Bence ayný deðil
Þöyle ki tanýdýðým dolu lionscu rotaryci var
Benim kanarya sevenler derneðine dahi uyelegim yok
Þimdi bunlara kokteyl duzenlerler bunlarda abd den gelen konuþmacýlarla kadeh tokusturur aslýnda adamlar fiziken abd den ama dusunce olarak ingiltere den gelmiþ olsa bile bizim salakolarda ve solaklarda bunu akletcek kapasite asla olmadigindan ayný þey deðildir
Akledebiliyo olmuþ olsalar idi
Ayný þey denirdi tabi
Mühim olan kimin nerden geldiði de deðil senin nerde durduðun :-) gerçi bu konulara ben aklýmýn yüzde 2 sini dahi yormam da yeri geldi yazem dedim yoksa bana ne
England abd ayný þey kesin kes japon kes. Deðiller
Abi mesela her olayda her karar anliktir
Mesela benim burnum çok hassas deðil soganda yesem ayný çilek te :-)
Su an bi ÝETT otobosteyim adam bindi at gibi kokuyo tam karþý sýrama oturdu ben kalkmadim niye koku rahatsýzlýk vermiyor
Sonra baþka tekli koltukta yok yerimde cok rahatim
adam gariban Biraz akli melekelerini yitirmis olsa da bunun bana zararý ne Gidiyoz iþte hep beraber
Otobüs wifi si beleþ yerim rahat az koku var ama olsun
Bu adamý çekip iki anlatsam o süper zeka multi milyonerlerden daha hýzlý annar ama noorecegn kader kýsmet bu tarz biþey iþte be :-)
Yeni Hegamon' un ABD olacaðý þüpheli..
Bundan sonraki "buharlý motor" (bence içten patlamalýdan daha da önemli idi), tokamaklar , AÝ ve robotics olacak.
Yani, sonsuz enerji, düþünen zeka ve üreten robot. Bu üçlü nün tek bir yerde buluþmasý durumunda, yada öne geçmesi durumunda hegamon da oluþur. Bu konularda hiç ummadýðýmýz yerlerde muazzam ilerlemeler var.
Ve korkarým, hayal dünyasýnda yaþayanlar (bilim kurgu =eþdeðer= hayal kurgu- örnek "cin" lerin seks hayatlarýný yazanlar, cennet tasvirleri vs) bunlarýn sadece eðlencesi (hollywood) olur.
Yukarýda 50 haftlýk EHO larýn ne kadar önemli olduðunu ve oradan ateþ almaya gelmiþ olabileceðini yazmýþýz. Aynen gerçekleþmiþ. Ýþin içinde tabii teknik dýþýnda her zaman olduðu gibi temel ekonomik ve bazen de jeopolitik rsikler her zaman var. Ama bunlarýn tamamýný teknik ile birlikte deðerlenince ortaya anlaþýlabilir bir ahenk ortaya çýkýyor.
Bundan sonra yine haftalýk bakacak olursak 5.83 kritik kanal direnci olarak gözüküyor. Eðer burayý aþar ve üstünde kalýrsak bir sonraki soluðu 5.93 te alýrýz.
![]()
Yazdýklarým analiz niteliðindedir, yatýrým tavsiyesi olarak alýnmamalýdýr.
Temmuz ayý zirvesi ve ayný zamanda 100 günlük ortalanýn da bulunduðu 5,79 seviyesinden gerileyen Dolar/TL kurunda bu hafta burasý ilk önemli direnç seviyesi olarak izlenecektir.
Bu seviyeyi aþan yükseliþlerde 5,84 ve 5,92 seviyeleri önem kazanacaktýr.
Aþaðýda 5,71 seviyesi ilk önemli destek bölgesi olarak ön plana çýkarken bu seviyenin altýnda 50 günlük üssel ortalamalarýn bulunduðu 5,67 ve devamýnda 5,62 seviyeleri hafta içinde izleyeceðimiz destek seviyeleri olacaktýr.
https://www.borsagundem.com/haber/bo...nir-mi/1430778
Yer Ýmleri