Bankalara piyasaya kredi verin zk dan daha fazla nemalanýn mý demek istenmiþ ?
Özel bankalara sopa gösterilmiþ sanki...
evet yayý gerdiklerini ve bunun sürdürülemez olduðunu söylemiþtik.. masada kaldýðýnýz sürece bunlarýn yaptýðý abukluklara gülüp geçersiniz.. matriks-1 in sonunda neo un gözünün önünden matriksin akýp geçmesi (her þeyin açýklýða kavuþmasý) gibi bir þey.. dolarý sattýrmak istiyorlardý bu çok barizdi, yapýlan baskýnýn nedeni buydu..ancak güçlü TL ülke çýkarýna deðil..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Viop'tan dolar alýrken bir stratejim vardý. 5.80'lerden baþlayarak düþtükçe alacak (yaklaþýk her beþ kuruþta 2 bin dolar) , 10 kuruþ yükseliþlerde de satacaktým. Planýma uygun olarak alýmlarýma devam ettim en son 5.42'de de aldým. arada bir alým satým da yaptým. Cuma günü 5.57'den de satýþýmý yaptým. Þu anda karda deðilim ama manevra kabiliyetim arttý. Tam denge noktasýný yakaladým gibi, dolarýn 5.50 - 5.70 arasýnda baþý kýçý her gün oynarsa bana alým satým yapma þansý verir. Yukarý çýkarsa portföyü azaltýrým. Bu civarda biraz oyalanýrsa yapacaðým karla aþaðý iniþler için elimde daha fazla cephane olur.
Alým satýmlarý yaparken kulaðýmý haberlere kapatýyorum. Böyle yapmazsam düþerken daha çok düþecek, yükselirken daha çok yükselecek diye beklemeye geçiyor insan. En güzeli iþi robot mantýðýyla yapmak, kararlar duygusallýktan arýnmýþ oluyor. Az kara razý olunca da zarar etme riskini sýfýra yakýn düzeylere indirebiliyor insan.
bana müsaade 5.65'ten de biraz satayým.![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Mbci oglanlar mesaiye baslar birazdan yine.
Aklý olan banka döviz alýr. Bu devirde kime kredi vereceksin, durumu iyi olan geleceði iyi görmediðinden yatýrým yapmýyor, dolayýsýyla kredi de kullanmýyor. Durumu kötü olana vereceðin kredi de zatan dönmeyecek. Dövizden kralý yok bence.
Bademin kendi bankalarý her halükarda kredileri artýrýr, zatan son dönemde özel bankalar durdu, yalnýzca kamu kredi veriyor. Özel bankalara aba altýndan sopa gösteriliyorsa bunu da Uður Gürses yazar zaten.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Troll isterük ecük mýncýklýycaz baþka biþi yapmýycaz bak söz.
4,70 olacukk dolarlar elimizde patladuuuu nerde la troll verin bana troll isterimmmmmmmmm
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Aylýk bara güzel takla attýrdýlar bugün, ATR 14 günlükde bugünkü zirveyi 5.6510 gösteriyor bu civardan tepki yiyebilir yanlýz haftanýn ilk günü için güzel ivme kazandý devamý gelir umarým..
Bu arada adblock'u kapatýyoruz eyvallahda bir adet reklam çeþidi var çýkýnca tüm ekraný kaplýyor yönetimden ricam bari bunu kaldýrýn siteden soðutuyor insaný..
![]()
Yer Ýmleri