Bora abi bence ince memed daha iyi giderözellikle abdi aðayla mücadelesini anlatan ilk kitabi
..... Çukurovanýn geçmiþini bu kadar güzel anlatan baþka bir roman yoktur heralde.Gerçi aslýnda tam çukurova da deðil.Daha çok çukurovayý çevreleyen daðlýk ve platolar diyelim.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
63 üstü kalýcý olursa yarýn sabah 70 açar tahminim
Paylaþýmlarým sohbet amaçlýdýr...
Bu forumda yazdýðým yazýlar yatýrým tavsiyesi içermemektedir.Yazdýðým yazýdaki ifadelerden etkilenip de yatýrým yapan veya yaptýðý yatýrýmdan vazgeçen kiþilerin hareketlerinden sorumlu deðilim.Tüm yazýlarým paylaþým,sohbet ve geyikten ibarettir...
Hisse senetlerindeki gibi para çiftlerinde de bir pala var mýdýr
Yaþar Kemal TÝP'in kurucularýndan...
Solcu bir adam.
Þeyh Bedrettin adý üstünde dinsel bir þahýs...
Ama bizim aydýnýmýzýn da gözden kaçýrdýðý kýsacýk eseri VARÝDAT, Komünist Nazým için onu idol yapacak felsefi altyapýsýyla son derece ilgi çekici bir kitapçýk...
Boþuna vurmuyor Padiþah Þeyh Bedrettin'in boynunu...
Yarin yanaðý hariç "benim evim senin senin evin benimdir. ben senin malýný kendi malým gibi sende benim malýmý kendi malýn gibi kullanabilmelisin" demiþtir Varidat'ta...Yazýldýðý döneme göre devrimci ifadelerdir bunlar. Bugün bile ne kadar geriyiz bu felsefeden.
Neyse...
Yeri deðil.
Ýnce Memed'in yeri ayrý.
Ama ben ondan sonra gelen Akçasazýn Aðalarý kitaplarýndan ( Demirciler Çarþýsý Cinayeti - Yusufçuk Yusuf)romanlarýný da çok severim...
Adana'lý olarak sempatini anlýyorum...
Ben de ilkokul 3 üncü sýnýf ortasýna kadar Adana'da okudum...
Yer Ýmleri