Originally Posted by
Sugosu82
Þahsen bu zam olaylarýný daha baþlangýcýnda baþý olarak görüyorum. Sonuçta ciddi bir bütçe açýðý söz konusu. Geçen sene ayný ay satýlan araç sayýsý %70 düþmüþ. Bunun konut vergisi var, özel tüketim ürünleri var.. var oðlu var.. devletin eksik vergileri tamamlamasý için yapmasý gereken asýl zamlar bu %15 gaz zammýndan vs çok öte þeyler..kesinlikle tek seferde yapmamak için tüm zamlarý 2 ye 3 e böldüler diye düþünüyorum.tam kýþ gelmeden doðalgaz a %15 daha gelecektir ortalama.ve illa ki bu da bütçe açýðýný karþýlamayacaðýndan elektrik benzin vb de ek vergi getirilmesi kaçýnýlmaz olacak
bu düþünce tam da a.k.p. partisinin istediði þey..
yani "bütçe açýðý var.. az vergi toplayabildik araç satýþlarý azaldý, diðer vergileri arttýrmamýz lazým" þeklinde (ve benzeri diðer argumanlar) ifade edilen düþünce..
oysa.. bu adamlar bizden yýllarca fazla vergi toplamýþ olabilir mi? fazla topladýklarý için fazla harcamaya alýþmýþ olamazlar mý?
evet.. durum aynen budur.. yýllarca 100 toplamalarý gerekirken 150 topladýlar.. afiyetle yediler.. þimdi 120 seviyesine azaldý tantana yapýyorlar..
bir almanya bir fransa kamu maliyesi ve yatýrým politikalarý, kamu personel istihdamý ücretler gibi konularda taklit edilse þu anda topladýklarý verginin bile fazla olduðu ortaya çýkacaktýr..
sorun az vergi deðil çok vergidir.. bizlerden hala çok vergi topluyorlar..
bütçe açýðýnýn nedeni az vergi deðil israftýr.. hesapsýzlýktýr..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri