Dün Denizli Bozkurt'taki depremden sonra aðýr hasar gören konutlarýn yerine devlet tarafýndan 150 konut ve bir adet cami yapýlacaðýný Bakan Kurum bildirdi...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...yoruz-41298438
Deprem'de cami yýkýldý mý bilmiyorum.
Neyse. Konu o deðil.
Malum devlet vatandaþýn evlerini deprem sigortasý yapmasý için didinip duruyor.
Aðýr hasarlý o evlerden kaçý deprem sigortasýný haiz acaba?
Madem ki depremde yýkýlan binalarýn sigortalý olup olmadýðýna bakýlmaksýzýn devlet tarafýndan yapýlacak o zaman niye sigorta masrafýna katlanalým.
Daha da ilginci þu: Devlet daha önceki depremlerde sigortalý olan binalara hiç yardým yapmazken, sigortasýzlara ev kira yardýmý yaptým.
Bu nedir yahu.
Biri bana açýklasa?
Aslýnda o sigorta ayrý bir soygun.
Eðer depremde ev þu kadar hasar görürse, yapýldýðý yýlýn fiyatlarý ile þu kadar öderim diyor.
Ev tamamen elden çýktý, bu defa ev ne zaman yapýldý, 1998 de, o günkü maaliyetle buyur 38.000 TL. diyor.
Sen istediðin kadar de, benim evim 300 bin TL.ydi de.
Yoksa halkýn ihtiyarýna býrakýlsa alýrmý böle sigorta.
Bu yüzden zorunlu.
Son düzenleme : Tinaz; 09-08-2019 saat: 16:58.
5,50 oldu coþtu gidiyor.
[emoji23]
Akýllý geçinen kurnazlara prim verilen ülkede sistemi bozmak için olaðan üstü bir çaba örneði daha. Dask yaptýranlar enayi yerine konuluyor. Üstelik yaptýrmayanlarýn yüküne ortak ediliyor.
DASK iþi çok iyi niyetle ve doðru bir yöntemle baþlamýþtý. Her konunun açýk noktalarýný bulmakta usta olan necip milletimiz, bu konuda da kendini aþmayý baþardý. Devlet dediðimiz devasa aygýt ( örgüt ) çökmüþ olmalý ki ; suçluyla deðil þikayet edenle - çalanla deðil çaldýranla - dövenle deðil dövülenle - kurala uymayanla deðil uyanla uðraþýlýyor. Ben bu konuda binlerce örnek yaþadým. Her defasýnda zararlý çýktým. Þimdi kendimi eve kapattým. Toplumdan uzak duruyorum, zorunlu olmadýkça resmi kurumlara uðramýyorum. hatta kapýya gelenlerle bile açmadan muhatap oluyorum.
Adamýn aðzýný burnunu kýrmýþlar, yerde yýðýlmýþ kanlar içinde polis, ambülans çaðýrdým baþýma gelmeyen kalmadý. Üst katýmda garip yalnýz yaþýyor sandýðýmýz rojin kýzýmýza masa-sandalye, yatak- yorgan yardýmý yaptýk, 3 hafta sonra lüks araçlarýn biri gelip diðeri gitmeye baþladý ve kýzýn aslýnda aile apartmanýnda film çevirdiði ortaya çýktý. gece 04' de kýzý býçakladýlar dana gibi böðürüyor yine duramadým polis, ambülans..... ertesi gün kendimi savcýnýn karþýsýnda buldum. Bu ülkeye de insanlara da bazen '' yansýnlar'' diyorum , lakin sakinleþince herkes kötü olamaz mutlaka düzelecektir, iyiler galip gelecektir diyerek avunuyorum.
Kýsada tobo olusumu var ama karsida da dth var tobo mobo hikaye vuruyor kafasina paso
Kiþi titiz ve dürüstse her türlü melanet O' nu bulur. Çünkü, gördüðü yanlýþý düzeltmeden duramaz, neme lazým deyip geçemez. Mesela , ekþi sözlük ve þikayet var sitelerine bakýnýz. Her kurum deli dumrul olmuþ gibi. Tedaþ abonelik kapatýyoruz ( sattýðýmýz evin ) ertesi gün yeni sahibi abonelik açýyor. benim depozitomun 10 gün içinde yatmasý gerekirken 1 ay oldu yok. Neden yatmadý diye sorunca '' saha elemanlarýmýz sayaçlarý ayda bir okuduðundan, sizin sayaç okunacak, borç varsa güvence bedelinden düþecek geri kalan yatacak '' dediler. peki o zaman bu açma - kapama bedeli neden kesiliyor, hususi benim sayaca giden olmadýðýna göre dediðimde '' bu durumu üst yönetim bilir, biz çalýþanýz '' diyorlar. ne yapacaðýz, hangi bir yeri düzelteceðiz. Herkes düzenini kurmuþ.
Mahalledeki taksi duraðý bile benim telefonu engellemiþ. Taksi göndermiyor. Nedeni, onlarýn istediði yolu kullandýrmadýðým, kendi istediðim kýsa yoldan gitmeye zorladýðým için. Kadý meselesi....
Yer Ýmleri