dolarý geçtiðimiz haftalarda 5.45 lere bastýklarýnda aralýk vade long olduðumu yazmýþtým.. 5.80 civarý ortalama ile.. geçen hafta yaz sezonunu kapatmak için tatildeydim ancak dolarda yukarý yönlü hareket aralýk vadede 6.10 lu seviyeleri getirince 60 a yakýn kontrattan 15 tanesini satarak kýsmi realizasyon yapmýþtým..
þimdi.. dolar düþtü..yýllardýr en büyük problemin dýþ borç stoðu olduðunu söylüyoruz.. hatta iþlemlerime en çok bu parametre kýlavuz oluyor bile diyebilirz, ülkede irrasyonel bir kafanýn yönetimde olmasý etkenine ek olarak.. yabancýlar borç ödeme potansiyelini sorguluyor.. ayrýca faiz indirmede aceleci davranacaklarýný da hepimiz görüyoruz..
bu nedenlerle dolarda tekrar poz arttýrmaya baþlýyorum.. kademeli.. bu sefer spot poz arttýracaðým.. baskýnýn suni olduðunu ve yabancýlarýn diðer enstrümanlardaki pozlarýna yardýmcý olmak için baský altýnda kaldýðýný düþünüyorum.. ekonomik temeller açýsýndan sürekli aþaðý yönlü dolarýn zorlanmasý ekonomiye zararlý.. sürdürülemez..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri