Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
132,00 10% 153,53 Mn 120,20 / 132,00
38,94 10% 903,54 Mn 35,50 / 38,94
20,24 10% 140,46 Mn 17,83 / 20,24
6,05 10% 912,65 Mn 5,56 / 6,05
8,92 9.99% 13,43 Mn 8,46 / 8,92
13,14 -10% 936,93 Mn 13,14 / 14,97
31,20 -9.98% 197,53 Mn 31,20 / 33,70
948,00 -9.97% 6,65 Mn 948,00 / 948,00
12,02 -9.96% 818,17 Mn 12,02 / 12,55
1,22 -9.63% 10,84 Mn 1,22 / 1,30
300,75 -2.43% 17,48 Mr 300,50 / 310,75
431,75 2.74% 15,51 Mr 421,50 / 443,50
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
3,12 -0.64% 14,23 Mr 3,12 / 3,27
70,65 -3.48% 10,97 Mr 70,40 / 73,60
19,04 0.32% 736,85 Mn 18,55 / 19,21
290,25 2.2% 15,21 Mr 281,00 / 303,75
730,00 -1.55% 3,11 Mr 725,50 / 745,50
93,40 1.03% 608,11 Mn 92,95 / 95,20
110,00 -1.7% 169,39 Mn 109,30 / 112,60
31,86 1.53% 170,47 Mn 31,38 / 32,30
10,27 -3.02% 269,79 Mn 10,27 / 10,67
85,95 4.56% 733,04 Mn 82,75 / 86,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 928/999 ÝlkÝlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 7,417 - 7,424 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz III

1. at kafalý trollere gelsin

2.  Alýntý Originally Posted by Arap Þükrü Yazýyý Oku
    Petrolde iþlem yapan çok tanýdýðým oldu, hemen hemen hepsi yatay piyasalarda (günlük volatilite çok yüksekken bile) para kazanabilirken ters yönde trend baþladýðýnda paçaldan büyük zarar yazýp varlýklarýný yitirdiler. En güzelinin aslen diðer ürünlere yoðunlaþmak (döviz, altýn, borsa vb) petrolde de ufak lotlarla keyfine al-sat yapmak olduðunu düþünüyorum.

Öte yandan petrolün bu fiyatý beni hiç memnun etmiyor, ya aþýrý düþsün kaldýraçsýz alayým ya da aþýrý yükselsin ve kuru da beraberinde yukarý götürsün.

Kura gelirsek, günlük grafikte 25 EMA (þu an 5.70xx) 3 aydýr kapanýþ bazlý oldukça iyi çalýþmýþ. Japonlarýn kol kestiði dengesiz fiyatlama hariç son yükseliþin %61.8'i de 5.60xx desek, önümüzdeki günlerde bu bantta trade etme fýrsatý verir mi diye bakacaðým. Orta vadede ise kur keþke 50 haftalýk üssel ortalamasýna kadar (5.52) tekrar geri çekilse de pozisyonlarýmý artýrsam. Ha, þimdi tekrar yükselmeye baþlarsa da, zaten yeterince long'um.
    Petrolde sizinle ayný fikirdeyim. Bu seviyelerden 10 varilin üzerinde alým yapmýyorum zaten. Petrol 50 dolarýn altýna düþtüðünde dahi ihtiyatlý olmaktan vazgeçmem. 45 dolar altýna düþtüðünde abd'deki shale þirketlerini yakýn takibe alýr, kaç günlük ömürleri kaldýðýný anlamaya çalýþýrým. Dönüþün kaçýnýlmaz olduðunu düþündüðüm zaman bile makul ölçülerde risk almaya dikkat ederim. Bu durumda bile pozisyonumu gerektiðinde diðer yatýrýmlarýmdan transfer ederek longa çevirebileceðim kadar küçük bir kaldýraçla oluþtururum. Dediðiniz gibi asýl yatýrýmým borsa da zaten.

Dövize gelince, hükümetin kuru baskýlamaya çalýþmasýnýn nafile çaba olarak deðerlendiriyorum, tam kontrol kurmasý mümkün deðil. Bugün Rusya'nýn 527 milyar dolar rezervi var. Sýrf altýn rezervleri bizim toplam rezervlerimizden yüksek. Özel-kamu toplam borçlarý 450 milyar dolarýnda. Yani istese yarýn bütün borçlarýný rezervleriyle kapatýr, ceplerinde de para kalýr. Ve bu ülkede kamu personeli maaþlarý dolar cinsinden bizimkilere göre % 30-40 oranýnda daha az. Bu durumda birimizin kuru yanlýþ, bana göre yanlýþ olan kur bizimki. Türkiye bu memur-emekli maaþlarýný finanse edebilmek için borçlanýp bütçe açýðý veriyor. Maaþlarý nominal olarak azaltmasý siyasi olarak mümkün olmadýðýna göre Türkiye'nin döviz kurlarýnýn yükselmesine göz yumarak iç tüketimi kýsmasý gerek. Bunu ne kadar geç yaparsa kurlar o kadar çok yükselecek. Ben bu nedenle dövizdeki her düþüþü kademeli alým için fýrsat olarak görüyorum. Yükseliþleri de kalýcý görmeyip kademeli satýþlarla karþýlýyorum. Çünkü hükümet gidinceye kadar dövizi baskýlama huyundan vazgeçmeyecek. Dolayýsýyla belli bir aralýkta sallanmaya devam edeceðiz.

Ben döviz yatýrýmýmý, dövizin kendisinden çok ihracat aðýrlýklý hisse alarak yapýyorum. Bu firmalarýn makul ölçülerde kar etmeye devam etmeleri defter deðerlerini koruduðuna iþaret ediyor, aldýðým temettülerde net gelir olarak cebime giriyor.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    KÖtü evlilik ýlýk biradan da kötüdür bana göre.

Ýnsan hayatý kötü bir evlilikle heba edilmeyecek kadar kýymetli.

Akýllý uslu insanlar artýk buraya kadar diyorlarsa saygý ve kolaylýk göstermek lazým.

Evlilik müessesesi bence insanlýðýn en incelenmesi gereken kurumu....

Neden, Kim, ne amaçla bu kurumu kurdu?

Dinler neden bunu kutsuyor?

Beyaz eþya gibi, ev gibi, taþýt aracý gibi "þey"leri üreten þirketler evlilik kurumunu sonuna kadar destekleseler mantýðýný anlarým.

Ama belirli bir gelir düzeyinde iþi olan, bir insan neden evlenir anlayamam...

Gençleri hemen baþ göz etmelerinin nedeni de bu olsa gerek.

Bu arada tam 47 yýldýr evliyim...
    Dinlerin kutsamasý,insaný insanla test etmek maksatlý bence.Gayet adil.
    Kapitalizmin lanetlemesi,bekar yaþayan her bireye buzdolabý televizyon,otomobil satabilmek.
    Evlenmek,uçacak diye spekülatif bir hisseye girmek.
    Evliliðin bitirilmesi zararý realize etmek,kol kesmek.
    Hisse.net sözlüðü diye topik açýlsa fena olmaz aslýnda.Bilmediðimiz bir sürü terim var.Sözlük olmadan okur yazarlýk? Neyin ne olduðunu bilmeyince insanlar asgari müþterekte buluþamýyor.Google var diye ansiklopediler ortadan yok oldu

4.  Alýntý Originally Posted by alenichev Yazýyý Oku
    Ben mental olarak cok yoruldum artik. Sizinle paylastim, cunku aramizda guzel ve tarif edemeyecegim bir bag var.

Bugune kadar hep bir sekilde asariz diye dusunuyorduk ama gunden gune yozlasti hersey.

Daha once bir cok kez ayrilma asamasina gelmistik ama vazgecmemistik, ancak bu kez ikimizde orta bir noktada bulustuk.

Tabi simdi ben onun ve cocugumun iyiligi icin her seyi yapmaya hazirim bu surecte. Gerekirse fedakarlik yapmaya da.

Zaten aradan 3 4 yil gectikten sonra hayatina biri girer ve yeni bir hayat kurar kendine. Mutlu olsunda kiminle olursa olsun. Artik realist dusunen bir kisiyim.

Ben bir daha evlenir miyim, pek sanmiyorum. Uzak geliyor bana bu dusunce.

Neyse kismet diyelim. Herseyin hayirlisi

SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Þu tespiti bilmenin faydasý olur mu acaba? Evliliðin en önemli ünsuru üremek.Üreyince insan psikolojisi etkileniyor ama kadýnlarýn çok daha fazla etkileniyor,çünkü içinden bir canlý çýkýyor,fiziði deðiþebiliyor,aklýselim bir insanýn uðraþmayacaðý,kaka temizlemek vs. gibi iþlerle uðraþýyor vs..Dolayýsýyla doðumdan sonra kadýnlar çok fazla deðiþebiliyor. Geri kalan herþey bahanesi oluyor. Bu travmanýn atlatýlmasý birkaç yýldan daha fazla sürüyor,bitene kadar daha da kötüye gidebilir.Ama bu deðiþimi ve etkileri herkesin annesi ve babasý da yaþamýþtýr.Yani doðal bir süreç.Bu sürecin sonunda eþler fabrika ayarlarýna dönmüyor ama bu deðiþim sürecinin ortasýnda olduðunu bilmek lazým.Böyle bir süreç yaþayan sadece boþanan çiftler deðil,herkes yaþýyor,kimi þiddetli kimi hafif,kiminin tahammülü güçlü kiminin zayýf.Bu sebeple iyi olan çözüm,bu sürecin bitmesini bekleyip,süreci iyi yönetmeye çalýþýp sonunda nereye varýldýðýný görmek.Yoksa zararý realize edip,çekip gitmek veya rahat rahat hayatý partilemek iþin kolayýna kaçmaktýr.Anca eþ bir psikopata dönüp karþýsýndakine ciddi zararlar veriyorsa elbette limitlerin dýþýna çýkmýþtýr.Sürecin iyi yönetilmesi de önemli,bazýsý bunu doðal yetenekleriyle hallettiði için sorun yaþamaz.Böyle bir yetenek yoksa mecburen iyi hesap,plan gerekir.

Gönderiyi özelden yazmadým ki baþýna gelen olursa kulaðýnda kalsýn.

Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Anladýðým, eðer genel seçim olsa, ya da Brexit referandumu yeniden yapýlsa, Ýngiliz halký çýkmak istemiyor AB den, fikri yaygýn vekillerde, sanki ayrýlmak isteðini baskýn oylamalarla geçirmek istiyor gibiler.

Bu arada Ýskoçya % 62 oyla, AB içinde kalma kararýný vermiþ.

Kuzey ve Güney Ýrlanda arasýna gümrük mü kuracaklar, bu konu nasýl çözülecek.

Bence sonuçta, Ýngiltere AB den çýkamayacak, ya da çýkmaktan vaz geçeçek.

Durum öyle görünüyor.
    Milliyetçi partilerin ab genelinde gücü artarken abnin geleceði için soru iþaretleri çoðalýyor. belkide bu açýdan ingiltere doðrusunu yapýyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

6.  Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Milliyetçi partilerin ab genelinde gücü artarken abnin geleceði için soru iþaretleri çoðalýyor. belkide bu açýdan ingiltere doðrusunu yapýyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    hops
    olay 2 satýrlýk bi tümceyle ifade edilecek basitlikte asla deðil
    1. dunya deniz ticareti konteyner yada ham petrol demir cevheri bunlar üstüne artýk. eski yelkenli gemiler yok ki.
    yani limon portakal ayva filan fransa üstünden Dover-Calais ten gelirken kamyonla
    yani ingiltere de artýk bir ada ülkesi deðil ... deniz ticaretinden maksimum fayda mayda saðlayamaz. saðlarsa, iþler daha pahalýya gelir.
    o kamyonlardaki ürünlerin içinde taþýndýðý palet , kasa , kutu , vs ye varana dek hepsi ab normuna göre british normlarýnda deðil
    kendini doyurmaya bundan sonra o kasalara depozito ödemek yetmez satýn alarak sahip olmalýsýn yoksa bunu sana fransýz tüccar bedavadan vermez, istesede veremez çünki artýk Birlik dýþý bir yere export yapýyorsun. bu detaylarý sadece satýn almakta yetmiyo , market raflarýnda bunlarýn dizilip konulacaðý yerlere varasýya dek herþeyi sýfýrdan planlayýp inþa ediyor olmalýsýn. sýrf bu madde bile seni baþlý baþýna batýrmasada zedeler, koskoca ülkede hiçbiþey yetiþmiyor gýda tedarik zincirini baþtan mý inþa edecen yav güldürme adamý :-)
    2- ingiltere deki AB vatandaþý çalýþanlar AB deki ingiliz vatandaþý çalýþanlar vergisel sýkýntýlarla baþ ederken, çoðusu çalýþtýklarý iþyerlerinden ayrýlma zorunda kalacak. aldýðý hizmet kalitesizleþecek, düþünsene londra da hastanedesin, hizmet alýrkene, bi alman doktor mu daha iyi? afrikalý mý? en azýndan alman'ýn zamanýnda aldýðý eðitim , elektronik aletler vs kenya daki hastanelerden iyidir herhalde.
    3- polisiye olarak AB daha bunlarla istihbari adli madli kaydi nakdi herhangi bi bilgi milgi silgi vs paylaþmaz
    4- , 5- , 6- maddeler çoðaltýlarak, sayýlabilir, çýkartýlabilir.
    Bazý þeyler genetiktir , Boris Johnson un dedesi de Osmanlý son deminde nazýr Bakan pozisyonda Çankýrýlý biri Ali Kemal adýnda kiþidir ve cezalandýrýlarak yani öldürülerek görevden el çektirilmiþtir bu kiþi.
    Öyle herþeye yaparým ederim diye atlayýnca hazin son, ayný genler Boris Bey' e de aktarýldýysa, göreceðiz iþin neticesini ... bunu yazarken kimseye en ufak gýcýk durumum yok ha sadece nesnel bir tespittir bakýn bu. kandýr çeker ....... :-) atasözü bilem var...
    giriþ geliþme sonuç bölümleri lazým, ben yaparým dersin , ilk round da milletvekilleri altýndan kaçar gider. gitti. daha koyunlarý keçileri toplayacanda sen sonra bir karar alacan da vs vs. uzun iþ miþ çiþ.
    ben inglýnd ýn giderek yalnýzlaþtýrýlarak, güneþi batmýyan yerin güneþinin, yavaþça fiþten çekilceðini, sanýyom ama göreceðuk tabe. herkez bi pilan yapmýþtýr herhal.
    ayrýca Týnaz kardeþimizde bilgi tam deðil. ya da okuduðunu yannýþ yorumluyo .
    O anketler iskoç ya da K. irlanda halkýnýn talep yönlü temennisi. yaptýrým olarak zerre deðeri kýymeti harbiyesi vs taþýmýyorlar.
    yoksa k. irlanda ya da iskoçya dýþiþlerinde baðýmsýz karar alarak --- biz AB de kalýyoz felan deme lüksüne sahip deðiller.
    Ýngiltere yani Great Britain adý altýnda temsil ediliyor onlarda.
    ve son olarak geçen sene devrilmeden önce yani 2019 a girilmeden, ingiltere AB den çoktan geri dönüþsüz olarak ayrýldý gitti.
    þu an konuþulanlar, ödenecek tazminatlar vs. eðer tazminat ödemezse , hayat bunlara uzun vade de yukardaki maddelerden dolayý daha pahalýya gelecek.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/s...esyon-41321666
    kýrk satýr mý kýrk katýr mý, muhabbeti. ya da adýný sen ko. ne istersen de. :-)
    Son düzenleme : Moruk; 05-09-2019 saat: 07:42.

7. Ankara Barosu Yönetim Kurulu, yaptýðý toplantý sonucunda Türkiye Barolar Birliði'nin (TBB) seçim gündemli olaðanüstü genel kurula çaðrýlmasýna karar verdi.

Ankara Barosu Baþkaný Erinç Saðkan, Saray'da yapýlan adli yýl açýlýþ konuþmasýnda Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan'ýn barolarýn seçim sistemine müdahale edileceðini söylemesine karþýn, aradan geçen sürede TBB Baþkaný Metin Feyzioðlu'nun suskun kalarak buna destek olduðu belirterek, 'Bu nedenle Feyzioðlu'nun, artýk savunma makamýný, bizi temsil etmediði sonucuna vardýk' dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...lu_karari.html

Sayfa 928/999 ÝlkÝlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •