-
Dk.15:30 271milyon dolarlık kalpazanlıkda miktarın söylenmesi psikolojik bir operasyondur,
"Aldığınız döviz sahte olabilir sistem dışına çıkmayın!" mesajı veriliyor........
-

Originally Posted by
111222333
0.65'ten, 7.24'e olan orani 19 yila boldum
yillik duzenli artis oranini kastettim
19 yildir dolarin tl karsisinda yukseldigini soylemek icin super cahil olmak lazim.
19 yil oncesine gore ben urkiyedeki mal ve hizmete dolar cinsinden cok daha yuksek para oduyorum. Bir baska degisle dolar kazanip tr de yasayan biri turkiyede alim gucu olaganustu dustu kendimden biliyorum
-

Originally Posted by
MedwiG
Trump :

Bu gerizekali dolarin degeri dustukce amerikanin ihracatinin artacagini ve dis ticaret aciginin kapanacagini zannediyor. Oysaki amerika uretim ekonomisinden cikali uzun yillar oluyor.
-
-

Originally Posted by
Moruk
Olay isgucunu ucuz imalati asali ohooho coktann
Sozkonusu olan gilobal hegemonluk
Cin degerli dolariyla afrikada orda burda daha cok maden arsa sirket alabiliceenden zate
İnisiyatifi powell coktan cin e birakmis oldu da. İsin o boyutunu da zate acikliyanadigi basin aciklamasinda kafa karistirarak yapmaya calisti
Belli ki sular durulmuycak haci abd de
Cunki fed met madem secilmisi tatlilikla dinlemiyo
Secilmiste bunu ona yapa yapaaa dinlettircektir tahminim
Ne la koskoca abd onden cekis mi arkadan itis mi arac olarak direksiyon nerde belli degil
Sevgili firat o hesap bence o basit esitliklerle yurumez
yalancıktan bağımsızdır, merkez bankacıkları. MIŞ GİBİ YAPARLAR
Seçimden seçimden halka hesap verecek olan seçilendir, atanmışların bağımsız olmasını beklemek abesle iştigaldir.
Son düzenleme : kitapci34; 01-08-2019 saat: 08:26.
-
Cindeki ucretlerin seviyesini cinde yasayan biri yazmis
-------
size kim söyledi çinde iş gücü ucuz diye. 1995 yılında değiliz. Şu an çin de 3500 Rmb maaşa üretim elemanı bulunamıyor. Bende bu bilmeden sallayanlara ayar oluyorum
---------
3500 yuan buyuk ihtimalle cin in en pahali sehirlerindeki ucret
Hadi fakir sehirlerdeki bunun yarisi diyelim 1750 yuan yani 1750x0.81=1417 tl
Bugun turkiyenin fakir sehirlerinde bunun altina calisacak cok adam bulursunuz
-

Originally Posted by
Ahmetg
19 yil oncesine gore ben urkiyedeki mal ve hizmete dolar cinsinden cok daha yuksek para oduyorum.
Bir baska degisle dolar kazanip tr de yasayan biri turkiyede alim gucu olaganustu dustu kendimden biliyorum
Anlamadım.
Bunu bir örnekle açıklasan.
Dolarla aldığın ürünün kalitesi mi düştü, fiyatı mı arttı ?
19 sene önce yıl 2000 di, henüz e-mail yazmamıştık, ilk e-maili 2001 de yazdık.
Beşiktaş'ta 40-45.000 TL.ye adam gibi konut alınıyordu.
Bu iddia da bulunmak için 2001 deki doların TL değeri ile Beşiktaş'ta bugün satılan konutun dolar karşılığını mukayese etmek gerek.
-

Originally Posted by
Tinaz
Anlamadım.
Bunu bir örnekle açıklasan.
Dolarla aldığın ürünün kalitesi mi düştü, fiyatı mı arttı ?
19 sene önce yıl 2000 di, henüz e-mail yazmamıştık, ilk e-maili 2001 de yazdık.
Beşiktaş'ta 40-45.000 TL.ye adam gibi konut alınıyordu.
Bu iddia da bulunmak için 2001 deki doların TL değeri ile Beşiktaş'ta bugün satılan konutun dolar karşılığını mukayese etmek gerek.
Ben turkiyeye gelen amerikali bir turist gibi dusundum
Oteller yeme icme alisveris konutu isin icine katmadim
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri