Ýnanýlmaz kýsa sürdü..
20aðustos günü 5,64spottayken 5,66üzeri dolar long aldýk.
5,82den aðustos ay kapanýþý yapýlmýþtý.(16kuruþ kar)
Son gün Eylül vade 5,89da pozu taþýdým.þuan 5,73eylül vade...(16kuruþ zarar).
3-5ay ve üzeri spot dolar taþýyanlar napýyor merak ediyorum...
Yarýnda böyle giderse kol keserim... belki short bile deneyebilirim..
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Vekil heryerde vekil...
Mi Note 3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoðan: Benim elimde neden nükleer baþlýklý füze olmasýn.
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Bir ayaðým dolarda bir ayaðým borsada kademeli iþlem yapýyorum. Dediðiniz gibi dolarýn yükseliþi sýrasýnda 3 kademe satýþ yaptým, düþüþ baþlayýnca bir 1.5 kademeyi yerine koydum. Dolardan çýkarken borsaya geçmiþtim, þimdi borsada biraz satýþ yaptým, dolarýn daha da düþmesine hazýrlýk yapýyorum. Dolarý satýp aldýðým hisseyi sattým zaten, onda da karým var.
Benim öngörüm piyaslardaki bu tahterevalli durumunun uzun süreceði yönünde. Ne kadar uzun derseniz o da hükümetin ömrü diye cevaplayacaðým bir soru olur.
Bu arada petrol de bizim dolar kuruna benzeyen bir sarkaç hareketi yapmaya baþladý. Buradaki öngörüm petrolün hiç bir þekilde kalýcý olarak 50'lerin altýna sarkmayacaðý yönünde. Yukarýsý ise allah ne verdiyse. Bu durumda brent 60'ýn altýna gelince kademeli alýma baþlýyorum, 60'ýn biraz üzerinde satmak üzere. Ýlk seferinde 58.20 dolardan 10 varil aldým, 61 küsurdan sattým, 30 dolar kar yazdým. Dün daha uzun vadeli bir kontratý 56.06'dan aldým, þu an 59. küsurda, yine 30 dolar civarýnda karým var. Yarýn satarým herhalde. Bu iþlemlerimi ýsýnma turu olarak görüyorum.
Aslýnda bu seviyelerden ufak ufak alýyorum, beklentim daha çok düþmesi bu durumda daha fazla yüklenmeyi düþünüyorum. Bakalým Türkiye piyasalarýnda kazandýran stratejim uluslararasý piyasalarda da çalýþacak mý?
Not: Þu kadar kar ettim, bu kadar kar ettim demek hoþ deðil biliyorum. Rakamlar ufak olduðundan yazmakta bir sakýnca olmadýðýný düþünüyorum yalnýzca. Yani (inþallah) 30 bin dolar kazandýðýmda gelip burada havai fiþek patlatmayacaðým, içiniz rahat olsun.![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri