Yani ne deðiþti de MB Baþkaný gidince bu para düþmeye baþladý.
Bir müdahale yok denebilir mi ?
Yani ne deðiþti de MB Baþkaný gidince bu para düþmeye baþladý.
Bir müdahale yok denebilir mi ?
Müdahele ediyorlar çünkü EDEBÝLÝYORLAR..
Bu tür müdahelenin amacýnýn vatandaþýn dövizini bozdurmasý olmadýðýný düþünüyorum öyle diyim..
Daha çok olasý bir kriz veya enflasyon için marj açmak bence..
Enflasyon düþük geldi mi ZAM lar içinde marj açýlacak tabi..Bu da süper bütçe açýðý için elzem artýk..
Ve swap pozisyonlarý bu yönde karlý..
Ben daha evvelde belirttim mart mayýs ayýndaki 5.20 6.24 hareketinin de MB kontrolünde yapýldýðýný düþünüyorum..
SWAP dan sonra yabancý tamamen çekilmiþ durumda piyasadan..
Ben sonbaharda enflasyonun 12 lere geri çekileceðini düþünüyorum..
Geçen sene dolardaki hareket sonrasý sonbaharda hemen her ürüne yüzde 50 zam gelmiþ idi zaten..
Baz etkisi..
Bu hem yeni vergi artýþlarý için kapý açar hemde faiz indirimi için..
Dolar ne kadar düþük olursa MB nýn olasý bi yukarý fiyat hareketi içinde marjý o kadar açýlýr..
5.30 lara düþmüþ bir dolarla sonbahara girersek 5.80-90 lara çýkacak bir dolar fazla raatsýz etmez..
2017 de de bu uygulandý
aðustos da 3.4 ý gören dolar kasýmda 3.95
mart da yeniden 3.70 idi..
https://www.bloomberght.com/pboc-cin...ayacak-2230122
yuan daki haber buymuþ..
gecen haftaya göre izleyici sayýsý azaldý. günü birlik belkide faiz kararý için girenler býrakmýþ olabilir.
Fýrtýna öncesi sessizlik.
Saat 15.00 oldu, toplam iþlem hacmi 2.9 Milyar TL.
2017 nin dejavusunu yaþýyoruz iþte.
Yýllar arasý tek fark bu adamlar dolarý tutmanýn ve milleti düdüklemenin yolunu keþfetti.
Hem dolar sabit ama zamlar kol gibi giriyor ve enflasyon artmýyor sonuçta da birileri bu iþten nemalanýyor.
Yabancý yatýrýmcýnýn umrundamý doðalgaz zammý, adamlarýn ipindemi enflasyon.
Basar milyar dolarý her ay %19,75 faizini alýr dolarýda merkez nasýlsa sabah akþam düþürüyor adam aldýðý dolar artýþýna bakar.
2017 dede aynýsý oldu sonra eylül 12 di yanýlmýyorsam bir anda 3,36 dan sonra dünya deðiþti ama orada uzunun baþdanýþmanlarýndan biri hop ne oluyoruz birader dedi düþüþü durdurdu. Þimdi bakalým ne olacak , bu böyle devam ederse geçmiþ olsun bu ülkenin geleceðine.
Hem zamlar girer kol gibi, hem enflasyon düþük gelir maaþ artýþlarý çük kadar olur bildiðimiz üçkaðýt ekonomisi.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Yer Ýmleri