-
Dolar o esnada yukselirr bankanin aktifleri hesaplari karsiliyamazsa tuttugunun resmi olur bu
-

Originally Posted by
elma
Fiziki candır. Panik anında herkes kapıya hücum ederse malum kaldıraçlı TL dayanaklı işlem anlamını yitirebilir.
Evet kesinlikle . Eğer spesifik olarak 31.12.2020 tarihinde (bu tarihten önceki ve sonraki volatiliteler işlemi etkilemez) , özellikle tam o tarihte büyük bir volatilite bekliyorsanız bu olumsuz bir durum olur.
Ancak bir volatilite olacaksa bunun banka bilançolarının kapandığı 31.12.2020 tarihinden önce ya da sonra olması çok yüksek ihtimal.
Bu kontrat kombinasyonunun olumsuzluğa uğraması için 520 gün içinden tam da 31.12.2020 gününde bu volatilitenin gerçekleşmesi gerekiyor. Herhangi başka bir gün gerçekleşirse kontrat kazancını etkilemez. Direk dövize kontrat fiyat farkı ile geçiş mümkün olur.
-
5.51 dip diyen arkadaşlar
hangi hesaba göre dediniz merak ediyorum..
bayramda güzel basarlar 5.46 ları görürüz.
trendi kırmış 1g ve 4H kapatacak gibi.
aşağılara bir süre daha süzülür.

hayırlı işler..
-
Sevgili rxpu buralardan dolar alanının eli yanar diyorsun yani mevcut gösterge ve verilerle.
-

Originally Posted by
MAHARAJ
Sevgili rxpu buralardan dolar alanının eli yanar diyorsun yani mevcut gösterge ve verilerle.
Öyle bir şey kesinlikle demem. Sadece spotta alım yapacak olanların stratejisi daha farklı olmalı.
Spot ile viop değerlemesinde şu an bir faiz arbitrajı var. Benim gösterdiğim kontrat kombinasyonunda aslında bu faiz arbitrajını bugünden cebe atıyorsunuz kazançoradan geliyor.
Spotta trade edecekler için ise bu faiz arbitrajı terste kambur gibi sırta binecek. Ama ona rağmen oradada akıllıca bir strateji kurgulamak mümkün.
-

Originally Posted by
rxpu
Şu anda burgan bank TL mevduat ile VIOP'taki 31.12.2019 kontratı birleştirilerek 5.4130'dan vadeli döviz alınabiliyor.
Döviz alacak olanlar vadeliyi tercih edebilirler.Şu anki 5.50TL'lik kura göre ciddi fark var (5.4130TL)
Faizin sonbaharda çok daha ciddi düşeceğini hesaplarsan zarar bile yazılabilir bu hesapdan..
Pahalı bile satıyor olabilirler..
-
Sevgili rxpu, ortföyünüzde doların yüzdesi ve maliyetiniz nedir? Mahsuru yoksa tabi.
-

Originally Posted by
MAHARAJ
Sevgili rxpu, ortföyünüzde doların yüzdesi ve maliyetiniz nedir? Mahsuru yoksa tabi.
Şu an %0 ,
Vadeli döviz alacaklarım :
60 gün içinde 32kEuro.
Kesinleşmemiş orta ve uzun vade alacaklarım toplamı 320kEuro. (2 yıla kadar)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri