yarým puanlýk faiz için borsayý iyi veriyorlar.bu koyun güdümüyle 2 yi bulacaklar gibi.
yarým puanlýk faiz için borsayý iyi veriyorlar.bu koyun güdümüyle 2 yi bulacaklar gibi.
Turan Akýncý'dan alýntý
''Osmanlý Devleti 1875 yýlýnda iflas etti.
Batýlý Emperyal devletler Osmanlý’nýn batmasýný istemediler.
Zira alacaklarý da batardý.
1881 yýlýnda Düyun-u Umumiye idaresini kurdular.
KASAYA Frenkler geçti.
Kýsacasý batmýþsýn kefereler kendi paralarýný tahsil ediyorlar.
Bu ülkede itibar kalýr mý?
++
Çok kitabýmda anlattým.
En parasýz zamanýmýzda Osmanlý YAP-ÝÞLET-DEVRET
Projeleri yaptýrdý:
Galata Rýhtýmý-Ýstanbul Tramvayý-Karaköy Tüneli-
Ýstanbul Gaz daðýtýmý- Ýstanbul Su Daðýtýmý-
Selanik Limaný - Selanik Gaz Daðýtýmý – Selanik Su Daðýtýmý-
Ýzmir Limaný- Ýzmir Tramvay- Ýzmir Gaz Daðýtýmý-
Anadolu Demiryollarý – Ýstanbul Selanik Demiryolu
Uzatmayayým.
Hepsi Yap Ýþlet Devret Projeleri.
Hiçbirinde DEVLET garantisi yok.
Vereni de duymadým. ''
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Dolarla direkt alakasý olmasa bile mutlaka bir yerlerden bir þekilde alakalýdýr.......
Bugün Ege üniversitesi içinde olan kredi yurtlar kurumu ofisine eþimle gittim. Türkiye 470. olan yeðenim için yurt ve kredi prosedürünü soracaktým. Güvenlik ilk ifademi aldý, beðenmemiþ olacak ki '' siz bölge müdürlüðüne gidin, burada þu an kimse yok '' dedi. Peki dedik arkamýzda kocaman Gençlik Spor Bakanlýðý Gençlik merkezi yazan binaya girdik. 4 bayan oturuyor, baþka kimse yok. Onlara yurt müdürü veya çalýþaný tanýyýp tanýmadýklarýný sorunca, birisi telefonundan müdür bayaný aradý ve bana verdi . Müdüre hanýmýn ilk sorusu açýk kimliðiniz nedir oldu. '' efendim ben kýz yeðenim için yurt prosedürünü soracaktým '' dediðimde bana '' internet sitemizi hergün düzenli takip ediniz, orada sorularýnýza yanýt bulacaksýnýz '' dedi.
Koltuk garantide olunca, açýk kimlik sorulduðunda hamiline kart diyemeyince - boþver gitsin - yapýlýyor vatandaþ. Ýnternet sitesini bizde biliyoruz. 8 defa okudum ve benim sorumun yanýtý yok. Bu gidiþle olmayacakta. Soruyu þeffaf yanýtlar iseler herkese objektif kriter olur. O zaman koltuktakilerin forsu olmaz. Adam kayýrma olamaz.
Turan Akýncý'nýn yazýsýndan anladýðým kadarý ile: Ya yerli iþbirlikçiler baya akýllanmýþ Osmanlý'dan beri...
Ya da Osmanlý yöneticileri daha namusluymuþ bunlardan...
Bu aslýnda çok sýradan ve belkide en önemsizi lakin, burada dövizin - borsanýn ayný anda düþmesi, müdahale vb. þeylerle kafa yoranlar için küçük bir örnektir. Bu ülkede artýk hiç bir konuyu normal þartlarýnda düþünmeyecek ve ona göre iþlem açmayacaksýnýz ki kazanasýnýz. Sözün özü, katýlýn bir cemaate her gün uðrayýn, çayýnýzý kahvenizi için, itibarýnýzý yükseltin. Hem ahiretinizi hem de dünyalýðýnýzý depolayýn. Öyle özgürlük, bireysellik felan terörize laflar etmeyin. Biat iyidir. her þeyden , sorumluluktan kurtulursunuz, çalýþmak zorunda kalmazsýnýz. Sizin yerinize düþünen bulunur. Trol diye insanlara kýzýyorsunuz, aslýnda onlar en akýllýlarýmýz. Çekemediðiniz için insanlara çamur atmayýn !!
07 Aðustos Çarþamba 15:56 TRUMP: ÇÝN BÝNLERCE ÞÝRKETÝNÝ DÝÐER ÜLKELERE KAPTIRIRKEN, PARA BÝRÝMÝ DE KUÞATMA ALTINDA
07 Aðustos Çarþamba 15:56 TRUMP: HER ZAMANKÝNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ, PARA ABD'YE AKIYOR
07 Aðustos Çarþamba 15:55 TRUMP: BÝZÝM PROBLEMÝMÝZ FED
07 Aðustos Çarþamba 15:55 TRUMP: ÜÇ MERKEZ BANKASI DAHA FAÝZ ÝNDÝRDÝ, PROBLEM ÇÝN DEÐÝL
07 Aðustos Çarþamba 15:54 TRUMP: FED FAÝZLERDE DAHA BÜYÜK VE DAHA HIZLI ÝNDÝRÝM YAPMALI
07 Aðustos Çarþamba 15:53 TRUMP: FED PARASAL SIKILAÞTIRMAYA ÞÝMDÝ SON VERMELÝ
Turkcell'den aradýlar...
Konuþmalarýmýz kayýt altýnda falan...
Nedir konu dedim...
Size kaðýttan fatura gönderiyoruz ya onun yerine mail ya da sms le gönderelim dedi.
Neden dedim...Ücretinizden indirim yapacak mýsýnýz?
Neden yapacakmýþýz dedi kýz samimice.
Masrafýnýzý azaltmaya çalýþýyorsunuz ya, paylaþalým dedim.
Bir de zaten fatura falan gelmiyor epeydir Turkcell'den dedim.
Þu telefona sorun neden gelmediðini dedi.
Sana söylüyorum ya dedim hani kayýt altýnda konuþmamýz..
Kapattý. Mutsuz...
Yer Ýmleri