Sizi çok iyi anlýyorum. Ýþin garibi ne Rusya'nýn ne de Çin'in ABD'yi yýkma gibi bir planýnýn olmayýþý. Bizde bir laf vardýr "Aðanýnýn derdi çekilir, azabýn ki çekilmezmiþ." Yani azap (serf) Aða'nýn hukukunu Aða'dan çok daha sert bir þekilde savunurmuþ. Bunlar da böyle. Rusya ve Çin'den daha fazla ABD düþmanlýðý yapýyorlar.
Ben ne Rus Lider Putin'in ne de Çinli lider Þi'nin ABD'yi yýkma gibi bir niyetleri olduðunu düþünmüyorum. Bunlarýn nihai amaçlarý tek kutuplu bir dünya düzeninden kendilerinin de sözlerinin geçtiði bir dünya düzenine geçmek. En azýndan þimdilik amaçlarý bu.
Gözü kara ABD düþmanlýðýnýn bir anlamý da yok. Bugün batý ittifaký çalýp çýrptýklarýyla da olsa kendi içlerinde bir çok ileri kurum oluþturmuþtur, hukuku ile siyaseti ile ekonomisi ile. Bunlar bugün insanlýðýn ortak deðerleridir. bizim derdimiz bunlarý yok etmek olmamalý, o birikimden nasýl yaralanýrýz olmalý. Çarýklý erkan-ý harp zihniyetiyle de tartýþmayýn bence. Bunlar çift kale maça takým oluþturur gibi, haklarýnda hiç bir þey bilmeden ülkeleri iki gruba alýp çatýþtýrýr. Çoðu zaman bu iþi Türkiye'nin yaþadýðý sorunlara çözüm bulacak þekilde tasarlarlar.
Greenland meselesini ben bir bardak suda estirilen fýrtýna gibi görüyorum. Oranýn yerlilerinin ve Danimarka'nýn satýþý akýllarýndan geçirmediklerinden adým gibi eminim. Fiyata vurursanýz buranýn deðeri trilyon dolarlarla ifade edilir. Yarýn küresel ýsýnmanýn etkisi ile buzullar çözüldüðünde ne kadar fosil yakýt yataðý keþfedilir, kimse tahmin edemiyor. Diðer deðerli madenlerden hiç söz etmedim bile.
Son düzenleme : ekfuture; 24-08-2019 saat: 01:07.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri