Dolarda tanzim satýþlar devam ediyor, borç alýp dolar poz arttýrmayý düþünüyorum.
Paylaþýmlarým sohbet amaçlýdýr...
Dolarda tanzim satýþlar devam ediyor, borç alýp dolar poz arttýrmayý düþünüyorum.
Paylaþýmlarým sohbet amaçlýdýr...
Bu forumda yazdýðým yazýlar yatýrým tavsiyesi içermemektedir.Yazdýðým yazýdaki ifadelerden etkilenip de yatýrým yapan veya yaptýðý yatýrýmdan vazgeçen kiþilerin hareketlerinden sorumlu deðilim.Tüm yazýlarým paylaþým,sohbet ve geyikten ibarettir...
Hani 18 senede alýnan 1 trilyon dolarý aþkýn dýþ borçla, alt yapýyý bitirseydin, tüm otoyollarý, hava limanlarýný, köprüleri devlet olarak sen yapsaydýn, özel sektöre öncü olacak bazý sektörleri oluþturup oraya ilk yatýrým sen yapsaydýn, derdim ki, yahu bunlardan yurttaþ olarak biz bedavaya yararlanýyoruz, yararlanacaðýz, o zaman bu borç bizim. Fedakarlýk yapalým.
Nereye harcandýðý bilinmeyen (aslýnda fiks yüzdesel bir kýsmýnýn nereye gittiðini tüm dünya biliyor) bu borcu öderken de sýrtýmýza binmeleri zoruma gidiyor.
2013 yýlýnda kredi talep ettiðimiz bankanýn deðerlendirme bölüm müdürü þirketiniz için ne risk teþkil eder demiþti. Ben de 50% ihracat yapýyoruz. Kur riskimiz yok. Euro dolar paritesi kýsmi zarar verebilir, çünkü euro kredi istiyoruz dolar veriyor eximbank demiþtim. Ama en büyük tehlike þu senaryo altýnda olur demiþtim. Yurtiçinde daha düþük marj ile çalýþýyoruz. Ama onlar genel giderleri çýkarýyor. Ýhracat bize kar býrakýyor. Kuru önce yukarý sonra aþaðý yaparsanýz, yine ihracattan kazanýrýz. Ama iç piyasa daralýr. Batmayýz, ama keyif de kalmaz demiþtim. Bu derece tutacaðýný ummazdým. Kuru az daha aþaðý basarsa, içeri canlanmadan, ihracat da yamulacak. Bir an önce güven ortamý tesis edilmeli. Kur üzerinden finans atraksiyonlarý boþ iþ. Ya da elde kalan konutlarý Araplara okutun. Döviz ihtiyacýný bitirin, kuru aþaðýda tutup, ihracatçýya sübvansiyon yapýn. Konutlarý sattýðýnýzdaki oluþacak demografik problem ile de uðraþýn durun.
Nasreddin hoca gibi...Vermiyorum ulen borcumu...Þimdi sen düþün sabaha kadar desek...
16 Aðustos Cuma 12:08 AA: ÝDLÝB'DE ESAD VE RUS SALDIRILARINA ÝLE 124 BÝN KÝÞÝ SINIRA YAKIN KAMPLARA GÖÇ ETTÝ
hayýrlý olsun...ilaveler...
Yer Ýmleri