðýz. (Aslýnda belki de bu yabancý ortak arayýþý bile yapýlan bu yüklü yatýrýmýn maliyetini hafifletme ve/veya yeni yatýrýmlar yaparak daha da büyüme veya dünyaya açýlma stratejisinin bir gereðidir kim bilir? ) Yani Vakko'yu bu tarz þirketler kategorisine-burnu asla zarardan kurtulmaz karlýlýk kriteri esaslarý içerisinde bu hisseye yatýrým yapýlmaz þirketler kategorisine- sokmak tamamen haksýzlýk gibi geliyor bana.
Ayrýca, ben gündeme getirip zorlayýnca ve istediðinizde gayet mantýklý deðerlendirmeler yapabildiðiniz de görülüyor.
Yani bu haber, hele söz konusu olan bunun gibi spesifik bir beklentisi olan bir hisse ise, hiç de öyle ýskalanýr bir haber deðil.
Her neyse,sadece baþkalarýna tepeden bakarak,hor görerek ve zihinsel emek sarf edip bir görüþ üretenleri takdir etmek yerine sadece eleþtirmek, onlara garibim vb diyerek aþaðýlamaya çalýþmak ve hep baþkalarýna ayar vererek egoyu tatmin etmek yerine, elini taþýn altýna sokmalý ve iyi niyetle fikir üretmeli insan. Ben bunu bilir , bunu söyler ve bunu yaparým.
Yatýrým tavsiyesi deðil sadece bir kiþisel kanaat ve tahmin açýklamasýdýr. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanýlmanýn adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduðu asla unutulmamalý ve herkes yatýrým kararýný kendi akýl ve muhakeme yeteneðine dayalý olarak vermelidir.



Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri