Bir lafa bakarým,bir de söyleyene,gelip burada içi boþ laf konuþan zýrtolara sayfalarca üstelik kanýtlý cevap yazýlýr ama boþ...deðmez..![]()
Özellikle belirtmek isterim . Altýn gibi deðerli bir emtia dururken insanlar bir ülkenin para birimine neden yatýrým yaparlar ki ? Para birimini aldýðýnýz ülkede ciddi bir ekonomik kriz çýktý diyelim , parasal geniþlemeye gittiler diyelim , orta veya uzun vadede ekonomik veriler ardý ardýna kötü geldi diyelim . Bu krize AB ülkelerinin de eklendiðini hesap edin . Çin ' in elinde trilyon dolarlýk ABD tahvilleri var . ABD ' ye gözdaðý vermek için elimizdeki ABD tahvillerinin bir kýsmýný satmayý gözden geçirebiliriz diye bir açýklama yapmasý , dolar kuru üzerinde ciddi bir baský yaratýr . Özellikle dikkat edin , söylentisi bile yeter . Altýný uçurur . Piyasalarda þok etkisi yaratýr . Bakýnýz basit bir örnek .
2007 / 2008 küresel ekonomik krizinde altýn fiyatlarýna bir bakýn aylarca yükseliþ yaþadý . Dünya ekonomisini ve dünya gündemini yakindan takip ederek yatýrýmlarýnýza ona göre yön verin .
Sonuç olarak tekrar tekrar söylüyorum , bir dahi seçimlere kadar dolardan hayýr beklemeyin . Her yükseliþi satýþ fýrsatý olarak deðerlendirecekler . Þu an ciddi anlamda psikolojik savaþýn ( yýldýrma politikasý ) içindesiniz . Bu arada elinizdeki dolar / TL paritesinin taþýma maliyetini de hesaplamayý unutmayýn ! Hemen sevinmeyin yani !
Geldi mi baþlýða ikna gücü yüksek bilimsel gýpgýcýr bir trol daha...
Tedavüle yeni sürülmüþ.
Eskiyen suratlarýn yerine.
Yýldýrma politikasý ise el mi yaman bey mi göreceðiz.
Borçlu olan ben deðilim.
Caný sýkýlacak borçluya dert anlatacak, giderek daha yüksek bir faizle borçlanacak ben deðilim.
Neyse...
Türk bayraðý kullanmayý öðrendiler hiç olmazsa.
Göstermelik deðilse tabi...![]()
5.55 altýna gelince kur, trol akýný baþlýyor...
Bir trol grafiði oluþturmak için uygun bir veri bence...
Bakalým nerede kayboluyorlar.
MB çýcýklar iþ baþýnda yine..
Baþladýðý noktaya geri döndü dolar kuru..
Biraz uðraþtýlar ama..
Ben perþembe sabahý 5.51 açarýz demiþtim ama..
Borsalardaki düþüþ bize de yansýmak zorunda kaldý..
Bora Bey,bu arkadaþlar maaþlý ,bayramý var seyraný var,tabi arada ödemeler aksayýnca,biraz kalem oynatmakta zorlaþýyor haliyle,hani sarhoþ karþýsýnda palavracýnýn birini görmüþ,en sonunda dayanamamýþ;ben bir 70 lik içip bu kafaya ulaþamýyorum,ne içiyorsan söyle bende ona baþlayayým demiþ ya,bu kadar sýkýntýyý baþarý hikayesi diye anlatmakta gerçekten hüner...
![]()
Yer Ýmleri