Originally Posted by
ayvagobeknuri
Tabii ki TL olmayacak. Artık bütün paralar çöptür.
Referans noktası, bu gün için bana göre Brexit'tir. 3 yıl önce kimin Abd başkanı olacağıydı. Ron Paul'un başkan olmasını bekliyordum. Fakat Abd halkının bu derece ahmak olduğunu bilmiyordum. Carson gibi ''dünya düzdür'' diyen bir doktor, başka acayip adaylar vardı. Demokratların göstereceği adayın hiç önemi yoktu. Neticede Ron Paul çekildi, Trump'un başkan olacağını 1 ay önceden yazmıştım. Ahmetg nickli forumdaş Abd halkının ahmaklığını ara sıra yazıyor, eski nicki Mandrake'ydi galiba, dikkate almak lazım. Ron Paul Abd başkanı olsaydı, bu derece rezillik yaşanmazdı.
Abi bende göz var, önceden görürüm ve yazarım. Mesela; 31 marttan 4-5 gün önce ''Bayburtlu Yusuf hadisesi'' yaşandı. Bu olayı görür görmez, İmamoğlu'nun başkan olacağını yazmıştım.
Anlaşmalı ya da anlaşmasız Brexit olacak. Le Pen, Fransa Devlet Başkanı olacak. AB dağılacak. İtalya ve İspanya bölünecekler.
Abd dünya hegemonluğunu kaybedecek, sadece Amerika kıtası ve Afrika'nın yarısından sorumlu, yerel bir hegemon olacak.
Japonya, uzakdoğunun hegemonudur.
Fransa, Akdeniz havzasının hegemonudur. Biz de bu bölgedeyiz.
Bunların üzerinde, genel olarak dünyanın yeni hegemonu; İngiltere-Almanya-Rusya ittifakıdır.
Yeni Dünya Düzeni budur. Bu düzende kontrol altında olmayan, Orwel'in 1984 kitabında olduğu gibi, vekalet savaşlarının yürütüldüğü alanlar olabilir. Örneğin ortadoğu...Çünkü; ortadoğu, 100 yıldır sömürülen, kaynakları tükenmiş bir bölgedir. Fakat kontrol altında olmayan da kontrol altındadır. Aslında kontrol altında olmayan hiç bir şey yoktur.
Yeni Dünya Düzeninde coinler gibi kontrolsüz paralara izin verilemez. Mesela bitcoini kontrol edebilmeniz için %51'ini hacklemeniz lazım. Mümkün değildir.
Fakat hegemon ülkelerin Merkez Bankaları, tamamen kendi kontrollerinde coin çıkarabilirler. Neticede coinler emekleme dönemindeler.
Bunlar sonraki aşamalardır. Öncelikle altın fiyatları yükselir. İnsanların ezici çoğunluğu için güvenli liman altındır. Fakat altının yükselişi de bir seviyeye kadar olabilir, sonrasında çöker. Öyle bir noktaya gelinir ki, gıda daha çok önem kazanıverir. Altınla karnınızı doyuramazsınız, buğday daha değerli oluverir. Tahminince altının onsu max 10-12.000 dolara kadar çıkabilir.
Barter sistemi de yaygın olarak devreye girecektir. Bugün emlak piyasasında örnekleri görülüyor.
Düzen kaosdan sonra kurulacak. Kaos anını bilemeyiz. Dünyada Küreselcilerin dışındaki güç odağı, bunu bildiğini, kaosu çıkarıp, kaosu yönetip, Yeni Dünya Düzenini kuracağını iddia ediyor. Bunun yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum.
Tek bildiğim, kaosun kendi düzenini yaratabildiği.
Yer İmleri